400 първолаци не са записани на училище в Русе

Къде са децата?
5 сеп 2019 07:22,
17
400 първолаци не са записани на училище в Русе
Снимка: BulFoto архив

Общо 1436 деца са били родени в община Русе през 2012 г. по данни на ГРАО. Те трябва да прекрачат за първи път училищния праг на 16 септември т.г., но до днес в русенските училища са се записали 1003 първокласници, коментира началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град Росица Георгиева, съобщава БТА.

Още по темата

Завръщане в родното школо: 3085 деца на гурбетчии обратно в клас

Тя заяви, че точният им брой ще бъде известен на първия учебен ден. Той обаче със сигурност ще е много по-малък от 1436 деца.

"За мен е притеснително това движение на децата - от раждането до постъпването в първи клас", каза Георгиева и коментира, че по всяка вероятност родителите с децата си са напуснали града.

Тя обясни, че 17 училища извършват прием на първокласници в община Русе.

"Ако наистина и към 16 септември т.г. тези 1436 деца не се запишат на територията на общината, това означава, че ще сме с 21 паралелки по-малко, отколкото сме можели да направим", обясни Георгиева.

Тя каза още, че има свободни места за учители, но по думите й те ще бъдат заети до първия учебен ден. Търсят се детски и начални учители, по природни науки, по английски език, по физическо възпитание и спорт, а също и по философия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Но пък за сметка на това, родителите им не са пропуснали да вземат всички възможни социални помощи, развъждането на електората, което тъмносините клоуни започнаха в началото на 90-те вече дава видими резултати ;) !!!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Общо 1436 деца са били родени в община Русе през 2012 г. по данни на ГРАО"Какво се правите на ударени, като че ли не знаете, че ГРАО брои и децата родени в чужбина.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно бяло ако има, па на!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Русе към София, от София към терминал 2 и така
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ги запишат. Ще ги учат вкъщи как се краде, ще ги изпоженят след някоя година, и ще живеят на помощи от държавата плюс краденето на ток, и парите от изборите. Ще ги носят цял живот на ръце защото горките все пак са от "исторически тормозено малцинство"Ще станат нещо като полудиви неграмотни същества, но с абсолютно развито самочувствие и най вече наглост. Новите граждани не вече само на България а на цялата ЕС. Защото цялата тази толерастията е финансирана точно от тях с парите на Сорос.
6
0
 
16
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Търсете ги в София, Пловдив, Германия, Англия, Испания, Америка - абе може и Сомалия да са, само не и тук в ужаса на нашата територия! Как очаквате да останат в Тиквения рай и месния му джуджешки берлибей? Няма инфраструктура, няма осветление, въздуха е покъртително гаден, държавата ти краде 60% от заплатата за да храни мързеливци и накрая какво стана - къде са бъдещите данъкоплатци? Е как къде - в нормалните африкански страни дори, само не и тук!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как къде ? при семействата си в Германия , ще учат там .
4
4
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Българчетата са с родителите си някъде зад граница, а *** направо им давайте дипломите, нали е забранено да им се пишат двойки и всичко е точно!
3
1
 
10
 
! Отговори
даскал Пандо преди 4 години
Къде ,къде ? В квартал ,,Изток,,...
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички бягат от фалшивия Тиквен Рай.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се запишат в първи клас, като вече сигурно имат деца. Особености на етноса.По притеснително е че ако 2012 са били 1000 българи на 400 кубинци, сега са изравнени да не и повече индийци. Така след 7 години Русе може да закрива училищата