Зимата ни изненада: Затворени пътища, отменени влакове, липса на ток...

Прохода Шипка, Хаинбоаз, Ришкият са затворени за камиони
Обновена: 6 фев 2020 09:04 | 6 фев 2020 09:02,
176
Зимата ни изненада: Затворени пътища, отменени влакове, липса на ток...
Снимка: БГНЕС

Зимната обстановка в страната забави движението на много влакове, някои от които тази сутрин се движат с няколкочасови закъснения.

Пътническият влак Лакатник - София, който трябваше да замине от гара Лакатник в 06:50ч. е отменен по технически причини. Влакът по направление Копривщица - София, заминаващ по разписание от гара Копривщица в 06:00ч. беше отменен в участъка Копривщица - Антон. От гара Антон влакът продължава по разписание.

Още по темата

Пътищата в части от страната също са затворени заради навалялия сняг. От Пътната агенция апелират: шофьорите, на които не се налага, да не предприемат пътуване в посока Родопите и Източна България.

За всички моторни превозни средства е затворен проходът Троян-Кърнаре, пътищата в област Разград и при прохода Шипка, както и прохода на Републиката. Десетки тежкотоварни камиони закъсаха. За камиони над 12 тона е затворен Котленският проход, АМ "Хемус" и в двете посоки за област София. Затворена е и АМ "Струма" при Дупница. Ограничения за тежкотоварните автомобили са въведени и за областите Русе, Търговище, Ямбол, Шумен и Ловеч.

Ришкият проход също е затворен за движение за тежкотоварните автомобили.

В Русенско за камиони на 12 тона са затворени пътищата по трите основни направления - Русе-София, Варна и Силистра са затворени за камиони над 12 тона. Два тира по направлението Варна и Силистра са аварирали.

13 русенски села са имали проблеми с електрозахранването тази нощ, като в момента Ново село, Бъзън и Тетово са още без ток. Проблеми е имало и с покритието на един от мобилните оператори. Улиците в Русе се разчистват и градския транспорт работи. Имало е сигнали за паднали клони по няколко булеварда.

Град Шипка също е останал без електрозахранване, съобщи пред "Фокус" кметът на града Василка Панайотова. Тя посочи, че без ток жителите на града са от 22.30 часа снощи.

"Много от домакинствата отдавна не се отопляват на дърва, има и много възрастни хора“, подчерта Панайотова. От електропреносното дружество са съобщили, че има проблем с далекопровод и се работи по отстраняване на аварията.

От кметството в Шипка призовават гражданите да не предприемат каквито и да е пътувания от и към Шипка, поради лошото време, което затвори пътищата Крън - Шипка, Дунавци -  Шипка и Хаджидимитрово - Шейново в община Казанлък. Без ток остават и жителите на Крън и Шейново.

Най-тежка е зимната обстановка в област Разград и Ловеч, заяви Даниел Иваничков, директор на Дирекция "Поддръжка на пътната инфраструктура" към АПИ пред БНТ.

Ограничено е движението на тежкотоварни камиони по главните направления, за да може по-лесно да се почистват пътните платна.

Сняг и вятър усложниха обстановката и в Старозагорска област.

20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток. Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци

Влак 3636 за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възстановено.

Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър.

Поискана е помощ от армията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
събрале сте съ кат *** тука на форумат
157
0
 
3
 
! Отговори
Боче Лии 9-ти дан преди 4 години
Не разбрахте ли ,че тези фирми са пощенски кутии през който преминават парите на данъчно съдрания към овластените дебеловрати-- що чакате работа да се върши не знам ?
156
0
 
3
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Всяка година българина все нещо го изненадва. Сега пък снега'нали го чакахме заради сушата винаги е имало навявания'винаги ги предупреждават как да пътуват'ама не'ние трябва да хленчим' българска работа
155
1
 
