Ще поскъпне ли водата в Перник?

Тази събота в града беше обявено бедствено положение
23 дек 2019 10:28, Ния Христова
23
Ще поскъпне ли водата в Перник?
Снимка: Pixabay

Очаква се Комисията за енергийно и водно регулиране да реши дали цената на водата в Перник да се повиши с 3% от следващата година, съобщи Bulgaria ON AIR. Тази събота в града беше обявено бедствено положение и то продължава и до днес.

В момента тече обследване на река Струма в частта преди язовир Студена. държавното предприятие "монтажи" преди дни започна полагането на шесткилометрово трасе тръби.

Водната криза, която продължава вече три седмици предизвика недоволство на жителите след въвеждането на воден режим. Преди дни водният режим беше затегнат допълнително след като се оказа, че първоначалният не беше ефективен и не се събираше достатъчен обем вода в язовир Студена.

"Днес оператичната част на кризисния щаб ще има отново заседания в 13:00 ч., където ще обсъдим всички действия дотук какъв ефект са имали и всички мерки, които трябва да бъдат предприети в краткосрочен план през следващите дни", коментира кметът на Преник Станислав Владимиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Дясната партия ГЕРБ!?Хаааа-хааа.Много заблуден народ,много нещо.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато има дефицит на стоки в пазарното общество, цената се вдига, за да се балансира търсенето и предлагането.Стига с комунистически режими. Хората гласуваха за дясната партия ГЕРБ и искат десни мерки в подкрепа на богатите и олигарсите.Дясната партия ГЕРБ не трябва да използва леви мерки, а десни пазарни мерки - вдигане на цената до равновесие на търсенето и предлагането.Вода ще има, както сега има стоки в магазина. Ще купува, който има пари.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, като нямат вода, вдигнете й цената. Не стига че веднъж ги ограбихте, обрекохте ги на мизерия и сега ще тръгнат болести, сега им вдигнете цената, щото сте си свършили ама отрличо работата. Ако бяхте в друга държава, всички от ръководството на ВИК щяхте да търкате подовете в затвора вече. Защото това което сте направили и вие и двамата министри е углавно престъпление. Пък ако го бяхте направили на Изток, досега да сте линчувани.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режим на водата при капитализма е непазарна мярка. Трябва да се увеличи цената на водата, докато се изравни търсенето и предлагането на вода в Перник.Пуснете вода по 1000 лева кубика и няма да има голямо потребление на вода. Само богатите ще си пускат по няколко литра дневно вода.Загрижените премиери трябва да кажат по Фейсбук:"За бога, братя, не купувайте вода!"
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вода и пазарът ще повиши цената на водата. Пазарна икономика. Няма вода за всички, само за богатите трябва да има вода.Да се продава вода по 100 лева кубика само на богатите.
15
8
 
1
 
! Отговори
Интелектуалец преди 4 години
Нормално е с повишаване на жизнения стандарт да има увеличение и в цените на услугите включително и на водата. В Германия да не мислите че водата е без пари. БВП всяка година е с огромен ръст, страната се развива много успешно и покупателната способност на българина се увеличава.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно това е начина на Тиквата да се справи с водния режим в Перник. Направи им водата по 100 лева за кубик и те перничани сами ще си спрат чешмите. Да се готвят и другите гербаджийски градове
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България на мутрата, водата е по скъпа от тази в Израел където има пустиня
12
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Как само в Перник няма вода, а до скоро е имало.
11
2
 
10
 
! Отговори
Потрес!!!! преди 4 години
Тия адекватни ли са? Хората нямат вода, те искат да я вдигат!!! Абе перничани,как може да стоите и търпите такава гавра? 2010 година, режим на водата, алоооо, спите ли?
10
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"Очаква се..."Кой очаква и какви са неговите основания да очаква?"оператичната..."Какво означава тази дума?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да поевтинее даже в конкретния случай.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кубика за кило ***
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вода газим жадни ходим! Всичко е за да са рахат монополите и хазната. Няма обаче това да продължи дълго. Нашенецът е изобретателен и няма как да се остави Маро.... Дери да го бъзикат.
6
2
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Нено Димов подписал договор със Световната банка за управлението на българските реки Весела Коледа на Господарите !Естествено,някак си тука няма да го споменат предколедно..А ние им даваме новини в аванс.
5
3
 
11
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Кажи честно, Румен Радев да не е отказал да ти напълни пълната с кариеси уста с безработни човечета , че го мразиш толкова?
4
3
 
14
 
! Отговори
РАН - ЪТ преди 4 години
Да се повиши само с 3% ?!Може и още !Още може !Може ...Още ...Хак да ви е !!!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 хил. перничани, ако излезнат пред парламенто, Боко ке падне, ама са прости.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще поскъпне зависи от перничани да вадят винкелите и на площада тогава може и да имат някакъв шанс.
1
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент румен радев ветото продължава да затяга примката около шията на обикновения и честен българин!Геноцидът на кремълската слуга радев е в своя апогей, вдига се на нож, българино!Или ти, или румен радев!ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ ИЛИ ИМПИЙЧМЪНТ, А ПОСЛЕ СЪД И ЗАТВОР!