Данъчни пиха кафе и сок, после затвориха заведението

Не им издали касов бон за 7 лева и 90 стотинки
10 сеп 2019 12:21,
57
Данъчни пиха кафе и сок, после затвориха заведението
Снимка: Pixabay

Екип от данъчни служители си поръча кафе и сок в заведение в Шумен, но не получи касова бележка и го затвори. Фаталните клиенти направили сметка 7,90 лв. на 13 август.

Още по темата
 

Споделеното пътуване удря автобусния бранш с 3 млн. лв

Данъчните от Варна наложили запечатване на търговски обект и забранил достъпа до него за срок от 14 дни от 29 август. Собственикът обжалвал санкцията, но Административният съд в Шумен я потвърждава като правилна.

Магистратите потвърждават и нейното предварителното изпълнение, като обясняват, че ако бъде отменена от следваща инстанция, бизнесменът ще може да си търси обезщетение по Закона за отговорността на държавата. В решението на съда се казва, че неизпълнение на задължението за издаване на фискален касов бон при продажба на стока води до неотчитане на приходи от страна на търговеца и до отклонение от данъчно облагане. Това е вреда за републиканския бюджет, поради възможността да не се отчитат реализираните приходи.

От решението става ясно, че при проверката е установена и разлика между касова наличност от фискалното устройство и фактическата наличност в размер на над 10 лева (служебно въведените суми били 80,11 лева, а фактическата наличност 90,70 лева). Определението може да се обжалва пред Върховен административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
pp преди 4 години
До 4 обективенза такива заведения имат забрана да ги посещават
7
0
 
20
 
! Отговори
Подвеждане преди 4 години
Заглавието е подвеждащо. Сигурно не са издавали бележки за хиляди левове за годините в които е работило, а от там и укрити данъци, вероятно и осигуровки. Едва ли, инцидентно видиш ли, не са издали една касова бележка и то какъв късмет -точно на данъчните. За 7.90. Масова практика от години.
6
3
 
21
 
! Отговори
Тошко преди 4 години
Абсолютно правилен подход на тези данъчни. Ех, ако всички бяха като тях. Те заслужават награда от държавата. Ама тази държава не желае да си свърши работата, май. Ако бях премиер или финансов министър, бих прилагал подобни похвати повсеместно. Известни са ми и други начини за разобличаване на сивата икономика. Не, че съм ги измислил аз, а просто защото и аз бях ,,бизнесмен" като този ресторантьор. Точно затова не съм и няма никога да стана нито министър, нито премиер.
5
5
 
7
 
! Отговори
Beatle juice преди 4 години
Може да е имало муха в сока, затова да са го затворили.
4
8
 
37
 
! Отговори
обективен преди 4 години
А да сте чули и видели чиновник от НАП да е влязъл в заведение на гербаджия , олигарх или друг от властимащите? Не сте и няма и да видите...В тази страна на власт е наглостта.
3
24
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Това е жив грабеж.Щетите за заведението са стократно по-големи от жалките 1.50лв за ДДС.При това без приспадане на разходите.Само в тази прокълната тиквена държава някой сдухан чиновник-гербаджия може да вилнее безнаказано и да се прави на господ.А най-лошото е че и всички административни съдилища имат "указания" да потвърждават санкциите на НАП ,независимо от основанието.От две години всички НАПаджии се държат като башибозук.
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП да си погледне публичните изпълнители - престъпници в конфликт на интереси.
1
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти есички търговци са такива. Трябва да затворят всички подобни търговски обекти, които не издават касови бонове на клиентите си.