Деца от Габрово върнаха изгубен портфейл с 350 лева

Търсили собственика в близкия парк
25 сеп 2019 19:54,
11
Деца от Габрово върнаха изгубен портфейл с 350 лева
Снимка: Pixabay

На Националния празник - 6 септември, две деца от Габрово намират в парка на „Колелото“ забравен портфейл със сумата от 350 лева, ваучери за храна на стойност 100 лева и лични документи в него. Без да се двоумят и за миг, съвестните момчета правят опит да открият собственика му в парка. Двамата заедно разпитват хората, но никой от тях не разпознава изгубената вещ. Това съобщиха от СДВР.

Георги Стайнов на 12 години, ученик в VI-ти клас на СУ „Райчо Каролев“ и 13-годишният Даниел Белчев, ученик в VII на СУ „Отец Паисий“ предават портфейла в РУ – Габрово, доказвайки, че са възпитани от родителите си като съвестни граждани. Криминалистите от полицейското управление своевременно откриват собственика на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на РУ – Габрово, в което изказва благодарност за проявената честност и доблест от страна на двете момчета.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Габрово също изказва благодарност на двамата юноши за безкористната постъпка. В тази връзка, на 19 септември директорът на ОДМВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров посети учебните заведения на децата, където лично от свое име, и от името на ръководството на ОДМВР - Габрово им връчи почетни грамоти в присъствието на техните преподаватели и съученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Браво на децата и на техните родители!
8
1
 
0
 
! Отговори
x преди 4 години
малки балъчета
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малки са и не са се сетили да вземат част или цялата сума и пак да предадат портфейла. За човека даже само личните документи биха били радост, иначе е писане и висене в МВР. Нашият младеж си беше забравил чантата в един влак в Полша тази година и му я пратиха по куриер- всичко без паричките, но пак благодарихме за постъпката. Най-правилно е както е писал колегата-да ти се полага % от сумата, а не да чакаш като подаяние или да ти дадат грамота. Да им беше дал нещо габровеца
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За забравих портфейл с 350 лева в Гюрлата във Варна, като отидох да го потърся жените дето чистеха бяха прибрали чантичката, имаше паспорт и документи, дадох им 100 лева за честната постъпка, горките ме гледаха като гръмнати. Прецених че по-добре да се разделя със 100 лева отколкото със всичко, щеше да ми струва много по-скъпо. Има закон в някои от щатите, който гласи че ако намериш загубена сума имаш право да задържиш определен процент.
5
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тези деца са от Габрово.А,просто голям късмет ,че точно те са попаднали на портфейла.Иначе там гъмжи от кафяви граждани.Набилизо е гетото.Е ,човека не е дал пари,а само благодарствено писмо.Нали все пак е габровец.
4
3
 
8
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 4 години
Честност,прямост и съвест- това е истинския Български характер,такъв е народа ни от хиляди години!
3
1
 
7
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Учете се от габровци!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е сигурно. С тази честност няма да ги вземат първа категория младопенсиониращи се лапачи.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако бях на мястото на изгубилият портфейла си щях да дам на момчетата от гола душа поне по 20 лева да се почерпят. Нито щях да обеднея нито да забогатея малко но от сърце. . Децата и на малкото се радват.