Лятна мода: Пак джипове по плажа. А санкции?

Институции си вършат работата, но хората - безотговорни
Обновена: 11 юли 2019 09:54 | 11 юли 2019 09:53, Петя Славова
37
Лятна мода: Пак джипове по плажа. А санкции?
Снимка: Кадър, Нова тв

Нова лятна мода – джипове по плажовете. Такъв е случаят и с джип с пловдивска регистрация, паркирал на неохраняемия плаж Вромос край Черноморец. Собственикът на машината има желание да е в максимална близост до водата. А за да стигне до мястото, минава през плажната ивица.

Мъжът не е на ясно с коментарите, покрай потъването на джип, опитал се да пусне джет в морето на плаж Перла в Приморско. За да напусне "паркомястото" от плажа, се налага отново да мине по плажната ивица. Санкции за подобни извършители няма. Законът обаче предвижда глоби за палатки и каравани.

Още по темата

Подобна гледка се появи и на друг забележителен плаж по нашето Черноморие - джип и три каравани бяха забелязани паркирани върху обявения за един от най-красивите плажове в Европа – "Болата".

Само автомобилът се оказа, че е на българин, караваните са на чужденци. Пред Нова тв българите заявиха, че не знаели, че е забранено и никъде нямало табели.

"В територията на резерват "Калиакра" е забранено влизането на автомобили, а е разрешено само навлизането по посетителските пътеки. Подлежат на санкциониране, но по границата на защитената територия има поставени ясно обозначени маркировъчни знаци, които предупреждават гражданите, че навлизат в територия със строг режим на опазване", каза Миглена Иванова от РИОСВ - Варна.

И допълни, че има охрана, която следи за спазване на реда, а гражданите също могат да подават сигнали. За да бъдат глобени чужденци трябва да има лицензиран преводач.

Кметът на Каварна – Нина Ставрева, обясни, че общината не е контролна институция. "Нашата отговорност е свързана със сметосъбирането и сметоизвозването, което вършим редовно и отговорно. Плажуващи има, но не са взети никакви мерки за нарушенията от последните дни. Институциите вършат контролните си функции, но не трябва да подценяваме самосъзнанието и отговорността на хората", каза още Ставрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: КаварнаплажджипРИОСВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Лиляна преди 4 години
Е сефте. Жип ,ВИП ръка за ръка.
18
0
 
4
 
! Отговори
MOДEPAТОР преди 4 години
Аз съм Бай ***
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй, тук сте все едни "Свети води ненапити"...все едно всяко ваше действие в живота е със санкцията на Свети Петър!!!Големи сте :)
16
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо ми изтрихте че жените лятото ходят без *** като това е истината Какво лошо има в това
15
7
 
2
 
! Отговори
иван преди 4 години
Те и у гората некви плашила пехотинци с пръчки и раници ми мрънкаха че немоем да си карам джипо *** като и гръмнах с патлака у въздуха е се разбегаха у гората
14
6
 
4
 
! Отговори
иван преди 4 години
Ба я знаете ли колко кинти сам дал за да си карам джипо където си сакам некви бедняци там са пържат и негодуват
13
1
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
До Веско 11:Не те разбирам какво целиш? Писал съм цената на това 8-9 годишно CRv, защото журналистите спекулират с понятието "джип", а всъщност това са обикновени превозни средства. Ако беше с Голф 5 щеше ефекта да е същия.Вярвам, че интелигентните и културни хора нямат нужда от знаци, забрани и падари по плажовете, за да им идва на ум, че не трябва да се кара по пясъка край водата, за да може да спреш на 1м от водата и да влезеш в морето. Най-малкото е въпрос на възпитание.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тез "джипове" са за асфалта не са пясъка. Ама *** му обяснявай на балканския комплексиран селянин.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един нормален ден на нашето морие...
10
10
 
4
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До УжасТова, че някои хора изпитват първична потребност да са на една ръка разстояние от любимата кола е ясно. Но и вие почвате с цената!? Ако беше 150 хиляди разрешено ли ще е? И пак да питам, отделно от дебилиз*а, има ли някаква забрана да се кара из горите и полята извън защитените територии?
9
3
 
12
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Много хубава работа ама българска!
8
19
 
5
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Нещо ми убягва в статията и коментарите. Цитира се навлизане с автомобили в защитена територия с ограничен режим, а се коментира снимка на автомобил на неохраняем плаж. По какъв закон е забранено да си караш джипката където пожелаеш, когато няма ограда?
7
0
 
21
 
! Отговори
Какво преди 4 години
им се навеждаме на чужденците? Когато българите отнасят яките глоби в чужбина, да не би да са имали лицензиран преводач? В Гърция полицаите (специално към българите) говорят на гръцки. Даже и да знаят английски. Сваля ти номерата и си заминава. Ходи ако искаш да обжалваш или да се оплакваш.
6
1
 
47
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Тоя Жиб струва 12-15к лв. Отделно гледах интервю със собственика му. Кюфте и половина с "умен" поглед на бавноразвиващ се бик. Гледа все едно не знае на кой свят е. Ама минал по плажа и спрял до водата. Чудя се, какво им е в главите на тези хора? Въобще могат ли да живеят в общество заедно с нормални хора? Като спрат с колите до водата, нещо повече ли стават от останалите? Какво точно налага да отиде до водата с колата? Наистина не ги разбирам. То бива, то може, ама чак пък толкова...
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТУРЧИНЬ.Бай *** няма спирачки.............ама пък когато има пари, положението става страшно. защото у нас който има пари, той поръчва музиката и ако иска да спре с хеликоптер на жълтите павета, и това ще направи! - че на един плаж ли. плажът не е за простосмъртни. дори закон има вече - за хавлия на плажа - глоба!
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дай на *** джип и му гледай сеира. Дай на пожарникар да е премиер и също му гледай сеира
3
0
 
57
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Аз не знам защо изобщо излизат от тия коли. Да се къпят с тях направо.Направете им един асфалтиран плаж и да минават през морето до тавана. Може и аквапарк с пързалки за джипове. Не забравяйте, че си имат потребности, все пак са хора с увреждания - мозъчни.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам да имам жип и да карам по пясъка , ама нямам жип :(
1
1
 
37
 
! Отговори
maca преди 4 години
Тия *** от различните институции не разбраха ли, че щом има правила, трябва да има кой да следи за спазването им, иначе не става. А иначе си е вярно, че българина самосъзнание няма, той даже не я е чувал тази дума, камоли да разбира значението й!!!