Нова индустриална свинеферма в Пазарджишко, хората на бунт

Защо техните прасета не бяха избити, питат се жителите на Юнаците
17 яну 2020 16:52, Павел Гълъбов
13
Нова индустриална свинеферма в Пазарджишко, хората на бунт
Снимка: БГНЕС

В подписка до Министерския съвет, до екологичното министерство и до агенцията за безопасност на храните, жителите на пазарджишките села Величково и Юнаците протестират срещу започналото изграждане на нова индустриална свинеферма в непосредствена близост до населените места, съобщава БНР.

Още по темата

Според местните хора е недопустимо да се отглеждат прасета в промишлени количества в район, където десетки стопани бяха принудени да ликвидират животните в „задните си дворове" заради африканската чума.

Кметът на село Юнаците Стоян Кузев коментира случая като заяви, че се готви гражданско неподчинение и затваряне на пътища в района. „Не знам кой и как им разреши в населено място да правят свинекомплекс, тъй като върлува африканската чума. Аз като физическо лице не мога да гледам едно прасе, а той ще гледа пет хиляди прасета. Защо? Питаме ние управлвяващите и чакаме отговор естествено от  тях", категоричен е кметът.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обезправяват ни и ни заробват. Искат да не си отглеждаме храната, да сме зависими, да сме безпомощни. Ако кажат да гладуваме, да сме гладни. Ако поискат да ни продават по 100 лева килото, да могат. Заплашват ни с умопомрачителни глоби и затвор. Те са ДЯВОЛИ! САТАНА управлява Европейския съюз. НПО-та всеки ден ще отнемат деца, или най-малкото ще тормозят и стресират хората.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
местан закри всички жетеринарно медицински институти още преди да сме влезнали в Евросюза. А доколкото животните отглеждани от обикноженни хора то те нямат ваксина и не живеят в подходящи услвия. Естествено е да има зарази.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
виж ти,промишлено може да се отглеждат,домашно не.Корпорациите настъпват,личността се обезличава,свободите ги няма,човек няма право да се грижи сам за себе си и прехраната на семейството,трябва да работи за някой друг и да купува произведеното от друг.Независимост не е разрешена,такива хора са опасни,търси се контрол върху всичко и всеки,принудително се създават консуматори,не чрез качество а чрез забрани
10
1
 
7
 
! Отговори
batmario преди 2 месеца
Любе Никола,Никола.
Да станеш любе да видиш.
Твоите дребни дечиня.
Твоите дребни дечиня
НА ЧУЖДИ ПОРТИ...АРГАТИ...
9
3
 
1
 
! Отговори
sa6o преди 2 месеца
kmeta dava 50 leva koito iska da vika sabira hora
8
4
 
2
 
! Отговори
селянин преди 2 месеца
№4...Къде е таззи черна каса, че да си платя вноската?Дай адресче, телефонче, имена на касиерите....или една жена ти каза...
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е цената да си европеец.Тоест робна Европа.Всичко унищожиха и ще продължат.Който не скача е червен. Сини кар...т у ни
6
1
 
31
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Абе пич, ти нормален ли си? Четеш ли статията въобще? Хората възнегодуват за това, че избиха техните прасета заради свинската чума а сега въпреки, че върлува все още тази чума правят свинекомплекс. Ти в час ли си? Да ти кажа ли какво ще стане? Ще стане така, че сега ще изчистят конкуренцията и ще дойдат “наши” хора в бранша. Поинтересувай се кои свине ферми унищожиха и кой идва на тяхно място. ***
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аман от радост! От 30 години са ни наддупили ни се радват, радват... голяма радост пада аман вече!!!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато внесеш в черната каса на ГЕРБ можеш да правиш всичко.
3
4
 
5
 
! Отговори
бай хараламби преди 2 месеца
Аз на терасата в Лозенец до хотел Хемус си гледам 3 прасета.
Обаче моите съседи са много завистливи и злобни и постоянно ми правят забележки и пишат жалби до полицията и до общината.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен:

Да, ама когато "радостта" е за твоя сметка, нали се сещаш за к`во иде реч?
1
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето за това говорим.Злоба завист омраза . Ние не сме народ а св......ч. Работи народе и не гледай в чуждото канче. Вместо да се радвате че някой работи и печели не скражба а струд вие плюете. Всеки народ си заслужава съдбата.