МВР очаква румънско нашествие през уикенда

Празничните дни при съседите свършват на 5 януари
3 яну 2020 20:58, Анисия Иванова
5
МВР очаква румънско нашествие през уикенда
Архив: Булфото

"Пътната полиция" очаква в събота и неделя през страната ни да преминат много румънци, които се прибират от Гърция и България, където са били за празниците.

Шофьорите да бъдат внимателни и да бъдат търпеливи, ако се образуват опашки на ГКПП, каза Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Гранична полиция". По думите й получена е нота от Румъния с молба "Пътна полиция" да подготви обезопасяването и подпомагането на трафика.

"Почивните дни на Румъния са били от 20 декември, но приключват на 5 януари, самите те очакват, както и по наши предварителни данни, да има засилен трафик за прибиране на румънските граждани. Те най-често използват българските и гръцките курорти в множеството почивни дни. Очаква се засилен трафик от страна на румънски автомобили. Те пътуват с цели семейства", каза още Ботева.

Тя призова пътуващите в посока Русе да бъдат изключително внимателни, въпреки мерките, които "Пътна полиция" е взела за подпомагане на трафика.

"Знаем, че път I-5 е изключително тежък, там по-голямата част от трасето между Велико Търново и Русе е двупосочно, двулентово. Изключително тежко, с много висок трафик. Освен всичко останало, там се движат и много товарни автомобили. Препоръчвам на българските граждани да щадят себе си и когато видят колона от румънски автомобили, да си направят почивка и да изчакат да преминат нашите съседи. Все пак ще гарантираме собствената си сигурност", каза още Ботева, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че в някои случаи румънците шофират по-неразумно и от самите нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
RO преди 4 години
Понеже в бг КАТериците са доста заспали, румънските шофьори преминават като лудия Макс.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък очаквам нашествие от Швейцария и окупация за над хиляда години!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нашествие, а натоварен трафик. Даже и значението на думите не знаете.