През септември на море: На юг евтиния, нощувки по 10 лв.

Гърция също сваля цените през есента
26 авг 2019 07:10, Александър Попов
37
През септември на море: На юг евтиния, нощувки по 10 лв.
Снимка: Булфото, архив

Евтино море очаква всички, които изберат българското море през септември. Офертите стават все по-изгодни, а намаленията вече се усещат преди да е изтекъл август.

В Слънчев бряг цените падат с 20-25%, от 15-и септември цените слизат с още 20 на сто, съобщава "Труд". В комплекса в момента може да се намери нощувка с ол инклузив и басейн за 36 лв.

В Несебър има нощувки по 84 лв., но със закуска, обяд, вечеря и еднократно безплатно посещение на аквапарк. Хотел в Ахелой предлага преспиване срещу 48 лв. и обявява, че е със "спа термална зона".

В Поморие може да се нощува и за 20 лева в семейните хотели.

Още по-евтино е на юг. В Китен, Приморско и Царево в късното лято може да се намери нощувка между 5 и 10 лева. В Китен има хотели срещу 39 лв. на нощ и включени закуска, обяд и вечеря.

В Созопол вече има нощувки по 70 лв., но цените на повечето частни квартири засега няма да паднат, защото предстои Аполония – празниците на изкуствата.

Съседна Гърция също готви есенни оферти за туристите. Много българи също избират почивка през септември и октомври, когато курорти са по-празни, а времто позволява още да се ходи на плаж.

"Хотелските стаи варират между 50 и 80 евро. Напомням, че през цялата 2019 г. се предлагат поне 20% отстъпка от предлаганите стаи", каза за "Труд" председателят на Националната федерация на хотелиерите на Гърция Григорий Тасиос.

Островите Крит, Санторини, Родос и Миконос са начело в предпочитанията, според статистика от пътническия трафик на гръцките летища през септември 2018 г., независимо, че по тези курорти цените не падат и през есенните месеци. 7-дневни почивки стартират от 900 лв. на човек нагоре, в зависимост от мястото и вида хотел или квартира.

На Йонийското крайбрежие за 7 нощувки със закуски и вечери, пакетите вървят около 610 лв. с организиран транспорт.

Българските туристи, които предпочитат полуостров Халкидики могат да намерят тридневни оферти на цена до 173 лв. с включена вечеря и собствен транспорт. За 7 нощи на Ситония със закуски и вечери цената е 375 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
4
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До Гиб МелсънМного лесно си решаваш проблема. Букваш една седмица за 1000 лева ултра ол инклузив за цялото саемейство Септември и си готов. На юг става и Октомври!И наще им пожелавам приятно включване и една стинка няма да им дам!Ае довиждане....
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много много не разбирам какъв е тоя извод, че през септември на море ходят бедните хора."Не се заяждам, просто приятелски ти го казвам, щом не разбираш. Проблема не е, че ходиш септември. Проблема е, че се прицелваш в един определен месец да отидеш, за годината.Богатите ходели по няколко пъти, в различни месеци. Така чувам...
11
5
 
6
 
! Отговори
Баш майстора: преди 4 години
Морето не е локва да се свърши...
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10лв не отивам. Виж ако дават по 50, по-може.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 6Остави го, тоя е от шайката на ГЕРБ!Айдуци, крадци и разбойници които ни ограбват за да живеят те охолно на наш гръб!Естествено, че ще бъдат нагли!Не мога да си представя стеснителен крадец който ни се извинява: "Извинете господа, ама причината да сте бедни съм аз. Много съжалявам, но какво да правя, като обичам охолния живот и лукса, ама много ме мързи и не ми се работи."Изглежда абсурдно, нали?
8
4
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 години
Не е вярно. В събота и неделя търсих изгодна почивка на черно море за моето семейство четерима сме с децата. Първо, почти всички хотели са заети, а тези които имат свободни фамилни стаи или апартамент, най ниската цена е 130 лева на вечер с включена закуска. Ако искаш ол инклузив за 4 членно семейство цената скача на 200 лева на нощувка най-евтините варианти. Разбирасе някой може да намери и по евтино, но това ще е общежитие а не хотел. Аз говоря за цените в хотелите.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морето не е заек, че да избяга!Там си е където си е било.И там ще си остане.Догодина през лятото пак там ще си бъде.И какво значение има кой беден кой богат?Морето през септември си е хубаво!За учениците е проблем само, освен ако не успеят в началото на месеца да отидат.А не разбирам мазохизма на някои да ходят в най-горещите дни, да се пържат като цаца на скара, пясъка ти пече отдолу дотолкова, че не можеш да ходиш бос, а водата е чай и ври направо!Хем се печеш, хем се пържиш, хем вариш
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4Ама кой ти казва,че съм пенсионер като съм беден?Що за нагли изводи?!!!!Слънцето не изгрява заради това,че ти съществуваш или твоето дете!Я го виж ти?!А и какво е това отношение към пенсионерите?Що за наглост?!Е такива като теб калинки ги слагат на ръководни постове,дето гледат само от своята камбанария.Малки душички,егоисти,некадърни екземпляри осъждащи цели прослойки от обществото.
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз ходя през септември на море. Работя, не съм беден в никакъв случай, а детето ми е пети клас. Септември е чудесен за море, независимо тук или навън защото слънцето е омекнало, няма толкова много хора и е много спокойно. А това че цените малко падат е добре дошло. Много много не разбирам какъв е тоя извод, че през септември на море ходят бедните хора.
4
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Ходете си,но сте нищожно малко,за да ни занимват сега още 1 месец с морето,морето,морето...Писна ни.Не всики сме пенсионери в тази държава. Явно много са го закъсали,за да гледат да привлекат сега бг пенсионери с 10 лв нощвки. Ако свалят на 2 лв ще отидат всички б пенсионери.
3
5
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
10 лева ама за някой кокошарник!
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1Как стига бе?!Ние бедните ходим през септември на море и децата ни вече не са ученици.Какво ме интересуват тетрадките и моливите?!Виж лютеница който прави той не пише тук а бачка!
1
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През септември вече актуалните теми стават изпращането на първолаците и учениците на училище,правенето на лютеница и други такива. Дайте колко струват тези неща стига с това море.