Войната по пътищата: Липсват маркировки, знаци...

Пешеходците да слагат светлоотразителни маркери в дрехите си
16 дек 2019 16:30, Петя Славова
42

През последните седмици станахме свидетели на серия от инциденти на пътя, а някои от тях завършиха с фатален край. Ще се допълва ли черната статистика на "Пътна полиция" през предстоящия сезон на поледици?

"От Института за пътна безопасност ходим доста често на такива големи катастрофи, за да видим какви са дефицитите на пътна безопасност. На тази база съставяме обемисти доклади, в които описваме какви са проблемите и какво трябва да се промени", каза Емил Марков от Института за пътна безопасност в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Гостът обяви, че има сериозно увеличение на инцидентите с блъснати пешеходци. Той допълни, че основните проблеми в градовете са свързани с липсващи знаци и маркировка, а те са от изключително значение за водачите.

"Трябва да се направи пътна инспекция и да се погледнат светофарите и знаците. Не можем да кажем, че са абсолютно едни и същи проблемите на различните места. Сходни са, но за всяко кръстовище проблемите са различни. На други места имаше проблеми със спирките", добави Марков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи те правят запитвания към АПИ, но оттам постоянно отговаряли, че нямат пари.

"Никъде няма достатъчно пари за магистрали, за пътища, за пътна безопасност, но се измислят различни начини. Можем да използваме личните си ресурси, но някак си липсва желание", настоя Марков.

И отбеляза, че са осъществили Олимпиада по пътна безопасност, която е показала, че децата имат познания, но те са архаични и е необходимо нова програма за обучение.

Емил Марков посъветва хората да слагат светлоотразителни маркери в дрехите си, защото това може да спаси живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
То и да имаше знаци и маркировка, кой ли ти ги гледа?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутрин като стане човек и пусне радио или тв и се почва ! - тоя заклан,друг удушен,катастрофа с пет жертви ,пожар и загинали деца и само това всеки ден.Ами то хората излизат навън настроени за война и зомбирани от ''хубави новини".Какво очакваме да се случи ?
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФеноменБългарите, за разлика от другите народи, са на път да докажат, че с колкото повече магистрали разполага, толкова повече катастрофи прави !...и винаги му е виновен, асфалта, дъжда, мантинелата,...
13
2
 
16
 
! Отговори
Срам и позор преди 4 години
Пълен хаос но имаме нова агенция с служители търтей на партиина хранилка!?
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Цели пътища липсват един камион за да избегне голяма дупка влезе в моето платна и за малко да ме сгази пътищата са ужасни"Най-кофти е, когато липсват и препинателни знаци.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната по пътищата: Липсват боеприпаси, наркотици...
10
1
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Смеехте ми се ,плюехте ме за ФАРОВЕТЕ,е те ви сега жилетки и челници на главите!!Че КАТ се занимава само с писане на глоби на нормалните!!!А не с истинските нарушители!!!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кметската избори скоро сложиха осова линия през дупките прекараха маркировката хаха подигравка с хората
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цели пътища липсват един камион за да избегне голяма дупка влезе в моето платна и за малко да ме сгази пътищата са ужасни
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 Интересно - а какво правеше този 'полицейски автомобил'? ( близо до произшествие предполагам) - 1) Люпеше семки. 2) Дремеше 3) дебнеше за нарушители на скоростта на права отсечка без проблеми но със знак Б26 - ограничение на скоростта...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да има знаци и маркировка като няма път ! - ама замислете се малко моля Ви се.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да се купуват винетки, вече по-хубави от всякога електронни винетки. Пътища не ни трябват , той дебелия счупи един самолет, сега ще си купува 2ри!
4
0
 
19
 
! Отговори
шЕфьор преди 4 години
Как няма да има инциденти.Караме скапани 20+ годишни коли по още по-скапани 40+ годишни пътища с ***.умни знаци, маркировка и ограничения (ако изобщо ги има).Също масово гледам как сутрин в мъгла и сумрак пешеходци и велосипедисти се движат с тъмни дрехи и пресичат както им падне.Не коментирам "културата" на шофиране на ***. Там нещата са още по-зле, но не само там е проблема.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки с фенер на главата и омотан в лед ленти и коледни лампички, за да могат да ви виждат джигитите на вожда. Те пак ще ви целят, но поне ще виждат къде ви целят!Пешеходците са длъжни да мислят за удобството на НСО и дебелия!И моля като видите кордона на дебелия или фъндъка, всички да спират и да правят поклон до земята!
2
1
 
21
 
! Отговори
Бай Стамат преди 4 години
Липсата на маркировка и знаци е нещо нормално за България.Ама винетка си искат гадовете.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсва кат и полюция. На 10000 нарушенея, къде съм видял, 1 път се пада да видя полюцейски автомобил