Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?

Това е голям чадър с четири шезлонга във VIP зона
241
Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?
Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продава място на плажа. Верно умствено изостанали има тук. ХахахахахаАма дава им нотариален акт или хахахахахах
106
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не продават сянка, нито чадъри и шезлонги. Концесионерите продават място на плажа, което е забранено от закона.
105
6
 
23
 
! Отговори
Циник преди 4 години
36 evro за няколко часа чадър... Брех!И какво чета - някакви пишман сool - аджии го намирт за нормално.Българската простотия не познава граници
104
2
 
19
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Скъпичко е.Все пак толкова струва хотелска стая за 24часа но все пак сте пропуснали да напишете че не е задължително ползването на тези чадъри.Предполагам че концесионера се е насочил към потребитерската група на Златките които ще легнат на тези шезлонги само за да си направят селфи за фацебука.Ето аз съм на КавацитеЩом има търсене редно е да има и предлагане.Пазар
103
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде има закон да казваш кой колко ще продава шезлонг? Или закон да викаш на всеки турист наркоман?Значи като ви засегнах вас на достойнство много почмахте да ставате законни :)Къде има закон да седнеш на 70лв? Аз не съм видял някой да те бута там на сила? Отивай на поляната с бира в чантата и това е. Какво даваш наклон на всичко.
102
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не признавам теб. Не други хора. По нашето море е пълно с хора от цяла България и се веселят и това е. Тебе не признавам и разни такива флейти, като тебе ВА. Дето ходят само на места, без пари и философия по цял ден.Колко съм ги виждал такива, като тебе. Като направиха пари.. Първи бяха на шезлонгите и на хотелите. Като нямаш пари кютай си там, не обиждай хората на наркомани.
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНа мен не ми трябва да бъда критерии за бизнес. Изкарвам се достатъчно и си почивам където искам, освен на българското море. Не ходя там, защото е отвратително и е пълно с отвратителни хора, които ми развалят настроението само с вида си. Ти трябва да си критерий за бизнес, ама не ти стига пипе, защото си селски мутрак. Отвори един речник да провериш какво значи "провинция", или просто се огледай. Нито курорта ти има клас, нито евтината ти наложница или начина ти на живот.
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си наркоман. Изобщо нямаш идея от туризъм. А че обиждаш хората показва, колко ниска топка си. Стой си в провинцията на полето и не се прави на умен. Казал му някой че само пияници имало и цял живот само това повтаря. Ти от далече ти личи, че не си стъпвал на курорт от такъв клас. Ходиш по евтините пости и си мислиш, че си голям критерии за бизнес :) Ами не си.
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какви са тия западни туристи, дето идват при тебе? Освен най-маргиналните наркомани и пияници от Англия, Холандия и чат пат някоя дебела германска двойка на средна възраст, други няма. Всички вече са наясно какъв коптор е нашето море. Ако разчиташ на пропадняците, дето идват за секс и алкохолен туризъм, направо рипай в следващия мек бетон, който видиш.
98
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 97 преди 4 години
Ало, ти покои лозя си расъл ?
97
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като печели от всички отивай на морето и се забавлявай. Не цял ден да ти слушаме тъпотииие, колко струвал чадъра. Отиваш плащаш и това е. Като отидеш в магазина зщо не им кажеш кво е това серене по 20лв? Плащаш си чинно нали? Щото щи кажат аре въс мойто момче.. Ходи яж от ***. На тях що не им правиш Фасони? Мишкаа
96
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лукс има в цял свят, както и дрипи да реват. Бизнеса не реве за тебе ами за западни туристи. От тебе няма какво да спечели. Те Българите зкоито си ходят по курорти, не реват просто се забавляват. Такива като вас... Изобщо не да в играта. Безплатен чадър давай ти... Като давай много акъл. Съмняваме да работите, без пари :) Нищо че правите сметки на хората цял ден.
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГоркото пластмасово мозъче, то не разбира. Нека ти обясня като на малко дете, или по скоро като на ***, какъвто си всъщност:Цената се определя според качеството. Ти качество не предлагаш и кой е достатъчно ***, за да ти плаща, не ме касае изобщо. "Дрипи с голямо самочувствие на тема евтино" - тук не разбирам защо ми описваш семейството си. Няколко поколения неграмотни парвенюта, от вас ли зависи България, бе? Айде препасвай мен пърса и бегай да шмъркаш, че нещо си неспокоен.
94
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стандарта е такъв, че ходил на село в Гърция на безпатното, щото никой неходи там. Отиди на златните да спиш :) Там където спат плащащитее. И това че нямало никой е пълна глупост. Курортите са пълни,а още даже не е почнал сезона на отпуските. Некви щуротии се пишат тук от провинциалости журналисти от сф. Които най вероятно може и да не видят море.
93
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селчо пържи са ако щеш цяло лято в колата да спиш. Се им е тая на бизнеса за тебе. Те от такива като тебе не печелят. Дрипи с голямо самочувствие на тема евтино. Никой не ти е длъжен с нещо? Ти нямаш нищо на морето освен шепа пясък по конституция. Такаче пържии си мозъка в поляната, колко щеш.Ако от такива като тебе зависи България... Горко ни. Догодина се хвани плати концесия и давай всички по 1лв :) Ама надали си останеш същия бедняк в главата до края си.
92
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са свободни. Тая година където и да съм на плаж има големи места без падъри за авантаджиите. Ама същевременно съшоте тея искат заведение да хапнат, искат коузетт да тропат, искат кафе бар, искат паркинг. Ревете всичко без пари да е ама и да има условия нали :) От такива като вас пари няма. Отивайте в бедните села на Гърция да ви слугъват, без пари. Тука стандарта е друг.
91
2
 
12
 
! Отговори
Вижте кво преди 4 години
всички приказки за отлив на туристи са щото има едни европейски фондове дето требва да ги раздадем на "родния бизнес" да се "развива". Не че много имат нужда от туристи де. Нали си печатат фалшиви евро в мазето и си продават дрога и *** на пияните британци...
90
3
 
7
 
! Отговори
някой преди 4 години
До основен клиентЗа това става въпрос, че всеки си знае джоба и преценява къде и как да почива! Тука някакви започват да се перчат с финансови възможности и дават оценка на други, които много по- пълноценно почиват! Не на всеки му се лежи бамбурясал от пиене и недоспиване в един шезлонг под чадър!
89
4
 
10
 
! Отговори
Пук преди 4 години
От министерството се чудят само как да замажат проблема с отлива на туристи, а вместо това трябва да положат усилия да стопират или ограничат този отлив през следващите години.
88
4
 
28
 
! Отговори
основен клиент преди 4 години
Цъкащите минуси на коментарите и обвиняващи хората в беднотия,липса на патриотизъм и т.н.,трябва най-сетне да разберат, че работещият човек може да си позволи почивка!Ще пести, краткосрочен кредит ще вземе - негова си работа.Но човекът иска почивка - да отмори според собствените си представи.Ако му е кеф ще лежи на плажа, ще се разхожда.Иска тишина и спокойствие, коректно и професионално обслужване.Собствени пари дава.Предлаганото обслужване тук, като цяло е 00-ниво.А богаташите си имат острови