Мълния уби стадо от седем крави на Рила

Труповете на животните са открити от туристи
16
 Мълния уби стадо от седем крави на Рила
Снимка: Pixabay

Трупове на 7 мъртви крави са открити от туристи в Рила. Те са информирали за находката кмета на село Бистрица Кирил Огненски, който от своя страна сезирал институциите, съобщи "Фокус”.

Малко по-късно началникът на отдел „Здравеопазване на животните” към ОДБХ – Кюстендил д-р Емил Гъгнев обясни, че животните са починали, след като били ударени от мълния.

Той допълни, че на наемодателите на пасища и собствениците на животни е разпоредено да извършат загробване на животните и дезинфекция на мястото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: рилакрави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По същия начин в Африка бяха намерени убити 7 слона.Не е имало следи от куршуми по телата им и бяха стигнали до извода,че ги е убила мълния.Страшна работа са-много е опасно човек да е на открито ,когато падат мълнии.
9
1
 
3
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Tрупове на 7 мъртви крави са открити от туристи в Рила." Туристи, начи повече от един. Начи са организирана група. Шефчето на Рила веднага да им наложи глоба, кво дрeмe. На планина ще ми ходят! Организирано! Съсипаха камъняка с тея подметки на туристическите обуща! Изтъркаха го! Планина не остана от тях!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 РеалистРано си се надрусал бе Генди !
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кък разбраха , ча ги е ударила мълния !
6
2
 
4
 
! Отговори
Петър Папазов преди 4 години
Никакви мълнии! Това си е чума по кравите. Питайте ЕС!
5
7
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Крави - комунистки трябва да са били, те обиждат Бога, Дядо Господ всичко вижда и изпържва хулителите, особено ако са заблудени комунисти
4
2
 
7
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
Еййй как се дава гласност на тотално некадърни писарушки да драскат по разните му медииии. Последно стадото е било "на Рила" или е било "в Рила"? Кое е вярното? Заглавието или първото изречение? А бе, авторчето. Ти НА София ли се прибираш след съботата и неделята НА село?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не са играли Паневритмия кравите на Рила?
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога животни не се оставят сами в планината особено в гръмотевична буря. Така ако дедите ни бяха гледали животни нито едно нямаше да е останало. Ама сега така ги гледат по капиталистически.
1
1
 
11
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Не била мълния, най- ми било свинска чума