Проверяват склад с тонове отпадъци в село край Стара Загора

Сметището - на километър от блоковете в кв. "Зора"
21 яну 2020 08:20, Петя Славова
19
Проверяват склад с тонове отпадъци в село край Стара Загора
Снимка: БГНЕС


Сигнал за хиляди тонове пластмасови и каучукови отпадъци, струпани от близо година върху терен от 12 дка в землището на старозагорското село Калитиново проверява прокуратурата в рамките на вече стартирало предварително производство за опасно замърсяване на природната среда в района на гълъбовското "Брикел" ЕАД, съобщава "Монитор".

Само на километър от последните блокове на старозагорския квартал "Зора" са струпани стотици бали с разкъсани вече обвивки. Разрешителното за складирането им е издадено на 18 юни 2018 година от тогавашния шеф на РИОСВ Петя Папазова. По думите на кмета на Калитиново Иван Костадинов при него имало старо уведомление, че в съседство с площадката ще се изгражда цех за производство на олекотени бетонови изделия, в които щели да бъдат влагани отпадъците.

Още по темата

Управителят на дружеството "АТЗ Проджект" ЕООД, получило разрешение за опериране с отпадъка, внос от Италия - Светлан Убчев, коментира, че не предвижда в скоро време да стартира това производство. Той отказа коментар за произхода на отпадъците под претекст, че не познава лично потърсилия го за коментар журналист.

От сайта на РИОСВ – Стара Загора става ясно, че площадката е била проверявана от екоекспертите на 23 декември м.г. и че нямало констатирани нарушения на издаденото разрешително. Намиращите се на мястото отпадъци били опаковани с метална тел; полиетиленови бали и в биг-бег чували с произход България и Италия.

На посочения за кореспонденция столичен адрес освен "АТЗ Проджект" има още една компании с участието на Убчев - "Приборснаб", който обаче е прехвърлил през пролетта на м.г. капитала си на регистрираната на Сейшелските острови "Релвана лимитид".

Преди доста време сред съдружниците е бил и застреляният пред дома си в София на 6 април 2008 година изпълнителен директор на "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев Димитров. И до сега убийството му остава неразкрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: боклукСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Псевдозелен преди 4 години
Екоактивист ми звучи като платен драскач.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са екоактивистите?
16
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе един приятел пита: Ае природните, Таа година ще чистим ли БГ за един ден?
15
13
 
11
 
! Отговори
ЕУвлоги Вазелинчев Д преди 4 години
За съжаление Старата ми Газ*ра запада, ако наистина след няколко години спрат Тец-овете и ще се обезлюди. Ще стане едно голямо сметище и хората ще избягат.
14
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Чудесно депо за отпадъци ще стане от България. Отдавна я гласят тази територия, 76но явно вече дойде моментът това да се случи.
13
4
 
9
 
! Отговори
$$$ преди 4 години
Спокойно ще отчетат дейност и когато всичко отшуми далаверата ще си продължи с пълна сила. Таке е устроено всичко тук.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видимите резултати на гебаджиите.След 10 години гербав режим сме останали без вода, без млади хора, но пък сме първи по внос на отпадъци.Горят го в ТЕЦ-те на мутрите и тровят и без това отровения ни живот.Честито аборигени!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв човек трябва да си за да заринеш десетки дка с ***. Някои хора за пари и майка си ще продадат.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще почнат да го крият *** из изоставени села и ромейски махали
9
4
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
бойчо е снимал около Давос
8
1
 
28
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Правителството е голям длъжник на Стара Загора. Повече от 10 години лъжат хората с дългообещаваните скоростен булевард до автомагистрала Тракия и възстановяването на Летище Стара Загора. Как да идват още инвестиции в града като липсва 5-километровия път до магистралата? Смешна и жалка работа в 2020 година в Българив - магистрала има, , нормален път до нея от 200-хиляден град няма!
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианската мафия изхвърля токсичните си отпадъци на територията на България!!!Добро утро, селяни прости!!!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокбук, *** и пак *** навсекъде в държавата България на където и да се обърне човек. В държавата на соджущината и така, на българите са доволни имат си човек които папите го галят по главата, но не им става по добре .
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са отпадъци а чужди инвестиции! България е на първо място по такива инвестиции!Заслугата е на управляващите от ГЕРБ
4
5
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Гледам всичката гмеж влиза от мандатите на ГРОБ!!!За това обяснявам на младите защо е дошъл комунизъма.След ГРОБ ще има нещо подобно ама да са не чудите...И сега някой представят фабрикантите преди 9-ти в романтична светлина...Ама нейсе...После да не ревете,че са възстановени лагерите...
3
4
 
25
 
! Отговори
ГРОБ преди 4 години
Да заринем България с *** от Италия.Скоро и от други държави.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко се разбута комунизогеберасточенгесарската далавера. Каскетите много скоро ще завият от глад.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Живея в квартал до жп гарата на малък град в Северна България. Бо.клуци с вагони на ЖП се карат от поне 8 години и то всяка седмица. Едни лято ги бяха задържани доста време на гарата и се бяха навъдили милиони мухи и смърдеше на леш. Не се заблуждавайте , че са от скоро