Бронетранспортьор спаси блокираните от преспите на Върховръх

Машината е изтеглила автомобилите им до Перущица
Обновена: 8 фев 2020 22:11 | 8 фев 2020 21:20, Анисия Иванова
35

Бойна машина извади от преспите на Върховръх семейства с 2 малки деца. Заради обилните снеговалежи 10 души останаха блокирани в хижа в родопската местност, сред които и 8-месечно бебе.

Бронетранспортьорът е изтеглил автомобилите на фамилиите до Перущица. Те са били във вилите си на Върховръх, когато в сряда е паднал сняг около 1,50 м, припомня Bulgaria ON AIR.

20-километровият път, който се поддържа от общините "Родопи" и Перущица, останал неразчистен.

"До тази ситуация се стигна, след като се счупиха два снегорина", обясни управителят на хижа "Върховръх" Паун Христев.

По думите му блокираните в курорта 15 души са имали достатъчно храна и вода, токът не е спирал. В петък двама доброволци са доставили медикаменти със снегоходки.

От "Родопи" заявиха, че остават 5-6 км. Целта е днес трасето да бъде отворено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
МТ-ЛБ преди 4 години
Ем Те Вози Ем те Е...Е.Удивителна проходимост, а наште от Червен бряг правеха и самоходна минохвъргачка.Това на клипа е с обикновени вериги, а за голям сняг и блата слагаха по-широки и това животно плуваше.Гледайте Тубата и ще разберете колко хитро е направено нещо от 64-та.
32
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Хвърлят се милиони за снегопочистване,но не се отделят пари за роторни снегорини-най-ефективното средство при обилен снеговалеж.Били скъпи и горяли много!Ами техниката вече напредна има вече и навесни и прикачни такива,а мощни трактори-колкото искаш!Обаче на снегопочистващите фирми е по-лесно да вземат десетина вехти снегорина,дето сами закъсват в по-дебел сняг...В Алпите разчистват и 5-6 метрови преспи и то до асфалт!
31
1
 
8
 
! Отговори
DaDa преди 4 години
Аз друго не мога да разбера. Тези сегашните родители къде им е акъла. Прогнозите вече са достатъчно точни, за да разберат че ще има снеговалежи. Къде са тръгнали и с деца и на всичко отгоре с 8 мес бебе. Ами като няма на кого да го оставите, ще си стоите в къщи, то не може всичко. Това говори за пълна безотговорност. Имали са късмет, че всичко приключи добре. Ами ако това бебе беше се разболяло, какво ще правите, а! За съжаление много просто и безотговорно поколение дойде.
30
2
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
До Бай МитьоВЕЛИК Е, БЪЛГАРИН Е, А КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДА ПОМОГНЕ, А??? ИЛИ САМО НАРОДНИ ПАРИ ХАРЧИ, НАЛИ ТРЯБВА ДА Е ТАМ В ТАКИВА МОМЕНТИ, ИЛИ .....
29
0
 
9
 
! Отговори
ТКЗС преди 4 години
До АнатемаНаСулЮ Пасито:Младеж, машината е българска и се произвежда в град Червен бряг. Като 420 бройке се ползват от Кралство Швеция и 60 от САЩ. Понял мальчик?! П.С. Новите са със шведски двигател.
28
2
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До КрасНали знаеш Крас със какво се римува?
27
0
 
3
 
! Отговори
МТЛБ е...... преди 4 години
......машината.
26
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Руският драгстер (евтин при това) тегли като "репи" джиповете 4Х4 ))) Къде са "пустинните котки' на ГЕРБ- щяха да са в някоя преспа затънали до тавана ))
25
5
 
1
 
! Отговори
Крас преди 4 години
Всички тук си позволяват да пишат глупости и тъпотии щото са без имена и лица.Смелчаци!
24
5
 
10
 
! Отговори
АнатемаНаСулЮ Пасито преди 4 години
Тази бойна машина е руска,а не краваро -атлантическа.Нали,г-н Сулю Паси?
23
16
 
2
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Отишъл някъв чичко с частно МТЛБ да се прави на велик. Хората са си имали храна, вода, ток, всичко. Изгорил 150 л. нафта с МТЛБ-то, голямо геройство.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Хайде сега прочети не само заглавието.
21
0
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
За малкото време,което погледнах към клипа ,машината не беше БТР-60-ПБ,а МТЛБ,има малка ,но съществена разлика,едната е колесна 8х8, а другата е верижна
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
местни феодали с частно мтл-бе,спасяват лигльовци туристи от преяждане,на всичкото отгоре взели и бебето,въпреки прогнозата,или може би точно заради нея,да има причина да ги спасяват
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравихте 8 месечното детенце как бързо се разболява.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Еха, какво ли не давам да съм блокиран с вода, ток и храна във вила в планината... даже си мечтая за седмица такава."И некоя сгодна женица, баце.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би МТ-ЛБв все пак.
16
5
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Що развалихте ваканцията на хората бе! Можеха още да се наслаждават на почивката си. Имали са си всичко необходимо - вода, ток, храна, интернет, зарядно... Какво му трябва на човек!
15
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре че я има все още старата СССР техника в армията и в гр защита, че ако и нея дипедавски нарежем сме живи за оплакване
14
5
 
39
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
искам да си купя Съветски Бронетранспортьор, къде ги продават? също какво разрешително ми трябва за да го карам по Софийските Улици?!