Проверяват случай с учителка, която ударила дете във Варна

Резултатите от проверката - готови до края на седмицата
Обновена: 24 окт 2019 11:00 | 24 окт 2019 10:55, Петя Славова
21
Проверяват случай с учителка, която ударила дете във Варна
Снимка: архив, Булфото

Клип в социалните мрежи показва как учителка от Варна крещи на дете и го удря леко по ръката. Действието се развива в Средно училище "Неофит Бозвели" в града, съобщава БНТ.

Родители веднага сигнализирали за случилото се в Регионалното управление по образованието. Проверката е направена.

Клипът е заснет от ученик по време на следобедните занимания на деца от трети клас. Директорът на училището Даниела Игнатова обяснява случая: "Ситуацията се случи на 3 октомври. Напрежението се е получило малко преди да започнат занятията за самоподготовка. Децата са се прибирали от двора, където са играели. Когато учителката се опитала да ги успокои, се е получило напрежение."

По думите на Игнатова, групата е сборна. Било е в началото на учебната година и учителката не е познавала добре децата. "Всички тези фактори са довели до това напрежение", уточнява още директорът и допълва, че в момента детето е добре, а ситуацията в групата е спокойна и няма отказали се да я посещават.

"Изчаквам до края на седмицата да получа констатациите на Регионално управление по образованието във Варна", казва още Игнатова преди да се произнесе дали ще има административни наказания за учителката, ударила детето.

 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самите родители бягат от отговорност. Ревне отрочето вместо да го дисциплинират бутат му смартфонче в ръцето или го слагат пред компютъра. Толкова не им се занимава със собствените дечица, че едвам чакат градината или училището да започне. На капак после ходят за щяло и нещяло да се карат на учителите и да чакат от тях всичко даже и търпението, което те самите нямат към собствените си деца.
19
0
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Когато аз преподавах, нямаше насилие в училищата!
Ваша: Дряновицата
18
0
 
14
 
! Отговори
Гьостерица преди 1 година
Наградете даскалицата и накажете мамата. Де гиди гьостерица!
17
0
 
29
 
! Отговори
Не се излагайте преди 1 година
Аауу колко страшно..
Че го шляпнала леко по ръката !
Ми дайте да убием учителката тогава.
И от тези деца ще очаквате като пораснат да защитават родината, да влизат в бой (недай си боже) ако се наложи !
Не. Това просто ще бъдат поредните ЛГБТ , вегани , зелени или еакулози.
Боже пази България.
16
0
 
22
 
! Отговори
Чалгарче&Пайнерч преди 1 година
То това е редовния номер, да дразнят даскалицата и да снимат.
15
0
 
15
 
! Отговори
Оръжие за убийство преди 1 година
Значиии...,ако основното образование престане да бъде задължително,а се придобива само след труд и знания,на 100% съм сигурен,че катострофите по пътищата ще намалеят с 80%. Задължителното основно образование дава оръжие в ръцете на . оф.ени да избиват законно и безнаказано - свидетелството за основно образование е оръжието за унищожаване на невинни хора.
14
0
 
30
 
! Отговори
Откъде-накъде преди 1 година
Всякакви представи за добро и зло вече са тотално сбъркани. Всеки ден *** убиват невинни хора по пътищата и.....нищо,изнасилват - нищо,крадат - нищо,обират старци - нищо.Тeзи слободия и анархия тръгваха преди от дома,а сега и от училището.Дерзайте! Създавате хулиганчета,лигьовци и разбойници още от 3-ти клас. Държавата прави огромна грешка ,че прави образованието задължително.Ами като отрочето е разглезено,мързеливо и нефелно,откъде-накъде държавата,респективно даскалицата ще е отговорна?
13
0
 
27
 
! Отговори
42 преди 1 година
Я, стига ни занимавахте с либерален соросоидизъм. Понякога дете не може да се възпитава само с каране и думи. Това показва безразличие към отрицателните прояви.
12
27
 
3
 
! Отговори
бедното детенце преди 1 година
Ужасяващо насилие, тези побоища над децата трябва да спрат! Някой трябва да спре освирепелите учители, насилието и побоищата минаха всички граници!!!!
11
1
 
34
 
! Отговори
даскал преди 1 година
Г-жо Петя Славова защо не идете един път в училище независимо кое за да видите плодовете на демокрацията - лигльовци - невъзпитани мамини и татини синчета - гъзарчета идващи с коли на училище не неприлично и не пристойно държание а направо агресия срещу почти всеки учител а пишете че учителка ударила дете - сигурно и е дошло до керемидите от така наречените ученици макър че това в никакъв случай не са ученици а зверове извън клетка
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има лесно. Щом не може с пердах, даскалите безпрекословно да могат да отстраняват от час който ученик искат, а отстранения ученик да няма право да ходи на даскало месец или цял срок и всичко ще си дойде на мястото. Да видим как ще се предават келешлъци в часа.
9
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Бий дупенце за да не биеш дупище.Малко е вулгарно, но така са казали мъдрите стари хора
8
0
 
38
 
! Отговори
Бивш силистренец преди 1 година
Аз съм на 50 години. По наше време непослушните си отнасяха боя в училище. Трябва да отбележа, че такива деца бяха в малцинство. Родителите не само че не идваха в училище за оплакване, но и наказваха децата оделно в къщи. Не че оправдавам насилието, но като че ли така беше по= добре.
7
0
 
29
 
! Отговори
добре де, преди 1 година
защо този клип да се приеме за доказателство, а когато отидеш с клип на стигат в КАТ веднага те отрязват?
6
0
 
42
 
! Отговори
? преди 1 година
Де, гьостерица неокастрена, и всички да са по местата... Но родителите да не се месят за всяко шляпване! Всичко тръгва от домашното възпитание. Трети клас, снима с телефон, докладва..., това ученици ли са, или тайни агенти!?...
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да им раздадат по едно перце, за да ги галят всичките
4
2
 
40
 
! Отговори
+- преди 1 година
Учителката за медал да се престави.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ще проверявате цяла седмица? Малко е.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и ударила го е леко, не го е претрепала или убила. За всяко докосване с перце на тези лигльовци ли трябва да ни уведомявате.
1
2
 
44
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 1 година
Е и ?!?! Много често учителите са точно да бъдат оправдани !!! Последните поколения деца , юноши , младежи са изключително ниска интелектуална летва , закърмени в чалга стил и чалга култура ! Интелигентните между тях ... Бързо си намират пътя и изчезват в чужбина ... Какво да правят в АБСУРДИСТАН и ЧАЛГАРИСТАН ?!?! ... Последните сносни и добри поколения на млади Българи бяха през 90-те и началото на новия век ! ... :( :( :(