БЧК раздава храни на около половин милион българи

Те ще бъдат предоставяни в над 300 пункта в страната
12
БЧК раздава храни на около половин милион българи
Снимка: архив, БулФото

Българският Червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на уязвими български граждани.

Продуктите ще бъдат предоставени на 287 000 домакинства, които включват около 543 000 български граждани, съобщиха от организацията.

Раздаването на храна ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 312 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 28 февруари. Всеки правоимащ, включен в списъците от Агенцията за социално подпомагане, ще получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис.

На 27 ноември ще бъдат отворени раздавателни пунктове в областите Кърджали, Ловеч и Хасково, а до края на декември - областите Благоевград, Варна, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол и Софийска област. В останалите области раздаването на храните ще бъде в началото на януари 2020 г.

Всички правоимащи ще получат пшенично брашно - 2 кг; ориз - 1 кг; спагети - 1 кг; лютеница - 0.500 кг; зелен фасул в консерва - 2.400 кг; белени домати - 1.600 кг; зелен грах - 1.600 кг; гювеч в консерва - 1.600 кг; конфитюр - 0.500 кг; говеждо в собствен сос консерва - 0.300 кг; говежди кюфтета в бял сос консерва - 0.600 кг; пиле фрикасе консерва - 0.300 кг; консерва риба - 0.170 кг; зрял фасул - 3 кг; леща - 4 кг; олио - 4 литра.

Инициативата е в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Вън преди 7 месеца
Вън Българския Челзински Комитет от България!!! Не ни трябват подаянията на Шо.руш!!! 100% са заразени с джендърско гемео!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И българи гполучават енергийни помощи. Лъжат, че са социално слаби и покават някакви си нотариални актове дори, че жилището им било малко. Условията за получаване на енергийни помощи са странни! А който получава е енергийни, и от БЧК му дават тези пакети с храна ?! Безумни критерии.
10
1
 
9
 
! Отговори
ПИТАМ преди 7 месеца
НА БЪЛГАРИ ИЛИ НА ИНДО-ПАКИСТАНЦИ ?

УТОЧНЕТЕ СЕ ДЕ !
9
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 месеца
Важното е да има за шумерските самотни майки.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо ги дават на едни и същи хора. Защо дете, получаващо семейна помощ по чл.8д да получава тези неща. Родителите с тези от 350 до 930 лв. ще му купят по-полезни неща. И тази енергийна помощ от 470 лв. също не отива при точните хора. С какво доказват, че нямат спестявания над 500 лв. /Едно от условията!/. Млади хора, живеят на квартира и не ги подпомагат, а дават на хора със собствени жилища.
7
1
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 7 месеца
Вън НПО-тата от Майка България!!! Нали така, кратуни?
6
2
 
15
 
! Отговори
На пазар преди 7 месеца
По света Червения кръст се активизира след земетресения, наводнения и други природни бедствия. Тук изглежда зимата е природно бедствие. А правителството говори за стабилност - на какво на мизерията ли? Повече от половин милиона българи са на ръба на оцеляването.
Та питам има ли опозиция, БПЦ, профсъюзи Червен полумесец и други подобни или е само БЧК?
Говорите за защита на България, я разкъсвате от вътре. Кой ще храните първо армията или бедните?
Може да чакате някой отвън?!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Десетина процента от българите са уязвими!?
По-лошото е, че всъщност са доста повече
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Га че някакво бедствие е минало през територията и раздават суха храна на оцелелите...
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Totenkopf

Има много бездомни българи,голяма част от тях са дори вишисти,колкото и да ти е странно.
2
1
 
5
 
! Отговори
трайчо батев преди 7 месеца
а на трудноподвижните по еконт повече прилича на просене а не на подпомагане
1
9
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 месеца
Не разбрах на българи или на древноперсийци?