Акция в Бургас прибра бездомници от улиците

Временно ще бъдат настанени в общинския приют заради студа
6

Полицията в Бургас прибра от улицата десетки бездомници, които спят на улицата и просят.

Мария, Исус, Страхил и още десетки бездомници бяха прибрани в полицейското управление в морския град в мразовития ден. В полицията установят самоличността им, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Част от тях се връщат на улицата, други се настаняват в общинския приют за бездомни. Като Мирослав. Работил е като готвач в Слънчев бряг, но при фатално падане в кухнята чупи ръката си на две места. Без работа и пари да си плаща квартирата, готвачът остава на улицата. Вече е добре и си търси работа.

Страхил обаче отново ще се върне пред църквата и ще разчита на добротата на хората.

Общинският приют в Бургас се пука по шевовете. В него са настанени 30 души - максималният възможен брой. Заради екстремно ниските температури обаче тук са готови да настанят поне още 20 души.

Бездомниците имат право да останат в дома до шест месеца. Ако не успеят да си намерят работа и дом, след мразовития януари отново се връщат на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви бездомници? Няма такова нещо в стабилна Българиа съюзник на САЩ и член на ЕС и Нато. Сащ обещаха на Иран да ги направят като нас ама те не искат!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vai, vai....a v tova vreme ima 9 645 896 prazni legla v hoteli, moteli, kasti za gosti, monastiri, paraklisi, ministerski, prezidentski, carski pochivni stancii, casina, kazarmi, zastavi, aresti v mvr ..za christianski finansov terorizam na bg republikanska hazna s 9 procenta dedese...a bg trudovi semeistva s min.zaplati i 5-6 deca plastat 20 procenta dedese, kakto i bg pensioneri s razviti socialisticheski pensii...
4
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До Тц тц тцБъди сигурен че не е само това.Повечето от тях си измислят такива истории но не знам защо.И повечето вечно си търсят работа
3
2
 
3
 
! Отговори
Отец нафърфорий преди 4 години
Исусе Христе:)
2
1
 
8
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Мирослав. Работил е като готвач в Слънчев бряг, но при фатално падане в кухнята чупи ръката си на две места. Без работа и пари да си плаща квартирата, готвачът остава на улицатаТакива хора ЗАСЛУЖАВАТ да им се помага, защо изобщо са го оставили на улицата, а не са го оставили за по-дълъг престой в болницата или на рехабилитация???
1
7
 
2
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Източват Пари от ГЕРБ , не вярвайте - тези *бездомници* са снимани от ПР на Кмета >Призовавам - не Вярвайте .