Снежна Коледа няма да има, чакаме преспи след празниците

Силният вятър е сменил въздушните маси, носи по-чист въздух
23 дек 2019 08:58,
15
Снежна Коледа няма да има, чакаме преспи след празниците
Снимка: Pixabay

Сняг за Коледа няма да има, а по-скоро в дните между празниците. Това съобщи синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева пред БНТ.

"Вятърът, който очакваме днес, ще вдигне мъглите покрай Дунав и там температурите ще се повишат. В останалата част от страната обаче ще има понижение. Ще превали дъжд, в планините сняг, но без значителни количества", добави тя.

Вятърът носи по-чист въздух

Толкова силен вятър колкото вчера, не се очаква, но ще има пориви с над 20 м в секунда, обясни синоптикът.

Синоптикът допълни, че силният вятър от последните дни е помогнал да се сменят въздушните маси и така малко е помогнал за по-чистия въздух.

Времето по Коледа и Нова година

"На 24 декември температурите ще останат малко по-високи от обичайните. През всички дни от самата Коледа ще има преваляния, те ще са слаби, предимно в планините. Там валежите ще са главно от сняг", каза Стойчева.

Доста по-различно ще е времето след Коледа. На 28 и 29 декември ще нахлува голяма порция студен въздух с доста ниски температури, а в резултат на Средиземноморски циклон валежите ще са по-съществени и ще са от сняг. Ще се образува снежна покривка, допълни още Стойчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 4 години
Според нормалния православен календар, Рождество Христово се празнува на шести януари. Така е. Даровете са злато, смирна и ливан(тамян).
12
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще го напиша:-СПОРЕД МЕН ,има изместване на оста на въртене на Земята.Ето например:-Слънцето ТИЯ дни е на такава височина над хоризонта,на каквато беше през месец Март преди години!/Впрочем,явлението с промяната на оста на въртене на което и да е тяло,е известно..Нарича се "Прецесия"../..За мен е жалко,защото харесвам белоснежните месеци Декември,Януари и Февруари,но..."Като не можем както щем,нека щем както можем"..А такива ИЗПЪЛНЕНИЯ ,като това на откаченото "Тунберг",просто отклоня
11
1
 
2
 
! Отговори
Синьоптичка преди 4 години
Снегът за Нова година също отпадна. Закривай (Банско и Боровец)!!!
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв чист въздух като престъпниците със съдействието на ГЕРБ горят *** на Италия в цялата страна?! Иначе печките са виновни, колите са виновни, ние сме виновни,че дишаме...
9
1
 
1
 
! Отговори
P.S.S.S преди 4 години
И не съм бил неблагодарен! Когато съм можел на всяка помощ съм благодарил и върнал, че и с лихвите! Мене да ме наречеш неблагодарен в съвременния свят си е кръвна обида!
8
2
 
1
 
! Отговори
P.S.S. преди 4 години
Зачел съм аз най-старите скандинавски закони тъй защото те най-близки са до прабългарските, преди Борис и неговите глупости. Това си е моето решение за което аз ще жъна, каквото съм посял когато му е времето!
7
2
 
2
 
! Отговори
P.S. преди 4 години
Пояснение:Каквото сте писали, каквото сте посели, каквото проповядвате с християнската религия и исляма и написаното от тях е пълна лудост според законите на живия живот.
6
1
 
2
 
! Отговори
Последно: преди 4 години
Зачети и прочети най-старите ни български закони и ще разбереш дълбоко в есенцията им има едно единствено послание:Ще жънеш каквото си посял! Много още има да жънете, каквото сте писали!
5
1
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз 2 преди 4 години
... Дори смятам , че процеса на Климатични промени вече НЕ може да бъде спрян ! Може най - много да бъде забавен с 20 - 30 години ..... Но толкова ....... Природните катаклизми ще стават доста по - начесто и ще стават доста по - силни , за съжаление ..... :( :( :(
4
4
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 4 години
Снежни Коледи и Нови години вече отдавна няма из нашите Географски ширини ! Най много да понатрупа малко през Януари и Февруари , да попсуват шоферите ..... И до там ! Климатичните промени са неоспорим факт в цял свят ! Така и при нас ! Още към 1997 - 1999 бях *** научни статии , че ако не се спре веднага адското замърсяване ... до 20 - 25 години климата на Балканите , в частност - България ще стане като този в Египет и Мароко... Е... НЕ се спря нищо! И кажете ми , че промените НЕ са - ФАКТ !!!
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сняг за Коледа, вода за Перник и чист въздух за София ще има НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ! Гарантирано от ГЕРБ!
2
1
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До ***//За тези фирми, най-благодатното време за чистене на сняг е юли-август.Не е важно какво и как вършат, а е важно пари да се усвояват
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който иска сняг, бЕгом по баирите !