Нов кувьоз получи болницата в Омуртаг

Придобивката е благодарение на "Капачки за бъдеще"
2 дек 2019 13:55, Петя Славова
9
Нов кувьоз получи болницата в Омуртаг
Снимка: архив, Булфото

Нов кувьоз получи болницата в Омуртаг от кампанията "Капачки за бъдеще". Екипът на акушеро-гинекологичното отделение е приел съвременната апаратура през почивните дни, съобщи началникът на отделението д-р Иван Иванов.

Още по темата

"Това е една изключително необходима и много полезна придобивка", коментира Иванов. По думите му модерната техника ще е полезна за новородените и недоносени бебета, но и за медицинските специалисти и акушерите. До сега в отделението са разполагали с два кувьоза - единият транспортен, а другия се е ползвал от акушерите и неонатолозите. Той е в здравното заведение вече повече от 30 години - морално остарял и амортизиран, но в употреба - заради липсата на друг.

Д-р Иванов каза още, че нуждата от подобна техника е осезателна - през 2018 г. в отделението са родени 18 недоносени деца, през тази са вече 19. "За съжаление, при нас раждат жени от социално-слаби семейства, чиято бременност протича в лоши битови условия. Това е и една от причините да се раждат недоносени бебета, друг е въпросът и когато се появят и медицински показатели", коментира специалистът прид БТА.

Жени от Омуртагско и съседните Котел, Елена и Велики Преслав раждат тук, тъй като общинската болница се оказва най-близката им чисто териториално. За новородените и за родилките се грижи екип от петима акушер-гинеколози, двама неонатолози и акушерски и медицински персонал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: болницаОмуртагкувьоз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряйте тази болница защото само крадат мръсни идийоти
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряйте тази болница защото само крадат мръсни идийоти
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Град Омуртаг, не беше ли град в Швеция ?В смисъл там българи има ли ?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събирането на капачки е като изхвърлянето на *** разделно. Ако човек се интересува какъв *** изквърля и къде отива той след контейнера, тогава се стреми да си разделя ***. Ако има шанс капачките или платмасовити, металните, хартиените, стъклените отпадъци да попаднат във фабрика за преработка, тогава си заслужава да ги събира човек, вместо да ги изхвърли при останалия ***, който трови земята, реките и моретата ни.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, събирайте още повече капачки, че държавата спокойно да си харчи "излишъка" за изтребители, бързи коли и всякакви други стоки от "първа" необходимост.А това, което докторът не ще да каже, е че тези социално слаби с недоносените деца са непълнолетни ромки - присъствах на такъв скандал, когато докторката викаше на майката "каква я мислите,че раждате на по 14 години,следващите няколко години да не помисляш да забременяваш" и пациентката малолетна майка ревеше,щото виждаше как й пада цената.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чух в автобуса, че Ктб, Борисов, цацаров и пеевски поздравявали всички с песента "капачки мома сбирала".
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да са необходимите капачки е явно че хората успяват да ги съберат и да помогнат на родилните отделения.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер.А пък за Ушевите ще купуват коли за магистралите за по 300 бона. Прогнила държавица
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля, който има представа да качи някъде линк със снимка да покаже, каква приблизително трябва да бъде купчината с капакчи равняваща се на един кувиоз, да да добият представа и тези които си мислят ,че кампанията е много полезна. Наскоро някои беше снимал един пълен багажник от тях и фактура за 8лв от които му бяха удържали и 10% данък.