7
 
! Отговори
Гейм Ъф Тронс преди 4 години
Нед Старк: Зимата иде !Боко: Според мен не иде, всичко е спекулация.Нед Старк: Зимата иде !Боко: Ама как тъй, навън е 25 градуса. Не идеНед Старк: Зимата дойде.Боко: Бях подготвил всичко. Пътища направих, Стадиони, Самолети, Подводници, Летящи чинии... всичко с тези две ръце съм направил, но срещу природата не може да се върви. Кой да ти каже че февруари ще падне сняг... в България ?
154
1
 
3
 
! Отговори
IVAN OT KOZLODYI преди 4 години
iznenada -toi baiganio ot 20 godini vsiaka zima e iznenadan -shtiah da se inenadam ako ne biaxa balgarite iznenadani ------------
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една зима не можем да преборим, ама в ?-зоната ще влизаме.
152
1
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Зимата ни ИЗНЕНАДА НА 6 ФЕВРУАРИПотресаващо!!!Аз очаквах да е поне 25С навънка по това време, потресаваща изненада наистина!!!!
151
1
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Асфалт паша да я депозира..........
150
1
 
13
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Не е вярно коли и камиони пътуват влаковете също вий гледате ама не виждате каза Боко тиквата вий сте лош материал само мрънкате радвайте се на живота високи много високи доходи няма безработица нито бедност имало сняг ами зима е какво искате вече съм наредил гладните да изядат безработните и с един коршум два заека айде сега за свети Валентин да си купите полски пилета и испанско свинско да видите че за всичко съм помислил ескате българско искате ама няма аз България ще затрия
149
2
 
2
 
! Отговори
Вангу преди 4 години
Маафиияяяя
148
1
 
8
 
! Отговори
басиси преди 4 години
***...Зима ли е това бе? Изненадала ни?! Че то се говори ,че ще има сняг тези дни отпреди 10 дни...
147
3
 
5
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Каква зима през февруари?Само ви се струва.Това си е масова заблуда.Такова нещо няма и не може да има,защото е "политически некоректно"според всички разбиращи,от фон ден Лайен през Макрон до Грета.Еко мюезините и "правоверните" политици трябва час по скоро да излязат в медиите и да обяснят на хората,че това което виждат не е това което си мислят,че е.Например,че това бялото не е сняг,а конденз около замърсяващи частици бълвани от човешката дейност.
146
1
 
16
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Аз съм на 50 години и откакто се помня, през февруари винаги е било зимен сезон.Тези, които ги изненада зимата, да не са от Екваториална Африка?
145
2
 
11
 
! Отговори
Бойко Всевишния преди 4 години
Е как да се работи при такива условия, постоянно саботажи от опозицията. Откъде се взе тоя сняг - февруари месец?? На мене ми докладваха, че БСП-то с камиони карат сняг от Румъния от Карпатите чак и ми го изсипват тука на магистралите. Ние строим, те - рушат! Затвориха ни и проходите, режат жици за тока - ужас!
144
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кой е очеквал снег през Февруари. През февруари ората одат на море у бг. Обръка се пръродата. Ей тоа глобелно загреване не обръка.
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Зимата ни изненада...----------------------------------------------Това твърдение не ме изненадва изобщо
142
4
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Едно време е нямало мобилни телефони, спътници за следене на времето, прогноза за времето - и хората са излизали подготвени за зимата. Сега от 1 седмица по всички канали и сайтове пишат, че се очакват снеговалежи и после всички се изненадвате, че има сняг. Ами не ви е държавата виновна.
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се Опълченците на Шипка защо не са се изненадали от зимата и са успели да устоят -защото са имали цел битката за свободата на България -сега изненада през февруари сняг
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това зима ли е един ден снеговалеж и много сме изненадани -ние за всичко сме все изненадани -резултат на едни изненадващи управления и едни изненадващи безхаберници за държавата -кога не са изненадани -когато си прибират парите в джоба -тогава не са изненадани
139
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има шофьори с летни гуми зимно време изненадата ще е за всички. За камионите няма да говоря,карат масово по джапанки ,на шефовете им се свидят пари за гуми. Нито Радев нито Борисов са ни виновни за тома че сме просто племе