Продължава издирването на изчезналото в морето дете

Инцидентът с момичето е станал вчера във Варна
14 авг 2019 08:30, Петя Славова
16
Продължава издирването на изчезналото в морето дете
Снимка: Pixabay

Продължава издирването на тялото на 14-годишното момиче, което вчера изчезна в бурното море във Варна. Детето е влязло във водата с приятели, които постепенно с помощта на спасители започнали да излизат.

Още по темата

След влизане във водата момичето е подало сигнал, че му е необходима помощ, но в същото време спасителите са помагали на друго дете от компанията, като допълват, че са направили всичко по  силите си, за да спасят децата.

"Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител", заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, пред Нова тв.

Свидетели смятат, че  е имало закъснение в реакциите на спасителите. Синоптици предупреждават, че в морето ще има "мъртви течения" поне още няколко дни и флагът ще е червен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Роки преди 4 години
Вчера ги гледах по новините. Нищо чудно че са дошли след час, ами бяха си чисти р.о.м.и. Какво им пука ще си направят ново челядче.
13
2
 
4
 
! Отговори
ananio преди 4 години
Това е същата история като тази с асансьора , дето се наблъскаха 12 човека при указание , че може най-много 8 и асансьора не издържа.Българска му работа.Жалко за детето.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация."Всеки е отговорен за собствената си безопастност.Спомням си преди години как един мъж се удави, спасявайки две момичета, решили да се къпят при червен флаг. Спаси едната, после спасителите успяха да измъкнат другата, но през това време човека вече беше останал без сили и се удави, оставяйки жена и дете сираче. И за какво? За да могат две малолетни пи*кли да начешат егото си.
11
3
 
10
 
! Отговори
до Ф.С.В. преди 4 години
Стига с това клише къде е държавата? Ако не знаеш, държавата това сме всички ние. До всяко едно арогантно, зле възпитано и с голямо самочувствие дете по морето по един спасител ли да сложим? Ти ли ще им плащаш?
10
2
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Преди 30г. флагът забраняващ категорично влизането в морето беше черен! Червеният беше между белия и черния!
9
3
 
4
 
! Отговори
Море преди 4 години
Трябва да се научат хората че когато е червен флага не трябва да се влиза навътре в морето.Дано момичето се намери живо, но такова безхаберие от родителите...час и половина по късно са се появили.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера линейките във Варна"пищяха"почти през целия ден.Не забравяйте,че морето е здраве и красота но и лош"приятел" на самонадеяните и глупавите.Човек сам си кове съдбата и си носи кръста и макар по някога обстоятелствата да му поднасят изненади,все пак от самия него зависи дали да бъде съвестен или безсъвестен.По тази причина сам си е виновен,ако не спазва правилата и не послуша съветите на компетентните оторизирани да съблюдават за спазването им.Винаги имаите едно на ум.Морето не е до колене.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 30 години при червен флаг никой не влизаше в морето, само краката до глезените топвахме и с ръце се обливахме от брега почти. Спасителите опъваха дебел метален синджир, никой не си позволяваше да влиза след синджира към морето.
6
3
 
17
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Не разбрахте ли че морето не е до колене!Елинден мина,Преображене мина!Не чувате ли ко ви се обеснява!
5
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се чуди човек тия спасители защо взимат заплата, след като за толокова години не са спасили никой ...
4
11
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Жалко за детето- безотговорни ли са родителите? ами спасителите? ами държавата? или възпитанието? Много въпроси без отговори- Но вече няма значение за детето- то лежи някъде на дъното и ще изплува след 2-3 дни
3
6
 
21
 
! Отговори
Истината преди 4 години
На червен светофар преминават и после спасителите виновни!
2
4
 
11
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 4 години
В младежката секция на дарвинката...
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нептун взема жертви.Които не знае,да пита.По Богородица винаги морето е бурно и"лакомо".Не отделяйте и за минута поглед от децата си,когато са във водата сред вълните.Дори и тогава не са изключени нещастни случаи.Най-добре е да не навлизате на дълбоко във водата а само до колене през тези дни.