CNN: Пловдив е от скритите туристически бижута на Европа

Градът влезе в класация за най-красивите, но слабо посещавани дестинации
23 юли 2019 17:45, Екип на Bloomberg
8
CNN: Пловдив е от скритите туристически бижута на Европа
Снимка: Ройтерс

Пловдив е един от най-ярките символи на страната ни, когато стане дума за туризъм, но по една или друга причина не намира толкова високо в световните и европейски класации за най-посещаваните дестинации.

Но все пак Градът под тепетата се оказа в една любопитна класация на американската телевизия CNN, където е в компанията на градове като Торино, Анкара и Хага, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Античният театър е сред най-големите културни забележителности в Пловдив, но гордостта си остава тракийското селище на Небет тепе, благодарение на което градът е определян за най-старото населено място в Европа.

И докато в България се опитваме всячески да саботираме летния си туристически сезон край морето, в далечна Америка ни правят безплатна реклама, акцентирайки върху безценните исторически бижута, които сме успели да опазим в такъв привлекателен вид.

За да научите още подробности около публикацията на CNN, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Само да не ходят в Столипиново и Шекер Мала че таква култура ще видят там мамата си трака!
4
3
 
13
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
В Пловдив вече няма паркоместа и в крайните квартали. Всяка незастроена площ се вдига сграда. Общинарите разпродадоха общинска земя на частни лица за да вземат едни пари.
3
4
 
22
 
! Отговори
Циник преди 4 години
На картичките от Пловдив си го пише...На 5000 години... Съратник на пирамидите... Троя и Микена.. Моят роден град - завинаги ще си остане на първо място в сърцето ми. ПОЗДРАВ НА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ!
2
2
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"И докато в България се опитваме всячески да саботираме летния си туристически сезон край морето""Ама как саботираме сезона?Като не искаме да плащаме по 50лв за комплект шезлонги с чадър,ли като не искаме да се тъпчем в един ултра претъпкан курорт,или пък да ни досаждат разни "юнаци" с когнитивните възможности на чехълче.,или може би защото не ми яде онзиденшна храна събирана от остатъците по масите.Но най-вече защото хората не искат да се къпят в кафявата вода на крайбрежието=
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
CNN щеше да е по-обективен ако беше уточнил, че става въпрос за сървайвинг скилс в условия на брутална селяния и агресивно животинско поведение.