След снега: Десетки села са без ток вече трети ден

Автобус 66 стига до "Бай Кръстьо" заради заледени участъци към Морените
Обновена: 8 фев 2020 17:18 | 8 фев 2020 17:15, Анисия Иванова
12
След снега: Десетки села са без ток вече трети ден
Снимка: Булфото

Все още няма ток в някои населени места в общините Ловеч, Угърчин и Тетевен. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариралите електропроводници и повалени стълбове. Някои от селата в община Ловеч вече трето денонощие са без ток, съобщи БНР.

В по-голямата част от населените места захранването вече е възстановено, но и там има отделни улици и абонати, които са без ток. В някои от селата няма и вода, тъй като помпите не работят.

В община Ловеч, където положението беше най-тежко, без ток са селата Хлебене, Соколово, Смочан и Босиня. От 3 денонощия има села без ток и в общините Тетевен и Угърчин.

В още няколко села обаче има отделни улици и абонати, които също нямат захранване, поясни кметът Корнелия Маринова. "Казачево, Александрово, Дойренци, Радювене, Къкрина, Дренов. Не е нормално нито един човек да няма ток, това е проблем".

Бойко Чавдаров от ЧЕЗ разпределение допълни, че без ток са и пет села в община Угърчин.

"Локализирани са участъци в трудно достъпни планински райони. Екипите са насочени там, а и ще направим всичко възможно в рамките на няколко часа да възстановим захранването и в тези населени места. В Тетевен и Троян всички населени места са с възстановено електрозахранване. Има единични сигнали, по които работят аварийни екипи на място. Екипите ни ще бъдат на терен, докато не възстановим електрозахранването и на последния абонат в най-отдалечената точка", каза той.

В област Велико Търново трети ден без електричество напълно или частично са 28 населени места, в общините Елена и Павликени.

Възстановено е електрозахранването във всички населени места в община Павликени, с което е отстранен и проблемът с водоснабдяването на 10 селища. Аварийните екипи продължават да работят по отстраняване на авариите в община Елена, където трето денонощие 11 махали във високопланинските и труднодостъпни части все още са без ток. От дружеството увериха, че до края на деня електроподаването ще бъде възстановено. Пътищата в областта са почистени и проходими.

ЧЕЗ възстанови електрозахранването на всички населени места от област Плевен, които бяха засегнати от обилния сняг, силния вятър и обледяванията. Продължава усилената работа в област Враца, съобщгиха от дружеството.

В община Брацигово остава в сила частичното бедствено положение. Продължава разчистването към изолираните курортни селища „Атолука“ и „Розовски вриз", както и на улиците в Равногор, каза кметът на общината Надежда Казакова.

Заради зимната обстановка достъпът на автомобили днес до Витоша беше разрешен само с вериги. От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че фирмите, ангажирани със снегопочистването, са опесъчили пътя към Драгалевци, към хижа "Алеко", Бояна и Златните мостове. Препоръчва се на туристите да използват градския транспорт до планината.

Автобус 66, който се движи в природен парк „Витоша“, стига само до спирка "Заслон Бай Кръстьо" заради заледени участъци по пътя към Морените, съобщиха от Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: токСофияснягстраната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
До Светозар преди 4 години
Ами нали това исках да кажа на ония, които блеят по соца колко уредено било всичко. Забравиха мизерните години и сега претенции до небесата. Ако може да има всичко, което го има сега, да плямпат каквото им падне, без да се ослушват като *** у просо. Аааа и най-важното всичко да е БЕЗПЛАТНО.! Ми тоя фантастичен филм за "светлото комунистическо бъдеще" свърши и точно другарите им ги изпързаляха.
9
5
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Година 1986. Нападаха стълбове и цяла седмица нито вода, нито ток, нито хляб. И това в района на Марица Изток.А, да не забравя. И банани нямаше.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Врече е жиците да са под земята.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В същото време чета за хирата, които искали дистанционно да работят и да си живеят на село...Ама да не е българското, чееее
6
2
 
15
 
! Отговори
турчина преди 4 години
всяка година все същото пада 20-30 см. сняг и навсякаде аварии,непочистени пътища,бедстващи хора,няма оправия
5
5
 
5
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Да идат банани.
4
8
 
17
 
! Отговори
Претенции преди 4 години
Най-важното е че има банани! Нали затова скачахме по барикадите срещу комунизъма, както ни учеше бае Желю Философина от Веселиново с дебелата книга "Фашизъма", Библията на демокрадите.
3
3
 
13
 
! Отговори
Петко преди 4 години
До *** А вие бяхте ли на протеста вчера.Не е виновен Тиквата а тези който го избират.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ми демосрация ! Няма вече енерго , екипи при бедствия а има само (усвояване )присвояване на еврофондове.
1
11
 
11
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Всичко в държавата ни е подредено много по добре от Швейцария !! Скоро те ще започнат да кандидатстват за зелена карта ,за БГ. гражданство !! Бог на пази тиквата и да ни управлява още 1000 год. !!