Бус уби жена при маневра в Силистра

Шофьорът се е движил на заден ход
28 ное 2019 15:32,
30
Бус уби жена при маневра в Силистра
Снимка: Булфото архив

70-годишна жена е загинала, след като е блъсната от бус в Силистра, съобщиха от полицията в града. Пътнотранспортното произшествие е станало днес около 09.25 часа.

Още по темата
Според първоначалните данни жената е ударена от бус, управляван от 26-годишен водач, при извършване на маневра на заден ход.

Жената е откарана с линейка в Спешния център, където е починала. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОГЛЕДАЛОТО ДЕ ГО?
11
0
 
1
 
! Отговори
Силистренец преди 4 години
В силистра всеки кара както си иска а КАТ не работят това е истината! Тук за да пресечеш пътя трябва добре да го обмислиш.
10
0
 
0
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Оня ден един юнак , не спря на "СТОП" и като слязохме да видим щетите се оправдава с камиона който беше паркиран почти в кръстовището и му закриваше знака и видимостта. А на въпросът ми, като не вижда нищо защо не спря за всеки случай и да пропусне идващите от дясно - мълчание.
9
0
 
5
 
! Отговори
Никс преди 4 години
Просто даваш клаксон на заден
8
2
 
3
 
! Отговори
Ясновидеца преди 4 години
НОИ харесва това ...
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закон шофьора трябва са осигури човек, който вижда зад буса. Това, че шофьора не вижда не е оправдание. И на мен ми се е случвало и съм молил случайни хора за помощ - никой не ми отказа.
6
5
 
14
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
Няма как да се види човек през ламарините на буса...на огледала виждаш габаритите, с малко накланяне в ляво, в дясно виждаш и мъртвите полета но човек на 70, с баст.ун примерно, спрял зад буса или подпиращ се него за да мине - трудно.. Едва ли буса е чистак нов със камера за задно...драма има но не гълчете Шофьора само. Карам и аз и съм бил на косъм от подобни драми, така че мили пешеходци вие сами се пазете, мислете не зяпайтв в телефоните и мислете 5 напред като сте на улицата. Съболезнования
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 годишен шофьор. Трябва да не се дават шофьорски книжки на младежи под 50 годишна възраст. Все младежи с жълто около устата правят почти всички катастрофи...
4
3
 
11
 
! Отговори
ненормални сте преди 4 години
'(1) Преди потегляне назад водачът е длъжен да се убеди, че тази маневра няма да създаде затруднения за останалите участници в движението и ще бъде безопасна.(2) При движение назад водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен, а по време на движението непрекъснато да го наблюдава. Ако водачът не е в състояние лично да извърши това, той е длъжен да осигури лице, което да му сигнализира за опасности.чл. 94 от ППЗДП
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този с каква скорост е карал на задна, огледалата за украшение на буса ли са. След като нее имал видимост защо нее хванал някой да му казва имали някой зад буса. А и това 70 годишно бабе какво е правила зад буса бързала е за работа ли. Да сигурно и 70 годишните бачкат при вас нема лабаво до 80 години ще бачкате че вашите у парламата са гладни а и апартаменти с асИнсИорчета ще си купуват. Добре че преди 25 години си бих камшика да не ви гледам резила.
2
4
 
17
 
! Отговори
Лека и пръст преди 4 години
До АнонименТочно това имах предвид! Хората нямат никакъв инстинкт за самосъхранение, къде се буташ на бус отзад, откъде да те види шофьора, че в последния момент си решила да се самоубиваш...
1
5
 
13
 
! Отговори
Лека и пръст преди 4 години
Не мога да коментирам конкретно този случай, защото не съм бил там, но... възрастните хора много често, като, че ли нарочно ти се завират покрай тебе докато правиш маневри.