Убитата от мълния край Мадан живеела от години в Канада

Моника Петрова е организаторка на български събития в Монреал
29 юни 2019 10:43, Красимир Ангелов
59
Убитата от мълния край Мадан живеела от години в Канада
Снимка: Pixabay

Убитата от мълния жена край Мадан в петък следобед е известната в Канада организаторка на български събития в Монреал Моника Петрова. Тя е била на ваканция в България, съобщава bg-voice.com.

Трагичният инцидент стана в местност над маданското село Бориново. Тогава изключително бързо се е разразила  буря.

Мълния уби 48-годишна жена край Мадан

48-годишната жена от Ямбол, която наскоро се е върнала от Канада, била на гости в Мадан на приятели и с тях излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на 6 километра от миньорския град. Точно преди селото ги изненадал дъждът, потвърди шефът на ОД на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов.

Загиналата е държала GSM в ръката си и вероятно именно това е привлякло гръмотевицата. Тримата мъже с нея не са сериозно пострадали.

Моника Петрова е една от създателките на българския център "Паисий Хилендарски" в Монреал и организатор на десетки събития за нашата общност там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 4 години
Да, сериозно и нека случилото се с нея да служи за пример на всички философи като тебе. По време на гръмотевична буря не се стои на открито, кое не е ясно? На закрито си НАПЪЛНО застрахован, факт! Докога ще се учим на елементарни правила за оцеляване?Да те видя тебе, как ще се телепортираш, ако те застигне буря на открито. Аман от дървени философи и всезнайковци. Твърдоглаво се заяждате, без да се замислите, че няма как дори за малко човек да не остане незащитен.
38
0
 
1
 
! Отговори
Асд преди 4 години
Националните предатели, които избягаха в чужбина... които Боко Кратуната изгони в чужбина....Но има и едни други национални предатели в Драгалевци, Бояна, Банкя и т.н.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Загиналата е държала GSM в ръката си и вероятно именно това е привлякло гръмотевицата."И в чантата да го беше държала, пак щеше да е същото.
36
0
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
съдбата (леля ми) те настига навсякъде! къде тремор, къде светкавица...
35
1
 
12
 
! Отговори
Живееща в Канада преди 4 години
Как не Ви е срам да пишете глупави коментари?! Запазете си лошото мнение за себе си! Да, това е един нелеп инцидент, в който за съжаление си отиде един хубав човек. За вас в България може и да е непозната, но за нас българите в Монреал НЕ Е!!! Благодарение на нея и хората около нея успяхме да се насладим на хубави моменти- за запазване на българския дух, нещо което голяма част от вас надали ще разберат! Много от нас са все още шокирани от новината. Мога само да кажа ПОЧИВАЙ В МИР, Моника!!!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Загиналата е държала GSM в ръката си и вероятно именно това е привлякло гръмотевицата."Това не е основната причина! В Канада и Англия има десетки пъти повече мълнии отколкото в България. Това което го има в изобилие са грамоотводите които привличат мълниите. Има ги по няколко на сграда както и в парковете!
33
1
 
3
 
! Отговори
анон преди 4 години
когато е лошо времето, изключвайте телефоните.
32
9
 
12
 
! Отговори
терминал преди 4 години
Извода е: бягайте от и не си и помисляйте за връщане тук.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никой не е застрахован от нелеп инцидент. Защо била на открито, защо държала телефон..Вие сериозно ли?"Да, сериозно и нека случилото се с нея да служи за пример на всички философи като тебе. По време на гръмотевична буря не се стои на открито, кое не е ясно? На закрито си НАПЪЛНО застрахован, факт! Докога ще се учим на елементарни правила за оцеляване?
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно златно правило по време на буря и то е да се опитваш да избягваш да си ходещ гръмоотвод. За да я тресне мълния значи е била най-високата точка в района, а по-лошото е, че вместо да се скрие си е приказвала по телефона до последно.
29
5
 
8
 
! Отговори
анон преди 4 години
Ужасни коментари прочетох тук. Странно ми е да се правят шеги с нелепата смърт на когото и да било. Интересно ако бяха свидетели или потърпевши от такава трагедия, щяха ли да са толкова остроумни. Никой не е застрахован от нелеп инцидент. Защо била на открито, защо държала телефон..Вие сериозно ли?Почти няма човек, който да не носи телефон, дори сред природата. Вие може би бихте го хвърлили, щом загърми. Видяхме, че дори в града не е безопасно да си на открито при буря.
28
33
 
6
 
! Отговори
Няма случайни неща в преди 4 години
Никой не е чувал името и в България на тази велика организаторка.Господ наказва всички избягали от България без род ници, които веднъж стъпили в чужбина и вече България я имат само за пещерен туризъм.Там живеят в пълен разгул и не са помогнали с един цент на нито един българин или дете в родината си.В която над 5 млн.милиона българи бедстват.Веселието им в Канада вкл най деградиралите мутромафони и състави оттук за да ги ' веселлели' Как ги наказва такива Господ.Не личи ли- убива ги на място.
27
5
 
3
 
! Отговори
Geotagging преди 4 години
А gps-a включен ли е бил или само 4G, чувал съм че по Фейсбук много мълнии падат, затова го изключвам като ходя в гората.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да я прости.Сигурно е отишла в Мадан да се наслади на автентичният бит който все още е запазен по онзи край,заедно със старите традиции за които почти не се сещаме.Сигурен съм че тя ще липсва много на всички българи в Монреал.Да почива в мир.
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да я прости, много жалко за семейството и. Живея в Монреал, не я познавам лично, но жената допринасяше много за културния живот и организираше много събития. Много нелеп и шокиращ инцидент. Това е била нейната Съдба!!! Нека почива в мир.
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е живеела в Канада и да е била голяма организаторка, но все пак фактите говорят че не е била много умна. При буря не се крие под високи дървета и не се стои прав на открито, не се носят метални предмети. А откакто се появи и всякакви преносима електроника, не се говори по телефон. Който е внимавал в уроците по физика, ще се досеща защо. Който не, ще разбере по трудния начин като организаторката.
23
7
 
14
 
! Отговори
Върнала се от Канада преди 4 години
Аз се върнах от Канада и съм жива и здрава за сега. Знам и за убити българи в Канада. Така, че на кой каквото му е писано.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф, милата жена... Писано и е било да почине на родна земя. Много нелепо и без време наистина. Съболезнования и сили на близките. Единствено мисълта, че поне е правила това, което харесва може да ги утеши...
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нелепости.това са физични закони.те няма да се променят.човекът е този, който не спазва правила.защо е държала тел.? Има привличане на енергия.само човекът си мисли , че е нещо повече от природата.
20
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Загиналата е държала GSM в ръката си и вероятно именно това е привлякло гръмотевицата" - кой гений го измисли това?