"Бъди войник" - авиация и демонстрации в Пловдив

Целта е набирането на кадрови войници за Българската армия
14 окт 2019 22:10, Анисия Иванова
7
"Бъди войник" - авиация и демонстрации в Пловдив
Архив: БТА

С много авиация и демонстрации на Специалните сили, на 17 октомври в Пловдив ще се проведе инициативата "Бъди войник". Основната цел е набирането на кадрови войници за Българската армия /БА/, като целта е да се запознаят младите хора с възможностите за кариерно развитие, с условията при които ще изпълняват службата и със социалния пакет. Това каза на пресконференция в Пловдив заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

По думите му идеята на националната кампания е младежите да могат да направят своя информиран избор. На второ място ген. Илиев посочи поставянето на БА в центъра на общественото внимание, тъй като тя е институция, която основно изпълнява задачите си при кризи и не е толкова видима в обществото, особено в мирно време.

"Бъди войник" се организира за първи път, като събитията започват от февруари в Стара Загора и ще завършат през ноември във Велико Търново. Планирани са общо 31 информационни борси, на които се представят всички видове въоръжени сили в БА, Военна полиция, Гвардията и Силите за специални операции.

Борсата е съпътствана със статичен показ на техника и демонстрации на специфични за различните видове и родове войски демонстрации, съобщава БТА.

Навсякъде, където сме били, Българската армия е посрещната с уважение и респекти, подчерта генералът. Най-общо, като резултат от досегашната кампания, той посочи, че като цяло интересът към службата расте, като в резултат на проведените конкурси за 9-те месеца на тази година са приети 600 воини, което е почти два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям интерес има към длъжностите във ВВС и Сухопътни войски, а средната възраст на кандидатите е 25 години.

Паралелно с информационната борса за набиране на войници, в небето над пл. "Централен" в Пловдив ще има атрактивни авиационни демонстрации на бойни самолети и вертолети от ВВС, както и демонстрации на способностите на Силите за Специални операции, което включва техники на способности по способа "бързо въже", неутрализиране на терористи, стрелба с маркиращи боеприпаси и парашутни скокове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не ходите да вдигате гюрултия някъде другаде а? Идете си форсирайте старите бараки някъде над къра, не над центъра на града. Аман от шумови замърсители.
5
3
 
5
 
! Отговори
Ходил съм да питам преди 4 години
И там приемането става с пари като всякъде на държавна служба.
4
2
 
18
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
Само че са ни нужни като за начало само трудови войски: на по 1500-2000 лв. заплата и да се бачка яко. На по 3 смени в денонощието. Да се оправят всички пътища. После мостове, язовири и т.н. Така като поработят някои хора без образование по 5 години с договор и получат кетапа в ръцете, могат да решат дали да се уволняват :). Друга армия не трябва, мда, само ракетни войски (земя -земя, земя-вода и земя въздух)..и няма никой да припари на по-малко от 200-300 км. от границите ни :)
3
4
 
8
 
! Отговори
men преди 4 години
пече се нещо, ще требва пушечно месо.
2
1
 
14
 
! Отговори
pp преди 4 години
Не благодаря, когато каракачанката падне за 20 лицеви тогава може и да се замисля !
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"в резултат на проведените конкурси за 9-те месеца на тази година са приети 600 воини, което е почти два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година"Много огладня народа. Плюс това много хора научиха, че могат да взимат заплата по 1400-1500 лева месечно цяла година, а иначе да работят само 6 месеца, останалото да им е платен отпуск. Кога задължителен, кога заради давани наряди. И работата скатавка, няма зор, няма напрежение.