Сблъсък между полиция и протестиращи в Перник

Те поискаха да затворят магистралата към София
Обновена: 21 дек 2019 22:50 | 21 дек 2019 22:15, Нели Христова
274

Още по темата

До сблъсък между полиция и протестиращи се стигна, след като недоволни граждани на Перник излязоха на възлови кръстовища в града, подтикнати от бедственото положение, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Недоволството е предизвикано от липсата на вода в язовир "Студена". Положението е толкова сериозно, че от днес в Перник е в сила бедствено положение.

Протестиращите перничани излязоха на пътя в кв. Изток към София, движението беше затруднено, стигна се до напражение за кратко, тъй като те поискаха да затворят магистралата, полицейското присъствие на мястото е засилено.

Гражданите поискаха и министерски оставки. Междувременно в града, където водата е лукс в последните седмици, заваля дъжд.

По 8 часа вода на ден. Това реши на извънредното си заседание Кризисният щаб в града.

Извънредната ситуация ще е в сила 7 дни, а през това време ще се търсят начини за спряването с водната криза. Минути след като бедственото положение влезе в сила държавното предприатие "Монтажи“ започна работа.

Държавата и местната власт ще работят заедно за справянето с кризата.

А притокът в язовир "Студена“ е близо 4 пъти по- млако от водата, която се черпи, за да захвранва града и близките села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
17
 
9
 
! Отговори
БКП преди 4 години
До стига капитализъм!!!Да живее комунизмът!!!Венецуела - заплата 3$Куба - заплата 12$Да свалим ГЕРБ и да станем като тях.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ГЕРБ минималната за плата беше огромна.Влязохме в НАТО и минималната заплата стана най-ниската в европа. Само в Русия е по-ниска, ама те са в Азия.
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 153 Е герберският кмет го видяхме какво може - допусна цял огромен язовир да се изпари като с вълшебна пръчка. Сега вече има ли значение кой е на власт? Перник е в екологична катастрофа. ББ да започва да се моли на Началника отгоре да пусне потоп.
81
8
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ-БЕДНОСТ преди 4 години
Никъде в Европа няма минимална заплата КАТО В БЪЛГАРИЯ.Вече сме в НАТО.Забогатяхме,поне по думите на Бойко Борисов.Ама той толкова много безмислици говори,че никой не ги помни.Той също не ги помни,дори е на друго мнение.Такъв е.Цял свят му се подиграва.Няма ли кой да му ГО каже това?
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е откраднал 100000 милиарда.
79
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е богат защото краде от данъци и субсидии чрез доверени фирми , които взимат търговете контролирано.Заплатата на Бойко няма значение , защото той краде милиарди. Причината да я вдигне е защото на държавните чиновници заплатите се равняват по неговата по закон. Така той увеличава заплатите на доверените хора.Той е за линч и за тричане . Открадна 13млрд. лв и се откупи от Сретан за 2млрд.лв.А държавата е с над 30млрд дълг.Като погледнете публично известните проценти за подкупи около 40 %
78
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплатата на ББ е доста по-ниска от тая на Румен Радев и оттая на мъжа на *** нинова.
77
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България им се смее на тия от Перник, че си избраха червен кмет.
76
8
 
23
 
! Отговори
стига капитализъм!!! преди 4 години
Омразата срещу кухата кратуна ще нараства.Ще дойде ден когато няма да има кой да гоопази от народната ОМРАЗА.Той-БОГАТ-А бЪЛГАРИЯ БЕДНА???Каква е заплатата на Бойко и колко получават майките и бащите ВИ?
75
6
 
32
 
! Отговори
писнаМиОтБокоКухатаТ преди 4 години
Бойко Борисов-10 години!В Перник НЯМА ВОДА???В Сахара,в пустинята ИМА ВОДА????Докога един ***(Бойко Борисов) ще управлява България???
74
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Широко затворени очиТакъв журналистически слугинаж не е имало и по Живково време !---Стига в Перник сте гледали само БСП-тв... ако там не говорят, то по другите канали само това разправят и започнаха вече да писват на хората с тоя язовир. Нали си избрахте кмет от БСП - оправяйте се.
73
7
 
36
 
! Отговори
ГЕРБ = ГЕНОЦИД преди 4 години
Тровят ни с изгаряне на италиански високотоксични отпадъци, спират ни водата, а когато излезем на протест, ни пращат охранената полиция да ни бие ....После питат защо българите масово напускат България ...
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Широко затворени очиТака е.
71
26
 
9
 
! Отговори
столичанин преди 4 години
Където гласуват за бесепе е така. Бесводие, Смърт, Провал -това е бесепе
70
3
 
43
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 4 години
Платените медии вместо да разпънат на кръст управляващите заради това престъпление с водата в Перник, те се чудят как да замажат положението и да изкарат перничани виновни.Такъв журналистически слугинаж не е имало и по Живково време !
69
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестирайте, хора! Протестирайте, борете се! Затова ли умряха толкова велики българи за красивата ни родина, за да става сега този произвол
68
1
 
13
 
! Отговори
Велински преди 4 години
Пийте ся от Банската чура. Не знам как още не ви го е предложил.
67
18
 
5
 
! Отговори
BG преди 4 години
Господ си знае работата !Червени избраници !
66
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сблъсък,ама и полицаите са хора и те са от Перник и те намирисват като не се къпят.Сблъсък не трябва да има между тях а заедно да отидат на жълтите павета,да ги чуе баш бакана!
65
21
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Кво ми дреме за хората с най низша днк в България. Съставени от бандити заточени в рудници да капат докато са живи !