В деня за размисъл: Трима задържани за търговия с гласове

В горнооряховското село Драганово още 10 ги разпитват
Обновена: 2 ное 2019 19:57 | 2 ное 2019 17:48, Петя Славова
10

В деня за размисъл задържаха трима за 72 часа в горнооряховското село Драганово за търговия с гласове. Други 10 са привикани на разпит, предаде Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура ще поиска постоянното задържане под стража на aрестуваните в понеделник.  А днес е забранена агитацията до края на изборния ден.

Още по темата

В 196 общини втори тур ще има поне в едно населено място, а в 105 ще се избира кмет на община.  За кмет на кметство ще се гласува в над 400 места, а в 31 района ще се избира районен кмет.

В три кметства на балотаж ще се явят трима кандидати, тъй като вторият и третият са получили равен брой гласове на първи тур.

Ако и на този тур двама кандидати получат равен брой гласове, ще бъдат насрочени нови избори.

На втория кръг от изборите също ще има квадратче "не подкрепям никого", което се счита за действителен глас за избирателите. То обаче няма да повлияе на резултата на всеки от кандидатите, тъй като там определящи са само действителните гласове за него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 години
Искам да съобщя за копуване на гласове във Волуяк. Хора на Манолова минаваха и раздаваха скъсани цъpвyли. По два чифта на глас. И чух лично с очите си, един градски да казва:"Еми това имали, това дали.".
3
2
 
11
 
! Отговори
Истина преди 4 години
В деня на размисъл,българите размишляват в коя държава да емигрират!
2
5
 
6
 
! Отговори
Митов преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ: А,някой ще задържи ли военния министър ,който днес ,в деня за размисъл посочи във фейсбук, че Варненци трябва да гласуват за стария кмет ?
1
1
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
задьржали са дребни РИБИ АКУЛИТЕ си ПЛАЩАТ и имат ЧАДЬР