1 км нов водопровод в Перник, бедственото положение още 30 дни

28 дек 2019 13:15,
62
1 км нов водопровод в Перник, бедственото положение още 30 дни
Снимка: Pixabay

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров, считано от днес с 30 дни се удължава бедственото положение в Перник заради водната криза.

Продължават дейностите по отстраняване на течовете по водопроводната система и по увеличаване на притока в язовир "Студена". Около 1 км нов водопровод е изграден в пернишкия квартал „Проучване”, където в навечерието на Бъдни вечер във водата бе открита ешерихия коли, съобщава БНР.

Още по темата

Днес се очаква да стават готови резултатите от взетите вчера проби за качеството на водата във всички райони на града, а доброволци от пернишкия квартал "Църква" почистват Владайския канал,  като целта е да се увеличи дебита, който влиза в язовир "Студена".  Има идея за  утре  да бъде организиран и  „Пернишки съботник" също за почистване на Владайския канал и затрупани шахти от клони и пясъчни наноси. Инициативата е на група граждани. Поръчани са и се изработват 35 капака на шахти.

През утрешния ден ще се проведе гражданско шествие и ще бъде отслужен молебен за преодоляване на безводието. Шествието ще тръгне  в 12.30 ч. от пред Съдебната палата, ще премине през центъра на града, като на площад "Кракра" ще бъдат огласени исканията на гражданите. В 13.30 ч. ще бъде отслужен молебен в централния пернишки храм "Св.Иван Рилски". Събитието има дрескод- жълти светлоотразителни жилетки.

На последното за годината заседание на кабинета, на което всички министри отчетоха работата си през 2019-а, стана ясно, че министър-председателят Борисов предлага да се обсъди окрупняване на всички ВиК дружества в едно държавно предприятие. За решаване на водната криза в Перник настояването на премиера е да се изгради изцяло нов водопровод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
12
 
! Отговори
Идея за ГРОБ преди 4 години
Пернишкото земетресение е виновно!Появила се е пукнатина и е глътнала водата вдън земя!Това е!И вълкът сит и агнето цяло!
28
3
 
15
 
! Отговори
Браво бе преди 4 години
След дъжд качулка. Можеха да се сетят малко по рано, или горе - долу един месец преди това. Ама не. Тиквите са си тикви.
27
2
 
17
 
! Отговори
Нено екоминистъра преди 4 години
Обещавам до края на мандата да има бедствено положение във всички големи градове! Уредил съм ви влакови композиции с *** от Италия за горене в ТЕЦ-овете! Аз съм Нено - Царя на мръсния въздух и опосканата природа!
26
3
 
14
 
! Отговори
Як ван Силен преди 4 години
Перничани да се заселят в Кърджали. Вода фраш. Има и бая манерки за бъхтене с винкел!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да свиквате ,идват години на безводие,водата ще бъде недостатъчна за повечето българи,проблемите ще бъдат в градовете използващи питейна вода от язовири.Нищо чудно още следващата есен София да мине на воден режим.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Имало е валежи през годината.Не става въпрос за наказание от Бог.Тука става въпрос за кражба на вода в големи размери.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почнат проверки на тръбите в другите гладове, докато не е станало късно.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28 И на кой я продадоха?Изнесоха я в чужбина ли?
21
3
 
8
 
! Отговори
Добряк преди 4 години
Помогни на перничанин. Подари му баня.
20
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безводието е наказание от Бог за този град, който везвеличава езичеството всеки януари.
19
7
 
14
 
! Отговори
Баба Пена от БАН преди 4 години
Вижте нивото в язовирите. Експертите на Винету да не се правят на ощипани Не е трудно да се прогнозира кои ще са следващияте населени места засегнати от недостиг на питейна вода. Тръби много ама вода нема у тръбите. Защо ли? Питайте Винету и вуйчо му.
18
8
 
6
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 4 години
Стига сте ревали, ще го направят до 2-3 години и ще потече вода и в Перник
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само народа, ами и природата съсипаха тези безхаберници.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно тия дни като свие студ и завали сняг (януари е най-студения зимен месец) какъв ремонт ще правят или ще удължат времето за ремонт до лятото???
15
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е източвал язовира, освен течовете дълготрайната суша е виновна за липсата на вода в язовира!Молете се в следващите месеци,да вали обилен сняг иначе и течовете да се оправят ,язовира пак няма да е пълен!Впрочем ако няма валежи,проблем с водата ще има в много градове.Спасението е в изграждане на напоителни станции които да изпомпват вода дълбоко от земята.Проблемът е ,че в градове като Перник това ще е скъпо начинание.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме разсмивайте и всички тръби да сменят язовира ще си е празен и хич да не отклоняват въпроса, а той е чия е вината гербавите да не се правят на луди.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само водопроводът, който минава през територията на Стомана Перник, е 2.5км и е Ф 500! Но пак размивате нещата в друга посока. Последно какво открихте и какво направихте???
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купищата мангизи, събирани от ВиК,са потънали джобовно. Нещо неясно ? 😃
11
1
 
20
 
! Отговори
Лесна проверка преди 4 години
Нека прокуратурата провери ВЕЦа колко ток е продал последните месеци и всичко ще стане ясно.Но и да каже - кой е собственик, кой му е разрешил, колко е спечелил.А перничани молебен щели да правят...
10
1
 
26
 
! Отговори
123 преди 4 години
Къде са парите събирани от ВиК? Как са харчени?