Задава ли се транспортна криза в Бургаско?

Превозвач иска повече субсидии от държавата
10 дек 2019 20:20, Павел Гълъбов
5
Задава ли се транспортна криза в Бургаско?
Снимка: Булфото архив

Транспортна фирма ще спре движението на автобусите си по линии в четири общини в Бургаска област, ако държава не отпусне необходимите субсидии за автобусните превозвачи, които обслужват пътници в слабонаселени места, съобщава БТА.

Още по темата
 

Става въпрос за линии, които обслужват села в Общините Малко Търново, Карнобат, Средец и Созопол. Управителят на фирмата Румен Христов каза, че заради неизпълнени обещания и големите загуби, които търпи всеки ден, ще се включи в протеста на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

От бранша в Бургаски регион заявяват, че подобно е положението и в останалите общини от областта, с изключение на Бургас. Христов информира, че в началото на годината превозвачите са получили уверение от институциите, че средства от бюджета ще бъдат предвидени, но досега това не било изпълнено.

За линиите в Община Малко Търново предвидената субсидия за тази година беше 10 000 лева при положение, че за да можем да извършваме тези превози, са необходими 45 000 лева, посочи той.

Сред исканията на превозвачите в цялата страна е и автобусите да не бъдат задължавани да плащат тол такси. Транспортният бранш настоява и за контрол над сивия сектор, заради който изрядните фирми също регистрират значителни загуби.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
batmario преди 1 година
Бургаски куриоз-Влиза кораб на пристанище Отманлий..Журналист звъни на гранични...Не е за нас питайте митници...Митници-Не е за нас работа на гранични???!!!После Бургас- Най-добрия град за живеене.Варно ли е че дъщеря Ви проституира.....--------КОГА?....
2
3
 
15
 
! Отговори
пецата преди 1 година
Плашат гаргите, никога няма да изпуснат кокала защото ако спрат линията, то пумаците от населените места веднага ще започнат да карат хората с микробусчета , нишата няма да остане празна за много време, така че да фалират Другото нещо е , какви са тези глупости с някакви субсидии, това е пазарна икономика който не умее да се справя в тази среда да напуска пазара и да го освободи за по способни, къде останаха правилата на свободния пазар
1
3
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 1 година
Че то Бургас, стана малката София Е нали Бургас имаха рекордни бюджети, нали дадоха сума ти пари за Е-автобуси, Е-билети, бус ленти и т.н. Сега общината да каже къде са парите. Частната фирма(Бургасбус) си е в правото да си търси обещаните пари