Млада жена почина от токов удар в банята

Инцидентът е станал в бургаско село
Обновена: 22 дек 2019 20:59 | 22 дек 2019 20:56, Елка Василева
30
Млада жена почина от токов удар в банята
Снимка: архив, Reuters

Млада жена е починала в банята си в бургаското село Българово. Сигнал за това е получен в полицията в петък по обяд.

При огледа разследващите са установили, че причината е късо съединение в бойлера и последвал токов удар, предаде БНТ.

По случая е образувано досъдебно производство за смърт, настъпила поради техническа неизправност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Българовотоков удар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 4 години
Единственото вярно в статията е че е загинала млада жена.Бог да я прости.Но не е от токов удар,а е от бойлера който направо е гръмнал като бомба. Проверявайте източниците си,преди да пишете.
17
1
 
2
 
! Отговори
-- преди 4 години
Нелепа смърт и Бог да я прости жената.Темата обаче е пълна с бисери, изключвали си бойлера докато се къпят, нямало ли бушони...?Токът, необходим за да изключи бушона е в хиляди пъти над необходимото, за да те убие, каква е връзката - не е ясно. Ако наистина става въпрос за смърт от токов удар, означава неправилно свързване на бойлера - липса на заземяване/зануляване, което може и преди инцидента да са го усещали, но "то така си е работело".
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корпусът на бойлера, задължително трябва да се занули, при възможност и да се заземи.
15
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 1Написах нещо, но другаде прочетох, че бойлера е гръмнал и това навежда на мисълта, че е имало проблем в термозащитата.
14
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Има едно елементарно правило, а то е че преди да влезеш в банята, трябва да изключиш захранването на бойлера! Никога не знаеш кога ще пробие нагревателя, или ще сработи ли дефектно токовата защита! За това просто изключвайте захранването на бойлера и не се предоверявайте на защитите!
13
1
 
3
 
! Отговори
51 год преди 4 години
Аз също съм се занимавал с всякакви дейности по "токовете" и също мисля че ДТЗ не е панацея. Достатъчно е да отворите няколко, да знаете принципа и съмненията ще се загнездят в главата ви. Ако е къща, аз бих изкопал един хубав ров и сложил заземителна шина към таблото направо. За жалост не се прави лесно и не е евтино. Масово по къщите има дълго трасе м/у стълб и къщата и ако се скъса нулевият проводник, става по-опасно да имаш занулени уреди, отколкото незанулени. Има куп други рискове...
12
2
 
4
 
! Отговори
Дъртото електро преди 4 години
Тук нещо не е както е описано. Офазили сме бойлера ама той с ПВЦ-та ли е бил вързан към водопровода ?! Пък женицата се е къпала стъпала върху заземление ли?! Аз поне, нищо не си изясних от дописката.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ДТЗ трябва перфектно заземяване, а това никак не е лесно да се направи.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за жената, толкова нелепа смърт, дано намери покой!Хора, монтирайте си ДТЗ / дефектнотокова защита/ на уредите в банята и кухнята, това е една истинска гаранция срещу подобни инциденти, която не е особено скъпа, но спасява животи!
9
7
 
7
 
! Отговори
Не е от токов удар преди 4 години
женицата е предала Богу Дух от пишман електротехник-***!Да напомня на парцамуняците, които си мислят, че бойлера се изключва по врме на ползване, какво е казал поета:"а вий, вий сте ***..о!ти!" ;) На мой приятел дъщерята почина в банята на годеника си от бойлер на дърва - лошото проветряване води до високи нива на въглероден окис, които погубиха едно прекрасно дете! Божия воля или *** стечение на дереджетата, колко пъти домакините са се къпали там, ама ей на ...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да я прости! Милото момиче! Да почива в мир!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9, много си неграмотен, няма значение откъде си.
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провинциалиста сЪ къпИ на изключен бойлер и прескача трамвайните релси за да нИ *** удари токЪ.
5
5
 
19
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Анонимен 1 На неграмотнико ще му тежи на съвестта , но жената я няма.На Бог и съвест не разчитай.
4
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз се учудих като наскоро една жена ми каза, че не си изключва бойлера, докато се къпе, аз това не си го обяснявам.
3
3
 
22
 
! Отговори
Питам преди 4 години
От токовия удар бойлера е избухнал и половината къща е срутена.Журналята да уточнят от какво е починала жената.Преди малко беше от избухналия бойлер.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди три години при подмяна на електромерите в едно село до Котел, техниците дали от бързане, дали от некадърност,така и не се разбра, бяха разменили проводниците при трипропводна инсталация,на селска къща без никакви съвременни токозащити. Съответно нищо не се случва, освен че всеки един уред е офазен. Чист късмет че не ни изби тока. Поне реагираха бързо като им подадохме сигнал и дойдоха необичайно бързо, за около двадесет минути .
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този бойлер нее ли имал защити. Нее ли бил заземен. И най важното колко ампера е бил предпазителя че нее изгорял при това късо. Кой *** го е инсталирал. Бог да прости жената. Ще му тежи на съвеста на неграмотника който го е инсталирал.