Село край Златарица с подписка срещу настанили се роми

Жителите искат увеличаване на мерките за сигурност
13 дек 2019 19:50, Красимир Ангелов
18

Жители на златаришкото село Горско Ново село повече от година живеят в страх заради група роми, които се самозаселили незаконно. По-голямата част от членовете на ромската група живеят без адресна регистрация.

Хората разказаха пред Bulgaria ON AIR, че вандалските набези и кражбите са станали ежедневие.

От полицията в Златарица до момента са съставили 4 акта за нарушаване на обществения ред в село Горско Ново село.

Жителите са събрали подписка, с която настояват ромите да бъдат изселени от селото им. Те искат и увеличаване на мерките за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Не щат да разберат преди 4 години
Учение и труд, труд и учение - само това ще ги спаси.Нито има кой да им каже, нито пък ще повярват, ако все пак някой им го каже - това дундуркане с помощи и вилнеене без особени последствия ще е до време. После някой синковец ще изчака подходящ момент и ще яхне вълната на гнева на българите, за да докопа властта, като наложи тоталитарно управление.В цялата човешка история е така, редуват се периоди на либерализъм с периоди на диктатура. Питиетата не проумяват, че те първи ще го отнесат.
13
0
 
13
 
! Отговори
до неразбралите преди 4 години
не разбрахте ли че с подписки не става! една жена каза - морковите свършиха, време е за тояга!
12
0
 
12
 
! Отговори
Да се допуска преди 4 години
заселване на подобни хора В или ОКОЛО села, само в началото на земеделския сезон при условие, че всеки от тях, навършил 16 г. и неучещ, подпише договор - ще обработва 10 дка земя сам или заедно със семейството си. И то при условие, че такава земя може да им се осигури.Да се осъществява строг контрол дали наистина обработват земята.Ако има управленска воля, може да се направи така, че място да не може да си намери всеки един, който не работи и няма от какво друго да се издържа законно.
11
1
 
9
 
! Отговори
Колко да повтаряме?! преди 4 години
Непрекъснато се говори и пише едно и също - щом хора без регистрация се заселят някъде, властите да изясняват от какво се издържат новодошлите:1. Имат ли сключен трудов договор?2. Имат ли издръжка от нетрудов доход, който не е незаконен?3. Ако за тези хора няма работа там и нямат готови пари, от които да живеят, да бъдат разкарани в срок от 24 часа, защото в противен случай те ще започнат да крадат, да просят или да упражняват древния занаят, за да си осигурят прехрана.
10
0
 
2
 
! Отговори
До БПФ преди 4 години
Може би си прав, но е по-добре да разселим нашите шейхове във Франция или около нея...
9
0
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
При баба Меркел що не идат?
8
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Накрая българите ке напуснат селото и проблемът ще се реши.
7
1
 
31
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Какви подписки, бе? Прокуратурата сезирана ли е и ако не защо - а ако да - защо не реагира? Частната собственост в България не е ли неприкосновена по Конституция или се лъжа2 Кой им позволява на тия да се самонастаняват в чужди имоти? Това по НК се наказва със затвор, а прасюгите им пишат някакви актове, макар да знаят, че *** няма да платят и стотинка !!! Разбирате ли защо в тая държава трябва революция и масови разстрели на садии, прокурори и ушеви началници?
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като тази група трябва директно да ги пращат директно да трошат камъни, заради скитничество и вандалски набези. В град Златарица също живеят много роми, но са с постоянни регистрации и сравнително свестни хора. Самонастанила се група в 99% от случаите е равно на проблеми.
5
0
 
5
 
! Отговори
двама минувачи преди 4 години
Преди си бяхме избиратели на една гробарска партия,която от 100 г.не ще и не ще да мре...Ама ще излезем от "положение"!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БХК да ги прибере нали ги защитава.
3
16
 
4
 
! Отговори
д-р Дрее преди 4 години
Да оставят ромското племе на мира, защото в западна Европа живеят под мостове и поляни за да се развъждат. Те в това село роми виждали ли са?
2
9
 
35
 
! Отговори
минувач преди 4 години
'гласоподавателите' на Герб са "неприкосновенни" - не го ли разбрахте до сега?
1
1
 
29
 
! Отговори
Бъдещето. преди 4 години
Пратете ги у Швейцария.