След трагeдиите: Строги санкции за стопани на агресивни кучета

Без каишка и намордник - до 1000 лв. глоба
30 юни 2019 13:54, Петя Славова
61
След трагeдиите: Строги санкции за стопани на агресивни кучета
Снимка: Pixabay


До 1 000 лева глоба за стопани на агресивни кучета, които ги разхождат без каишка и намордник. 300 лв. ще е глобата за извеждане на куче с тегло над 5 кг без каишка.

Още по темата

В случай че домашният любимец бъде пуснат да се разхожда в забранена зона или на детска площадка, стопанинът ще трябва да заплати санкция от 500 лв. Това гласуваха единодушно на първо четене депутатите от Комисията по земеделие в парламента. Промените предизвикаха противоречиви реакции в обществото, съобщава Нова тв.

"Новите промени не са много добре обмислени. На мен не ми е ясно защо се внасят текстове, които дублират съществуващите. Не очаквам тези промени да бъдат ефективни. Контролът отново ще остане в ръцете на общините, както и досега, но очевидно това не работи. Тези промени не кореспондират с проблема с безотговорното отглеждане на домашни кучета, което е в основата на всички инциденти", коментира Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната глупост. За пореден път депутатите отказват да дефинират опасните породи и да вземат по-специални мерки за тях. По света хората могат да отглеждат такива породи само ако са минали през психолог и курс. Тук ще глобяваме голдън ретривърите, че тичат в парка, но истината е, че повечето случаи на убити или наранени хора са заради дворни кучета опасна порода, които или са пуснати, или не са достатъчно добре затворени. Т.е. никаква връзка с предложените "промени", ама никаква.
10
4
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
1000лева !!!И толкова ли струва човешкия живот??? Затвор,а не санкции !!!
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо просто тези породи не се забранят както в белите страни?
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак санкции... Абе санкциите не променят опасността. Забранете продажбата на агресивни породи толкова. Какво значи санкция? Излиза някой кварстален шмарка с питбул или дого изяждаме пред блока на бързо и после санкции и съд. Ама после след като съм изяден.? Забранете ги тея кучета в големитев градове.. Това са опасни бойни породи.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната глупост. Какво значи агресивно куче? Ако ядосаш дори пудела може да стане агресивен. Тррябваше да се оппределят породите, които са агресивни, и за които трябва особени правила, както е в болшинството страни. Според този закон дори кучетата водачи на слепи, обикновено от породата лабрадор, ще трябва да имат намордник. Виждал съм 50кг. куче, което поради старост едвам върви- и на него ли ще сложим намордник. Явно каишка и намордник трябва да се сложат на онези в парламента.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак Збъркан закон."До 1 000 лева глоба за стопани на агресивни кучета, които ги разхождат без каишка""В случай че домашният любимец бъде пуснат да се разхожда в забранена зона или на детска площадка, стопанинът ще трябва да заплати санкция от 500 лв."Значи, пускай да хапе децата - глобата е по - малка.Хора, Следващия път мислете с гласуването
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е поредната подигравка и маричат това строги мерки. Хахаха.Тази държава върви надолу и назад, и така всеки продължава да си прави кой какво иска в разграденото село наречено Бул гаристан.
4
4
 
29
 
! Отговори
Име преди 4 години
Имам две кучета и приветствам мерките! Кучето е 24 часа отговорност и ангажимент към животното и към всички останали хора. Ако не можеш да го разхождаш по 3-4 часа на ден, ако не можеш да го възпиташ и да го храниш нормално, ако не можеш да го кастрираш, ваксинираш, обезпаразитяваш, да чистиш след него и да го водиш на каишка и да си винаги нащрек.... ВЗЕМИ СИ РИБКА И НЕ ТОРМОЗИ ЖИВОТНОТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!!!
3
5
 
33
 
! Отговори
scbg преди 4 години
Задължително трябва да се категоризират кой породи кучета може да се отглеждат в градска среда и кои не. Бойните породи затова са бойни, не да изпълняват прищявките на някои умивалник, решил да го гледа в 40 кв кутия да си избива комплексите.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво приемат закони, но ще има ли кой да следи за спазването им? В всеки парк трябва да има служители, които да следят за спазването на закона и да налагат санкции на провинилите се кучкари.
1
8
 
18
 
! Отговори
Цанко преди 4 години
Малко е.10к глоба, затвор до 1г и отнемане на кучетата