След трагедията с камиона-ковчег: Как се регистрират фирми у нас?

Доста лесно, обяснява адвокат
26 окт 2019 09:00, Петя Славова
39
След трагедията с камиона-ковчег: Как се регистрират фирми у нас?
Снимка: БТА

Какъв е редът за регистрация на фирми от други държави у нас провери БНТ във връзка с трагичния инцидент във Великобритания. Оказа се, че това никак не е трудно. Понякога собственикът дори не идва в страната ни, а ползва упълномощени лица. Навярно случаят с ирландската фирма "Утрешни движения днес", която е собственик на камиона в Есекс, е точно такъв.

Още по темата
 

Адвокат Панайот Панайотов коментира: "Абсолютно всичко може да стане по пълномощия. Тя може да не знае къде е България на картата. Тя може да се свърже с адвокатска кантора, може да ги подпише и в някакво дипломатическо представителство наше. Всичко може да стане онлайн. При регистрацията на фирмата се изисква единствено управителят да представи нотариално заверено съгласие."

България е популярна в Европа със своето либерално законодателство при регистрацията на фирми, а правилата са еднакви за българи и чужденци.

Страната ни привлича чуждестранните фирми и с най-ниския корпоративен данък в Европа. Регистрацията на дейност отнема само няколко дни, а необходимият капитал е 1 евро.

На адреса, на който е регистрирана ирландската фирма във Варна, има и други фирми. Една от тях също се занимава с транспортна и логистична дейност и е собственост на чужд гражданин.

Според адвокат Панайотов, това е масова практика и се прави с цел дружествата да имат адрес за кореспонденция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХААХХАХААХАХААХААХХАХАААХАХААААААААААААААААА........................
26
0
 
6
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Значи разбирам, че България е ОФШОРНА страна, като Люксембург, Кипър, и др. В това няма мищо лошо.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAВсеки може да мине ГТП на всяко място в ЕС, ако не знаеш. Номерът е, че у нас можеш само по документи, затова карат само таралясници.В ЕС номера не минава, там прегледите са истински, ама регистрират фирми у нас заради ниските данъци и си преглеждат камионите там.
24
0
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Анонимен И какво от това ??? Ремаркето е белгийско,пристанището е английско , собствениците са ирландци - какво българско има в цялата работа.Един надпис.И до него по големия надпис - EU.Тоест европейски.Всички носят отговорност.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак в крайна сметка ще се окаже, че има замесени българи в трафика на виетнамците.
22
0
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
В Испания да не е по различно.Едно аутономо се отваря за един ден.Тъй че пак претопляте манджата.
21
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
КОГА ЩЕ КАЖЕТЕ КЪДЕ Е РЕГИСТРИРАНО РЕМАРКЕТО ?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно,че защо регистрират дейност било услуги или някои други за 2 лева с начален капитал 1 евро,което е несириозност само да си купят камион с признаване за разход за дейноста в години,че още харчове за автомобилни номера,технически прегледи,годишни застраховки,такси за движение,заплати поне за персонал,наем офис,гараж,ТИР карнети за предвижване зад граница по административен ред за клас и вид обслужване,че и други,което си е бая пара наместо да дойдат с всичко туй осигурено вече за транспорт
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщам се към въпроса:Как виетнамско семейство вади 30000 лири за трафик на едното си дете?-няма как.Някой друг е изтъргувал детето като е платил за бъдеща труженичка няма да гадая в бордей или шивашко мазе.И това изобщо не е ясно на местните власти, но перверзията на местни и пришълци е доходен бизнес да не говорим, че похотта на определени етноси е ненаситна и за местните девойки е добре да има бордеи.
18
1
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
На територията на цяла Европа има трасета за трафик на хора. Не е важно къде е регистриран камион преминал n-броя държавни граници БЕЗ проверка. Защо не е проверяван?!Тези мигранти пребивават в лагер, който трябва да се зарие с булдозери. Трябва да има спорзумение с 3-та държава, например Китай и мигрантите да се депортират там.Китай ще им намери работа.Обаче нелегалните емигранти са евтина работна ръка за нелегалния сектор в Англия, което не е по-различно от робски труд в плантация.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Технологията на злото определено не е български патент. Тез нелегални емигранти в палатков лагер в n-ската горичка невидими ли са за властите и защо са "невидими"?!
16
1
 
4
 
! Отговори
Българското Консулст преди 4 години
Българското Консулство в Франкфурт регистрира Пълномощни един път с адрес в България един път с адрес в Германия , та всеки един Служител там работи по различни свои начини , та кажете сега кой от 2-та Документа е валиден в България? Питам аз , къде са обучаване тези Служители да работят с Документи в Консулството?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как виетнамско семейство вади 30000 лири за трафик на едното си дете?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно си има шеф, който вероятно е интелигентен и е изчислил за колко човека ще стигне въздухът. Вероятно някой от подизпълнителите е качил повече товар за да припечели и той.Това много ми напомня историята на афроамериканците, транспортът, товарът и дестинацията са различни.
13
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
"Утрешни движения днес" е еквивалентно на руското "Рога и копита".
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия защо не си контролитат трафикантите, които явно са местни?39 човека по 30 000 лири за един курс?!Виетнамката е писала SMS до майка си, е, не са ли имали връзка с трафикант или със шофьора?!Трафикантите върнали парите на семействата на умрелите, ето това са джентълмени!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна е вратата на разбойничеството от Изток към Запад. Това не е никакъв европейски град.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирма " утрешни движения днес". Фалш от всякъде. Такива наименования в ЕС са забранени. С неясно наименование без име на собственик с анонимна дейност. Регистрирана във ВАРНА. Тоя град се прочува , като Столипиново за Пловдив. И местната власт не виждали че 4 години няма дейност. Или местната власт обича да спи и заплата да взима.
9
1
 
20
 
! Отговори
lol преди 4 години
мазните англичани (ирландци) се чудят как да то лепнат това на българия, въпреки че е техен шофер, на техна земя, от техен порт.. ама НОМЕРА бате е български... бърже, да виним *** докато нашите блеят като кравиако беше турски номер до сега ердо да им се беше така озъвбил че ирландия и англия да му козируват с извинения за клевата в истанбул!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му е лошото на лесната регистрация на фирми ОТЛИЧНО какво да правим да отнема 2 години и задължително по пет поткупа на комуниста на наследствена чиновническа длъжност ли