Видинската болница остана без отделение по неврология

От Спешна помощ се чудят къде да карат пациентите с инсулт
35
Видинската болница остана без отделение по неврология
Снимка: Pixabay

Отделението по неврология във видинската областна болница се очаква да спре работа днес. Причината е липсата на лекари, съобщи БНР.

В отделението тази сутрин е имало настанени шестима пациенти, последният е приет, когато е имало дежурен лекар.

Близките им все още са в неведение къде ще бъдат пренасочени след затваряне на отделението, а в центъра за спешна помощ също са в затруднение къде да пренасочат случаите на инсулти.

Най-близката неврология е в Лом, но там отделението е само за десетина пациенти.

На повече от 100 километра пък е болницата в Монтана.

Спешната помощ във Видин не разполага с достатъчно специализирани коли за превоз на дълги разстояния.

Медицинските сестри също все още чакат да бъдат уведомени кои от тях ще бъдат преназначени в други отделения.

Причина за затваряне на неврологията е липсата на лекари, които да работят - двама от тях напуснаха преди месеци, а трети, който има и друга специалност, постъпва на работа в психиатричното отделение.

От ръководството на болницата до този момент отказват коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Та викаш болниците много били.Ами да ти кажа,че от сръбската граница до Монтана - на 150 км са две-видинската и монтанската!Ако си в Брегово и се наложи да те закарат спешно в София моли се много здрави да са ти ангелите защото пътя е като в Афганистан,тировете дето ще слаломира между тях тоя дето те кара са хиляди и ако стигнеш жив ще е много глямо чудо!Това,че в София имате 350 болници,а в провицията по една на две области си е факт.Провинцията е вече опасна за живеене!
25
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Признавам си,че навремето можеше да си бършем задниците със снимки на бай Тошо.Не беше никак удобно,ама все пак някакво отмъщение си беше!Може би и затова сега вестниците са скъпи ,а тоалетната хартия евтина.Не ми се вярва навремето Живков да не е видял поне един път парче вестник намачкано и изцапано с материал.Ама явно е бил стипца-преглъщал го е и е оставял народът да се мъчи да мачка вестници,та ако и с негови снимки да се бърше!Инатът и на народа и на Живков е бил титаничен!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28За всичко си прав, но болниците у нас са 272.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северозападът винаги е бил цитадела на червената олигархия, а от комуната бяга и дявола като от тамян. Докторите са си там, само че в частните си кабинети - 1. още едно потвърждение на факта, че 300-400 болници на толкова малка страна не са необходими, и 2. не бийте докторите, когато ви идват вкъщи на крака, и 3.при по-малко болници и по-ефективно структурирана болнична мрежа и заплатите на персонала ще се повишат чувствително.
22
1
 
3
 
! Отговори
Справедливо е преди 4 години
Водете болните с инсулт при Доц. Д-р А. Хикимян и Проф. Д-р ст.н.а. В. Иванов!
21
3
 
7
 
! Отговори
от немско преди 4 години
Никога не съм бил привърженик на емиграцията, но синчо веднага ще бъде напъден от тук, като навърши 18.------само ако знеше колко млади семейства с малки деца идват тук всяка седмица ..
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво да ви невролози, за какво са ви болници? Нали имате банани и тоалетна хартия. Каквото вие искахте, това получихме всички.
19
5
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Кой не скача е червен ! Наскачахте ли се,електоратаааа...
18
1
 
12
 
! Отговори
видинлия преди 4 години
Нещата идват оттам,че ако един специалист работи в болнично отделение където са тежките случаи,работи се и през нощта,на празници получава в пъти по малко отколкото ако работи в поликлиника .Трудът на работещите в болнични отделения е унизително заплатен.Отделно РЗОК си има такива дето търсят и под вола теле защото прибират 25% от написаните глоби.Те изкараха добри пари за себе си,но съсипаха болницата!Глобяваха еднакво и при БСП и при ГЕРБ-никой не ги спря.
17
0
 
9
 
! Отговори
ответен удар преди 4 години
Тук се избягва старателно едно обстоятелство - НЯМА неврология, защото НЯМА невролози, желаещи да работят в отделението..... За неврологични кабинети в извънболнична помощ обаче ИМА невролози........ Тогава???!!!!
16
3
 
6
 
! Отговори
Защо се чудите ? преди 4 години
Карайте ги направо при вездесъщият ББ. В момента се чуди с каква да се захване след като реши водния проблем.
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами *** червени всичко по естествени си път. В Германия искат три пъти да съкратят болниците, че са неефективни. Тук болница във всяка паланка. При първия опит на Борисов 1 да започне здравната реформа, Миков тогава се опъна. Докато бил жив, болницата в родното му Брегово нямало да се закрива. Отдавна твърдя, че болниците в Монтана и Враца са за закриване. От личен опит. Роднините ги карам директно в София. И не само аз. А те са в това състояние много преди Бойко да дойде на власт. Още от ТЖ
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как къде, в правителствена.Или в НЗОК - нали за партийните величия няма проблем с лекарите и лечението?
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо направо дебелака не заповяда да тръгнат танковете, така или иначе сте решили да убиете целия Северозапад, та поне да не се мъчат хората. Не може така, не е цивилизовано, не е по евроатлантическите ценности. Трябва да се мъчат хората.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастията не подминава
11
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Закривай целият град и област!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво се чудят? Направо на гробището да ги карат хората, сега системата ни е такава... То и да минат през болницата пак на гробището ще стигнат.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряме болници, удължаваме и без това дългия работен ден, няма болнични, няма майчинство, бачкане до смърт... да земат официално да ни обявят за роби и да се свършва вече...Никога не съм бил привърженик на емиграцията, но синчо веднага ще бъде напъден от тук, като навърши 18.
8
3
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не може.Хеликоптерът е само за счупени ключици.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо направо дебелака не заповяда да тръгнат танковете, така или иначе сте решили да убиете целия Северозапад, та поне да не се мъчат хората.