Читател алармира: Опасна детска площадка във Варна

Вече имало случаи на пострадали деца
Обновена: 10 сеп 2019 10:55 | 10 сеп 2019 10:51, Красимир Ангелов
14

Снимка: Димитър Щерев

За опасна детска площадка в квартал "Чайка" във Варна алармира читател на Dnes.bg.
 
По думите му вече има много случаи на пострадали деца. За инцидентите алармират и живущи в блокове с номера 9 и 10 в квартала, в близост до стадион "Черно море" и зала "Владислав".

"Детската площадка не може да попадне в нито един от стандартите за безопасност. Стърчат ламарини. Деца се нараняват на тях. Люлките са счупени. Едното съоръжение е с огънати железа. Но върхът е пързалката. Болтовете й са изкривени. Пясъчникът е плачевен. Бетоновите му оградки на много места липсват. Там деца са пукнали главите си. Районът не се поддържа. Кучешки фекалии има на много места", пише в своя сигнал Димитър Щерев.

По думите му картинката около детската площадка е ужасяваща.

"Явно сме не втора, а трета категория хора. В голям район, като нашия, това е единствената детска площадка. Поправиха много други, но не и нашата. Явно децата ни трябва да страдат. Явно не са важни за никого", жалват се живущите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Не преди 4 години
Не сме дозрели за детски площадки! Даже от въглеродни влакна да ги направят, пак ще ги чупят. Вечер е пълно с младежи, пият кола, бира, пушат и хвърлят фасове и шлюпки от слънчоглед. Най-много чупят 12-15год, още са деца, но имат сила като голям човек. Да не говорим колко кученца ги препикават пясъците!! Котки има в изобилие по всяко време Имам наблюдения от Младост, Варна ,там бяха нови преди година-да отидат да видят как е сега. И това при ежедневно метене, чистене и ремонти всеки месец.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментиращите под номера 3 и 6 сте много умни! Тогава след като общината не си върши работата, да не събира данъци и работещите там да не чакат заплати, щом хората трябва всичко сами да правят с лични средства! Всички живеещи да направят бунт и да спрат да плащат, друг начин няма!
8
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Аз като бях дете съм си играл по детски площадки, които според съвремените стандарти са направо опасни.Никой не се нарани сериозно (поне доколкото ми е известно).Направо се чудя как сме оцеляли!?
7
0
 
9
 
! Отговори
Готино преди 4 години
Навремето с приятелите от моя квартал си направихме разчертано с боя игрище с футболни мрежи на люлките,а на терена имаше препятствия от рода на пързалка и пясъчник,като на снимката,няколко големи бора,железа от стари пейки и лостове за простиране,ставаха велики мачове.. :) Мисълта ми е,че старите градинки отключваха въображението на децата,както е написал и коментар 1,а тези новите са за пеленачета до 3 г възраст,които като пораснат...дори няма да има къде едно колело да покарат..
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами - соц строителство - без мисъл за безопасността на децата.
5
5
 
6
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
*** все чака на готово! Рев и пак рев ама мързела мори бавно и мъчи много нали знаете! 9-10 деца вече пострадали!?!?!?!??!?!?? Ко чакат някое дете да се заколи ли, че да се съберат твърдоглавите им татковци и за една събота+неделя да я оправят площадката??? То снимки, то рев, то после държавата ни е скапана и все виновна - ВИЕ сте държавата! Общините са във финансов колапс от 20 години - няма кой да ви оправи площадките!!! Докато мисленето е овчо - и живота ви ще бъде ***, неизбежно е!!!
4
3
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 4 - УСЕЩАМ ЧЕ МЕ МРАЗИШ - НАДУШВАМ ЧЕ СМЕ ОТ ЕДНА ПОРОДА!
3
3
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
И какво чакате ? Държавата в лицето на Общината да я оправи ли? хаха- Взимате флексовете и лопатите и я СЪБАРЯТЕ !! ТОВА Е ! ТАКА НЯМА ДА ПОСТРАДА НЯКОЕ ДЕТЕ- И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ВИДИТЕ НОВ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯТА ПОД ИЗЧЕЗНАЛАТА ВЕЧЕ ДЕТСКА ПЛОЩАДКА )хХМ!
2
0
 
1
 
! Отговори
Варненка преди 4 години
Всички стари съоражения от детските площадки във Варна не се обновяват! При сигнал за опасно съоражение пуснато до общината се реагира до около месец, но то просто бива премахвано, без да се замени с ново или просто да се ремонтира...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбираеми са тревогите на хората, но като се сетя, навремето много по-малко се поддържаше и си изкарахме детството именно на такива "площадки". До вкъщи имаше една стара разбита кабина от камион и я използвахме за пързалка. После някой я вдигна от там и всички много съжалявахме че ни я взеха.