Спънка пред Спешна помощ в Пазарджик: Няма табели, номерация

На места номера на блокове и входове са изписани с флумастер
3 фев 2020 20:50,
8
Спънка пред Спешна помощ в Пазарджик: Няма табели, номерация
Снимка: БГНЕС

Работата на спешна помощ в Пазарджик се затруднява заради липсата на улични табели и адекватна номерация. За проблемът е алармирал с писмо до омбудсмана и градоначалника на Пазарджик директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Борис Манев.

Дори и опитните шофьори имат проблеми с ориентирането. Стоян Стефанов работи от 25 години като шофьор на линейка. Познава добре града, но често му се случва да има затруднение с бързото намиране на адресите.

Той разказа, че липсват номера по блоковете и къщите, както и табели с имена на улиците. По думите му това е проблем за тях, защото често карат под напрежение и бързат, а това се оказва фатално понякога, когато закъснеят за адреса.

"При първичен спешен транспорт трябва да бъдем до 8 минути на адрес. Имаме GPS проследяване, но навигация нямаме", споделя директорът на ЦСМП-Пазарджик.

Освен това входовете на някои от блоковете са от вътрешната страна, а не откъм улицата. Това допълнително усложнява ситуацията с линейките ако адресът е на грешен номер, разказват шофьорите.

Номерацията на сградите и улиците затруднява дори местните.

На места тя е изписана с флумастер или подръчни средства от самите обитатели на блоковете.

Заради забавяне по независещи от тях причини, Стоян и колегата му Ангел Стаматов всекидневно се сблъскват с прояви на вербална агресия.

"Досега не са ни посягали да ни бият, но доста често е имало заплашвания. Други близки ги успокояват, дърпат ги настрана.  Някой път ходим при пияни, пияни приятели имат – искат да ни посягат", казва Стоян пред bTV.

Директорът на спешния център е сигнализирал община Пазарджик. От там обаче са категорични, че цялостната подмяна на табелите ще отнеме много време и ще струва стотици хиляди левове.

Препоръчват на Спешната помощ да въведе навигация и да търси съдействието на кадастъра.

Основната заплата на шофьор на линейка е под 800 лева. 12-часовите дежурства са напрегнати и затова няма много желаещи да практикуват професията.

Липсата на навигация и улични табели прави мисията на спешните екипи още по-трудна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Те си имаха табели с имена и номера кой ги премахна ?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не само това! Искат пари за всичко... Шофьорите де, ама не знам дали не делят...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавната спешна помощ тъне в мизерия.Те нямат даже навигационен GPS терминал.Как изобщо приемат поръчките, кой ги остави в 19 век? Идват за 40 минути, фалшифицирането на пристигането е лесно и веднага след това получаваме "случайно" обаждане от частните погребални компании.Боко отсече: Нови палки и всякакво оборудване за полицията!
5
0
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
К'ъв гугъл мапс, миналата седмица блок 1 в младост го показа при окръжна а той се оказа срещу ХМС-то. Табели си трябват.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали имат 5-7 линейки! Колко пари са тези навигации? Голяма спънка! Омбудсмана решава проблемите на гражданите!!! . Не на " спънатия" кмет!Олиййй , просто пиши до Брюксел, да ти дадат пари! Или поне директива! Ще отечетеш дейност! Га кандидатства за мястото , можеше всичко. Сега? Пиши, вземай входящите номера, че това връзва ***!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Александровска е още по-голям ужас... буквално прилича на болница от филм на ужасите...
2
1
 
7
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
В 21-ви век сме вече от известно време. Почти всички улици ги има описано в Гугъл Мапс или някоя подобна. Най-лесното е да му дадат един телефон/таблет за 200 лева, който има GPS и да напише улицата и да следва пътя. Дори и да имаше табели навсякъде, пак е най-добре така да се ориентира. В Европа всичко е така - от таксита до пожарни.
1
2
 
4
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Предлагам да събираме капачки кампания за табели на жилищните блокове и улици