Плевен - единственият град у нас със 100% екотранспорт

Кметът представи новата билетна система за таксуване
29 яну 2020 17:37, Анисия Иванова
26
Плевен - единственият град у нас със 100% екотранспорт
Снимка: Общината

Плевен е единственият град у нас, а вероятно и в цяла Европа, със 100 процента екологичен градски транспорт. Това заяви кметът на общината Георг Спартански при представяне на новата електронна билетна система за таксуване.

Той припомни, че градът е инвестирал около 54 млн. лева за развитие на тролейбусния си транспорт. Подменена около 90 на сто от контактната мрежа, която е разширена с около 7 километра и е обхванала всички основни градски квартали, закупени са нови тролейбуси. В момента най-старите тролейбуси на Плевен са на възраст 4-5 години, а новите - на една, посочи кметът.

По думите му в края на миналата година започват и нови проект на стойност 18 млн. лв. за закупуване на електробуси. С тях ще бъдат покрити маршрутите в Индустриалната зона, както и за някои от най-близките селища - като Гривица и Опанец, които всъщност са квартали на града. Тези инвестиции към екологичен транспорт изискват повече разходи за поддръжката, изтъкна Спартански пред БТА.

В Плевен градският тролейбусен транспорт обслужва годишно около 20 милиона пътници. Днес бе направена демонстрация на функционалността на новоизградената електронна билетна система, която се очаква да влезе в експлоатация до май.

До края на годината системата за електротранспорта предвижда въвеждане и на видеонаблюдение в 16 възлови кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Pleven преди 4 години
Плевен изобщо не случи на кмет......Докога ще го търпим....дано не дълго....дано скоро да дойде кмет,който да е комуникативен с хората,да прави всичко за града и да разрешава проблемите в града.
17
0
 
2
 
! Отговори
Тоско преди 4 години
Такова е**ане в Плевен съм правил, че едва ли някъде другаде може да се случи. Изсмукаха ми и последната капка
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с транспорт и без транспорт, все тая. В Плевен всеки се вози сам в колата и ако може до тоалетната да отиде с нея, най-добре. Не смеят да се разходят по главната, всички са в колите и бръмчат. Всяко семейство има по 2-3 коли, да не би да ги помисли някой за бедни. Да се помисли за това. Иначе единственото хубаво нещо е СИНЯТА ЗОНА, която трябва да се разшири и да се разчистят всички стари паркирани коли.
15
1
 
0
 
! Отговори
До Плевен преди 4 години
До От ПлевенТопли и с табелки, че с куче не може. Къде в Европа се забранява човек да влезе с домашния си любимец?
14
12
 
10
 
! Отговори
Истината За Плевен преди 4 години
Град Плевен е един безкрайно,безкрайно ,безкрайно западнал град !Град обезлюден без инфраструктура без ръководство ! Никога града не е случвал на кмет , на демагози и теоритици да , на кмет не ! Град Плевен никога във своята история не е управляван от местен човек ! Град Плевен уви е само на картата реално е мъртвец ...
13
1
 
8
 
! Отговори
плевенски преди 4 години
Плевен , а и областа ,като география природа и история е прекрасно място за живеене. Само дето умишленно го обезлюдяват и обезбългаряват! Жалко!
12
14
 
10
 
! Отговори
Всезнаещ преди 4 години
Плевен не става да живееш там, проблема са хората, долни зли вампири, без аналог...
11
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Някой се налапа, а хората избягаха от Плевен, даге!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това комунистически лозунг ли е? Какво точно означава 100% екотранспорт? Плевенчани не използват ли пушещи дизели вече да ходят на кафе в центъра? Или електроенетгията е получена 100% екологочно чиста без капка пушек или замърсяване?
9
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
не позна, но не е мястото да те убеждавам тук какво се движи в СТ загора, хайде стига с провинциален патриотизъм, за товашопите ни викат провинция...
8
2
 
13
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
аз съм си и плевенчанин нищо че 30 години съм във Варна, еми два града в които си заслужава да живееш, жалко че Плевен обезлюдява пост демократично, от 160х 89та на 90х днес. хаха заради такива като мен "варненци"
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде хайде квартали били на града Опанец и Гривица, дрън дрън. Села да по на 4 км от града
6
1
 
18
 
! Отговори
От Плевен преди 4 години
Билетчето струва 1 лв. от 2 години и нещо. Въздухът не е много чист в центъра, защото е препълнено навсякъде с автомобили, а и въпреки, че по- голямата част от населението е на парно или климатици, има и много на твърдо гориво. Пък и централната част на града е в долина между два баира... Тролеите са точни по разписание и топли. Ходил съм в много градове в БГ и ще ви кажа, че заедно с Варна имаме един от най- добрия градски транспорт. Да се похваля, де...;)
5
0
 
0
 
! Отговори
Варненка преди 4 години
Колко струва билетчето в Плевен?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала
3
0
 
7
 
! Отговори
Питам преди 4 години
А как е въздуха в Плевен ? Има ли ефект ?
2
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До Стара Загора. На какво са ви автобусните линии?
1
11
 
2
 
! Отговори
Не познахте преди 4 години
В Стара Загора отдавна всичко е еко.Преди да се хвали кметът да си беше проверил инфото.