Хайка за прасета: Дирят незаконно отглеждани в Добричко

1108 стопани са получили обезщетения за умъртвяването
1 окт 2019 22:40,
20
Хайка за прасета: Дирят незаконно отглеждани в Добричко
Снимка: архив "Булфото"

В Добричка област от днес започват проверки в т.нар. задни дворове дали отново не се отглеждат прасета след изплащане на обезщетенията за доброволно ликвидиране на домашните животни, съобщиха на заседание на областната епизоотична комисия.

Още по темата

Чумата не ги мори – диви прасета тормозят Габрово

Мерките по обеззаразяването на стопанствата бяха предприети заради опасността от разпространението на Африканска чума по свинете. Регионът бе в бедствено положение до 2 септември.

Изплатени са 1108 обезщетения на стопани за умъртвените животни, информира зам.-областният управител Живко Желязков. Ако някъде бъдат открити нови животни, на стопаните ще бъдат съставени констативни протоколи и ще им бъде даден срок за ликвидиране на прасетата.

Проверките ще продължат до края на октомври, посочиха от областната епизоотична комисия, пише БТА.

Епизоотичната обстановка в Добричка област е спокойна, след отмяната на бедственото положение няма констатирани нови случаи на Африканска чума по свинете, каза директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Анелия Андонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Петър Петров преди 4 години
Да дойдат и да пробват да влязат без разрешението ми!
11
0
 
6
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Преди беше,, Хайка за вълци", сега стана,, Хайка за прасета".... Бог да пази България
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като свършат филите в Добричко нека отидат до Хасковско и Кърджалийско.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Африканската чума премина, сега приоритет на хайката са русофилите.
8
1
 
12
 
! Отговори
8 преди 4 години
Интересно какви проверки след като уж по закон никой няма право да влиза в частен имот без прокурорска заповед за обиск. Пак се разчита явно на синдрома на овчето стадо
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изведнъж изчезнала чумата след унищожението и сега следели да не би хората да гледат прасета.Ееей това рекетьор да управлява освен рекет друго не знае , а и не е чел за да знае.Чума няма и не е имало, има едно замразено , което на Борисов зетя трябва да внесе и да продаде на нас. Комисиона на Борисов за самолетите.А вие не гледайте прасета, а купувайте и яжте , за да пълните касичката .
6
1
 
7
 
! Отговори
то грух преди 4 години
Процедурно предложение! В "хайката" да участват само мохамедани и при всяко открито прасенце да ги черпят само с ракия?!Обезпрасихте България! *** останаха само на определени улици и номера,за дс не се чувстваме засегнати , направо Парламента! ;)
5
1
 
11
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Повече да не се отглеждат прасета че имали нужда от мюсюлмански бежанци .Бежанците се оплаквали в Европейския парламент че не искат да се настанят в България защото имало прекалено много прасета ,и от там е дошла идеята за Африканска чума
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пародия на държава.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
60 годишните говежди мръвки от американските армейски запаси могат да пристигат ...... че избори се задават. Трябват кИфтаци и каквото е останало от изветрялата бира дето не успяха да я изпият в Приморско миналия месец . Електората трябва да се храни за да гласува правилно .
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да проверят в Парламента, има 240 прасета там със сигурност. Около 100 всеки ден, другите не се появяват много, а дано да заловите повечко.Успех
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бая народ не си изби животните (да е са луди). Сега ги дирите, ама това не ви е Софията, дето всеички се клепат и предават. само да се чуе, че има проверка - Ало тоя ония и нищо нема намерите...