Мъж загина при изкопни дейности, падна в трапа

Той е работил по отстраняване на авария във водопровод
14 ное 2019 17:00,
4
Мъж загина при изкопни дейности, падна в трапа
Снимка: архив Булфото

Един мъж загина, след като беше затрупан в изкоп при отстраняване на авария във водопреносната мрежа на село Блажиево, община Бобошево, съобщиха от Инспекцията по труда в Кюстендил.

Жертвата е на 59 години от Бобошево. Инцидентът е станал вчера следобед.

Служители на "ВиК"в Бобошево са отстранявали авария във водопровода, преминаващ по главната улица "Св. Иван Рилски". Направен бил изкоп, с дълбочина около 2 метра, в който влезли двама служители на дружеството за отстраняване на аварията, каза директорът на инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински.

При смяната на тръба, изкопът се свлякъл и затрупал двамата работници. Единият успял да излезе, но вторият останал затрупан.

Пристигналият медицински екип от ЦСМП-Бобошево констатирал смъртта му.

По случая е образувано следствено дело, каза говорителят на полицията Катя Табачка. На място работят и трудови инспектори. Според тях подобен инцидент е имало преди повече от десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СПОРЕД МЕН,Нека да е от 2.0 метра нататък, както си е по изискване, а стигат и 4-ри цели стари платна от водоустойчив шперплат, няколко гредички и разпонки. За няма и час работа, но масово не се прави и от работници, и заради шефовете им. По ред *** причини.
1
0
 
16
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
при изкопни работи с дълбочина над 1 метър трябва да се направи обезопасяване на изкопа от евентуално срутване. Това се прави със специални укрепващи метални платна, които да придържат стените на изкопа и да пазят работещите в него.Това трябва да осигурят тези, които отговарят за извършвания ремонт.