Започна умъртвяването на 17 000 свине в свинекомплекс край Русе

Обектът се намира в село Николово
21 юли 2019 18:50,
85
Започна умъртвяването на 17 000 свине в свинекомплекс край Русе
Снимка: Pixabay

Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в който беше потвърдено наличието на болестта Африканска чума по свинете, съобщи БНР.

Още по темата


В комплекса се отглеждат 17 000 прасета на различна възраст в затворен производствен цикъл. Властите уточниха, че умъртвяването на животните ще бъде извършено по хуманен начин.

Зоната се охранява от полиция и движението е ограничено.

Обектът се намира на 9 км от границата с Румъния и попада в зона с регионализация на база риск.

Положителните за наличието на вируса на АЧС проби са получени в рамките на засилен лабораторен надзор на заболяването в свиневъдните обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основната страна за която изнасят в ЕС е Испания. Тя е и най-голямата туристическа дестинация на немците.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23 За Германия е въпрос на време огнища на чумата има и в Полша и Чехия.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А случайно за някоя болест по животните в Германия да си чул. Не си няма и да чуеш...там болести няма. Може да има само в България и РумънияГермания няма този проблем, защото отклеждането, обработката и разплода става под строг санитарен контрол. Ако си виждал как точно става това там. Немското свинско месо, е най - качеството в СВЕТА. В Южна Корея се счита за деликатес поради отличните му хигиенни и вкусови качества. Основната страна за която изнасят в ЕС е Испания.
26
1
 
10
 
! Отговори
истина е преди 4 години
НЕ Е ВЯРНО !! БОКО Е ВЪРХА ,ЗАЩОТО СЪГРАДИ МАГИСТРАЛИ ,КОИТО СЕ РЕМОНТИРАТ ПРЕЗ 5-6 МЕСЕЦА , И ТАКА КЪРТИ ПАРИТЕ ЗА МАФИЯТА !!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като идва от Варна защо избиват в Русенско? Във Варна прасетата не ядат ли?
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тоя под мен. Истината за чумата по свинет.е не идва от Румъния, а от Варна. Там където се изхранват с *** от ресторантите и се отглеждат индустриално е сигурна заразата. Но не се казва.
23
1
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
А случайно за някоя болест по животните в Германия да си чул. Не си няма и да чуеш...там болести няма. Може да има само в България и Румъния
22
0
 
9
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Свобода на двежение означава свободно движение през определените пунктове сиреч ГКПП, а не по протежение на цялата граница. Останабото трябва да е оградено и се охранява. Сега си берем плодовете на криворазбраната цивилизация, пардон демокрация. То да беше само това....
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близо 800 огнища на африканска чу.*** по сви..нете са регистрирани в Румъния, като най-засегната е югоизточната част на страната. От румънската санитарно-ветеринарна служба съобщават, че до момента са умъртвени над 123 000 болни прасета. Изплатени са обезщетения на свиневъди на стойност 222 000 леи. Има подадени още около 700 молби за компенсации, съобщава БГНЕС.Явно четете само този сайт.
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, за да купуваме само от кауфланд, лидл, билла и т.н. на промоция годишно "прясно" замразено месо, малко залежало с 15-20 години, окъпано в химикал, да е "като ново"...
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам скоро да се появи зараза и по кравите, кокошките, овцете...по кучетата няма те могат спокойно да се разхождат по улицата пък и не се ядат...от тях не се печели
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за случая в търговищко с умряло прасе изтече информация когато са взели проба от него не е имало ч.ума , прати ли ги за допълнително изследване и от там отговора е че е заразено , на кого да вярваме , май ни подготвят голям внос от свинско от чужбина защото там намаля потреблението което е в резултат на преселението от фесове а те не ядат свинско
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 Ти може и да не си чувал че, Румънците затриха над 500 хиляди прасета заради чумата и все още не могат да я овладеят.
16
1
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Горките прасета!
15
3
 
31
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
По времето на лошия социализъм на територията на държавата България имаше много свинекомплекси.А сега по времето на добрата демокрация на територията на свинекомплекса България има някаква държава.
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм чул обаче Румъния да умъртвява техните животни в 9км. зона
13
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Анонимен"Умъртвете синята от ГЕРБ!"И от ДПС-също!Или ние ще ги премахнем, или те ще ни унищожат!
12
2
 
39
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
ЗАЩО УНИЩОЖАВАТ Е ЯСНО защото трябва да върви животновъдството в Полша, Белгия, Германия и където се сетиш. Не е нужно ние да печелим. Целта е Европа да е доволна а нас кучета ни яли. Спусната е директива и ние изпълняваме. Защо съсипаха поминъка на хората в Странджа...на Европа не им трябват хора трябва и територия
11
3
 
36
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Тая работа със заразите започна да прилича повече на организиран заговор срещу българското земеделие...В 21-век навсякъде пълзят болести изкоренени още през 60-те и 70-те години на миналия век!???Сега искат да забранят отглеждането на всякакви животни в лични стопанства-нещо което и комунистическата власт НЕ посмя да направи!Дали тези неща не са свързани?
10
1
 
22
 
! Отговори
Въпрос с ясен отгово преди 4 години
Вирусът не е опасен за хората, ваксина вероятно има. Въпросът е: ЗАЩО УНИЩОЖАВАТ? Естествено, очаквам типичен, м***лоумен европейски отговор.