Хиляди се стичат към Кръстова гора за богослужение под звездите

В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.
13 сеп 2019 19:30,
13
Хиляди се стичат към Кръстова гора за богослужение под звездите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Хиляди се стичат към Кръстова гора в навечерието на Кръстов ден, за да участват в богослужението под звездите, което започва в полунощ. Хората идват, за да измолят за най-милото.

"Доведе ме едно огромно мое желание да имам деца, което още не се е осъществило. Дойдох да помоля Бог, Божията майка и всички светии да ми помагат, тъй като ми предстои втори инвитро опит", сподели Стойка.

Според легендата на това място е заровен част от кръста Христов, който е намерен от Константин Велики и разделен на няколко части, едната от които остава в Йерусалим, Рим, а другата в Константинопол.

"Когато Константинопол е завладян, те вземат това парче от Кръста Господен, монасите от Бачковския манастир го откупуват", обясни той.

Заради честите набези над манастира монастие местят парчето от кръста Господен в Кръстова гора. От тогава до днес хиляди идват всяка година, за да му се поклонят. В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.

"Славата на това място все повече нараства заради тези чудеса, които Бог изобилно изписва над вярващия народ", допълни отец Серафим пред Bulgaria ON AIR.

Силната и конкретна молитва е ключът към чудото, уверени са духовниците на Кръстова Гора, предаде репортерът Благой Цицелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Петко преди 4 години
"Вярващите" със скъпарските автомобили и така наречените"миски и моделки" са спредимство. Останалите да се оправят както могат!
10
1
 
2
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 4Не се учудвай!Кръстова гора е много хубаво кътче от българската природа.Дори това да е само легенда си заслужава да отидеш там.В България има много места които си заслужават да се отиде, просто хората нямат време покрай работата си и си мислят че нямаме природа.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брадати шамани с черни дрехи мамят лековерните
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и шаманът с черно расо призовава ду,,ха на разпнатия преди 2019 г...
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръстова гора е едно твърде комерсиализирано място. Има едно изворче, за което поповете казват, че помагало, като се измиеш или пиеш, пък местните разказват, че попа поръчва вода с камион водоноска да докарат, че иначе това изворче пресъхва. И има една пътека с камъни, на които хората се взират и си внушават тъпoтиите, че на всяко камъче имало изрисувано кръстче. Пък местните казват, че попа докарва 1 камион баластра и камъни от някъде другаде. Ходи вярвай!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е, че все още има вярващи в Бог!Но не е нужно чак толкова да си вярващ, важно е да си добър човек и да си възпитан в истинските ценности на живота, които са вечни!
5
3
 
1
 
! Отговори
отговор преди 4 години
Дано не тичат, за да я секат...БОГ Предтеча)
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японци?!?
3
17
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
хора без работа ...
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Кръстова Гора мюсюлманите не са ли чули. Та хиляди се насочват към ЕС.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ вероятно ще им помогне повече ако вярват, вместо да посещават каквито и да било "свещени" места.