Събарят незаконни постройки в бургаския квартал "Победа"

Действията на общината събуди недоволство в махалата
24 юли 2019 21:09,
7

Общо двадесет сгради в бургаския квартал "Победа" ще бъдат съборени, съобщават от Община Бургас. Акцията се провежда по силата на десет кметски заповеди.

Още по темата

Те са изградени върху терени, които са предвидени за улична инфраструктура. Така общината продължава поетапно да освобождава улица "Тамара" от незаконни сгради, за да може при нужда дотам да стигне линейка, пожарна, тежка или дезинфекционна техника.

"Собствениците" и обитателите на сградите бяха предупредени още миналата година, че предстои тяхното премахване,  допълниха от общината.

Някои от "собствениците", знаейки, че къщите ще бъдат премахнати, са ги давали под наем през последните месеци.

"Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", каза кметът Димитър Николов.

Действията на общината обаче събудиха напрежение и недоволство от страна на хората, чиито сгради ще бъдат разрушени, но на място има полиция, която да контролира обстановката.

Очаква се до края на седмицата изцяло да приключи разчистването на района.

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите "Победа" и "Горно Езерово", както и в ромската махала на к-с "Меден рудник". И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли законоустановените срокове за обжалване и доброволно изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
НЕМА МЪНИ преди 4 години
АЛО как се ограбват от БЪлгарския народ 4 000 000 000 живи кървави лева за осем НЕГОДНИ САМОЛЕТЧЕТА..АМАН от нагли престъпници и наркомани на ВлАСТ.Само лихвата която трябва да плаща БЪлгарския народ за тези опасно вредни самолетчета ще е над 500 000 000 живи лева годишно..Както се видя ПАРИ НЯМА.
4
3
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Толкова незаконни къщи не се появяват за ден-два. Така наречените органи контролират през пръсти, какво става в махалите, строежите, магазините, кражбите на ток. На "собствениците" да им кажат да идат под наем, квартири бол. Хората така правят.
3
6
 
8
 
! Отговори
Чорбар преди 4 години
Дори и да сме чумави, дори и да ни събарят къщите, ние пак ще носим гордо червените си шалчета!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа ама жаагалска
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера какви са тези "законоустановени срокове", които трябвало да се чакат. Ако една купчина тухли не е законна постройка, то значи тя въобще не е сграда, а купчина смет. И трябва незабавно да бъде изчистена.