79-годишна жена от Генерал Тошево олекна с 15 хил. лв.

Телефонният измамник се представил за инспектор от полицията
24 сеп 2019 17:22,
12
79-годишна жена от Генерал Тошево олекна с 15 хил. лв.
Снимка: pixaBay

79-годишна жена от Генерал Тошево е станала жертва на телефонна измама с над 15 000 лева, съобщиха от МВР – Добрич.

На 20 септември в 13:45 ч. е подаден сигнал от жителка на Генерал Тошево, че на същата дата, около 12:30 ч., неизвестно лице се е обадило на мобилния телефон на 79-годишната й майка от същия град.

Измамникът се е представил за инспектор от полицията и заявил, че е нужно да съдейства при залавянето на телефонни измамници.

Жената взела от дома си спестяванията си в размер на 15 200 лева в банкноти с различен номинал, както и златни накити - синджирче и златна турска монета с приблизително общо тегло от 5 гр, като оставя всичко до санитарните помещения на жп гарата на град Генерал Тошево.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Колко кила е била жената с 15 000 в джоба?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните хора вярват на измамниците. Един се обажда по телефона и се представя за инженер Петров. Казва, че имам утечка на телефона. Казах му веднага да се разкара и го нахраних с псувни преди да затворя телефона. Като има странни обаждания по телефона, веднага ги нахранвам с псувни. Изобщо не им се връзвам. Ако ще за президента на САЩ да се представя, ако иска може и за полицейски инспектор да ми се представя, меля ги на кайма всичките наред и ги унижавам до неузнаваемост.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уж сме бедни и гладни, а всеки ден наши пенсионери хвърлят хиляди левове през прозорци, балкони ....
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има банки за тая работа бабо!На Запад ако държиш пари над определена сума в къщи могат да ти повдигнат обвинение и да ги конфискуват
7
2
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Хрантутниците полицаи освен, че само протестират за по-високи заплати и пенсии, години наред, лежи би над 5 години вече, не могат да се справят с явлението на ало измамниците.. само се чудя полицаите ли са и.диоти или властта е замесена в тези измами, чрез които събира средства , за да уж плаща после пенсиите на пенсионерите с техните собствени пари ! Ние сме най-Ж.алката страна в света да не можем да се справим с елементарен грабеж посредством телефон !!! Или не могат или нарочно не искат!!!
6
2
 
3
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Дали е можела да си позволи агнешко за Великден. Половината пенсии се правят на ударени а кътат хилядарки в килера
5
0
 
6
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Браво на жената. Утре пак ще разправя на внуците колко и е ниска пенсията и ще се стиска да им даде по 1000 лв по един айфон да си вземат децата.
4
1
 
4
 
! Отговори
Бай Марин преди 4 години
Горката жена! Сега ще си ги възстанови от рентата!
3
1
 
9
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Минаха 10 -12 години от както се почна с тези телефонни измами, хвана пет шест човека и това е,100% съм сигурен,че в далаверата участват и мобилните оператори и полицията.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой държи 15хил лева у дома си? И слага 15хил лева в ***? После ще кажете, че пенсионерите били зле, всеки ден хвърлят хилядарки през прозорците.
1
2
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Смела жена , ей ! Ама знае всички турски серияли.