Нов асфалт, хидроизолация... Напредват ремонтите по "Хемус"

Обновяват се пет виадукта на магистралата
2 авг 2019 18:00,
13
Нов асфалт, хидроизолация... Напредват ремонтите по "Хемус"
Снимка: Архив, Булфото

Напредва ремонтът на съоръженията по АМ "Хемус". В момента на магистралата се обновяват пет виадукта - при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел "Витиня", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата и да не използват аварийните ленти за по-бързо преминаване. За улеснение на пътуващите в петък и събота в отсечките с ремонт на автомагистралата ще има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник съответно две за София и една за Варна.

Дружеството "Автомагистрали" ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението, допълват още от АПИ.

На мостовите съоръжения на АМ "Хемус", които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и съвременни системи за пътна безопасност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, подобрява се противоземетръсната устойчивост.

На виадуктите "Потоп" /19-ти км/ и "Коренишки дол" /36-ти км/ предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Продажен копейкаджия, тоя участък между чирпан и стара загира го строи твоя хомо водач сергей станишев заедно с доган!
5
2
 
19
 
! Отговори
Shuker преди 4 години
Четвъртък в 17:30 нямаше нито един работник. Това ли е мобилизиране?
4
3
 
20
 
! Отговори
Тереминус преди 4 години
10 години се правят ,че ремонтират Витиня.3 поколения "майстори" минаха вече и ремонта не е завършил...те да не са на безсрочен договор за ремонт на тунела посока София?Мечките от гората се заселиха в този тунел ,то там никой не работи и не смее да влезе.Ако подновят работата в тунела първо да влезят ловци и да избият мечките и вълците ,а тогава работници ,ако ги има де...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...и да не използват аварийните ленти за по-бързо преминаване."Когато и да има тапа, аварийките на магистралите все са пълни. Една глоба не съм видял да се напише. Само дето аз се чувствам като идЕот, че не карам в аварийката. Единствено ми оправя настроението да натискам тия в аварийката да не влизат обратно в трафика. А те нас*рат, щото ако се жулнем спирам и викам полиция. Едно - акт за каране в аварийката, две - акт за неправилно престрояване и неспазване на предимство. Ама кел файда.
2
6
 
14
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Правят се калпави магистрали ,за да се ремонтират ,защото няма от къде да краде герб !
1
8
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Вижте как изглежда новата турска магистрала Истанбул-Измир 404 км.И вижте на какво прилича бойкостралата Ст.Загора-Бургас.Всичката работа на шайката е такава:грабеж ,грабеж, грабеж и медиен слугинаж.