Най-големите кораби ще могат да влизат в пристанище Варна

Отпускат 350 млн.лева за удълбочаване на заливите в района
11 ное 2019 09:48,
13
Най-големите кораби ще могат да влизат в пристанище Варна
Снимка: Булфото архив

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби,а проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на обща стойност 350 милиона. Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари, категоричен беше министърът на транспорта Росен Желязков.

Още по темата

„Това не се прави заради ТЕЦ-Варна. Това не е за никой. Ние не правим пристанище, а отваряме вратата към морето”, каза още той, цитиран от bTV.

„Ще направим така, че вратата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които в момента не могат да влизат. Целта на проекта е да има удълбочаване до 13 м и по този начин транспортът ще поевтинява и ще прави нашето пристанище по-атрактивно. В момента търговската конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите. Искаме товарите да влизат през Варна”, обясни министърът на транспорта.

По отношение на повишаването на безопасността за движение по пътищата Росен Желязков посочи, че от Министерството на транспорта са заявили, че трябва да се въведе контролирана среда за провеждането на изпити за вземане на шофьорска книжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
5
 
! Отговори
тешки кораби преди 4 години
Карам си тешкия кораб"Хитър Петър"и давам газ
9
3
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 4 години
Kopirai mitnicata ot Germania sas skenera, ku4eta si nameri za tova rite, no neznam koi shte iska da si s4pi koraba bash vav Varna I s tovara.
8
6
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
А така.Ще правят дупка в морето за 350млн
7
7
 
4
 
! Отговори
Гьобелс преди 4 години
Русия иска удобно пристанище, където да могат да спират и бийните й кораби, ако се нещо размъти водата. Руски проекти с български пари.
6
4
 
8
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Време беше!
5
7
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Правилно, няма да си го одълбочава Доган със собствени средства!
4
8
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Това добре,стига да ги пуснат през Босфора.Просто ми е интересно какво ще карат и какво ще изнасят.Най-вероятно ще карат фуражна пшеница за хляб за населението,а ще откарват хубавата българска,хлебна пшеница за чужбина.Може това удълбочаване да се прави с цел да се откраднат едни голе-е-е-ми пари.Хич няма да се изненадам.България няма производство освен шиене на *** и потници с чужди суровини и добивна замърсяваща индустрия.Най-вероятно,корабите ще откарват българските полезни изкопаеми.Тъй де
3
2
 
14
 
! Отговори
?! преди 4 години
Дълбочината ще оправите, ама просвета на аспаруховия мост се оправя само с нов мост...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава ли, че ще прекопаят цялото Варненско езеро?
1
18
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СУПЕР ЛОША НОВИНА!!!ЗАМЪРСЯВАНЕТО ЩЕ СКОЧИ ДО НЕБЕТО!А ОСНОВНАТА ПРИЧИНА БИЛА ДА ДОКАРВАТ ВЪГЛИЩА НА ТЕЦ ВАРНА!!!НЕКА ИМ Е НА ВАРНЕНЦИ НЕКА СТРАДАТ КАТО СИ ИЗБРАХА ПАК КМЕТ ОТ ГЕРБ!!!