Плажовете опустяват. Слънчев бряг без спасители от утре

От курорта предупреждават почиващите: Бъдете внимателни
30 сеп 2019 15:42, Красимир Ангелов
8
Плажовете опустяват. Слънчев бряг без спасители от утре
Снимка: Булфото

Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, стават неохраняеми от 1 октомври. Последният работен ден на морските спасители изтича след 18,00 часа днес.

Така от първия ден на октомври на практика сезон лято 2019 е закрит. От курорта предупреждават всички летовници, които все още са на почивка там да бъдат особено внимателни при влизането в морето.

От началото на сезона сигурността на туристите бе гарантирана чрез водно спасителна дейност, както изискват нормативните разпоредби.  От 1 септември започна поетапно редуциране на броя на спасители в съответствие с намаления брой на туристите, а от 15-ти септември на ивицата останаха няколко мобилни двойки, които бдяха за сигурността на всички плажуващи. 

"Отчитаме един добър сезон, въпреки трудностите. Равносметката е, че приключваме сезона без тежки инциденти. Плажът бе обезпечен не само с професионални спасители, но и с денонощна охрана. Служителите следяха стриктно за реда на ивицата и предотвратиха опити за кражби от разсеяни туристи. За заловените на място крадци  незабавно сме информирали органите на МВР“, заяви управителят на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало... , много се изхвърляш вре . Аз съм от 20 години в Атина, 5/6 месеца сезон не съм видял, той замина на 9/10 :) . Я се успокой малко псевти...
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция сезонът е по 9-10 месеца и всичко е чисто, спокойно и уредено.А не като в територията на Мутрите, Пра сетата и овцете, където гледат само да те ощавят и всичко е потънало в мръсотия, фекалии и лай на.
6
7
 
3
 
! Отговори
Див преди 4 години
Без спасители е най-добре!
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента температурата на водата е 22 градуса - колкото в края на юни. Идеално е за къпане. По океанските курорти в Португалия, Франция и Испания тази температура не я достигат и през август. Хората се къпят на 17-18 градуса.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слънчев Бетон, а не бряг
3
4
 
6
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
На 23-ти минах по целия плаж в Сл. Бряг и имаше доста спасители, но го раздаваха празнично вече - бяха се събрали по 4-5 човека и ядяха и пиеха. Имаше и тук-там по някой който си стоеше на вишката, но като цяло имаше места по 300-400 метра без спасител. А си имаше бурно море.
2
5
 
17
 
! Отговори
... преди 4 години
България и море септемви и октомври месец! Може, но ако има некви топли минерални извори! Инак или гърция или турция! Където дори края на октомври водата е топла и става за плаж! Та така! В БГ след 5-6 септември водата е студена и особено ако ду,,ха ветер не става за плаж!
1
7
 
10
 
! Отговори
преял гербераст преди 4 години
Дреме ми аз пък отивам да презимувам в Пунта Кана и Ибиса!