Трети ден издирват баща и син в Централен Балкан

Метеорологичните условия обаче не са благоприятни
8 фев 2020 09:00, Нели Христова
80
Трети ден издирват баща и син в Централен Балкан
Снимка: БГНЕС

Трети ден продължава издирването на двамата туристи, които се загубиха в Централния балкан. Издирването беше спряно през нощта и тази сутрин се възобновява.

Около 50 спасители и служители на Национален парк Централен Балкан възобновиха издирването. Днес те ще търсят основно в района около заслон Бункера в местността Параджика, която беше обходена вчера.

Още по темата


Ще се използва специална техника - дронове, за да се види дали изгубените мъже не са в низовата част на планината - улеите и деретата. Метеорологичните условия обаче не са благоприятни, вали сняг, има снегонавявания и силен вятър.

"Времето на Ботев е минус 18 градуса, има гъста мъгла, силен до бурен вятър, при тези условия няма да тръгнат колегите, няма да ги поставяме в риск. Така че, започваме от долу", каза Емил Нешев от ПСС пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Централен Балкан през зимата е доста опасно място. Времето се сменя бързо и духат ураганни ветрове. Хората често подценяват опасностите и за жалост понякога е фатално. Мъчно ми е да го кажа, но след близо три денонощия при тези условия, шансовете са минимални...
34
1
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Всеки месец някой луд се губи и се харчат някви милиони за да намерят труп. Не можеш да предпазиш човек, който не иска сам да се пази
33
0
 
13
 
! Отговори
До оня с 2та км. преди 4 години
При сегашните условия тези 2км можеш да ги вървиш и 2денонощия ако са ти останали сили или не си примръзнал на дирек. Даже и със снегоходки на този маршрут ще драпаш 4-5часа за километър при тези навявамия. Ако до неделя несе намерят, ще ги видим къде са замръзнали към края на март, началото на април, ако не са ги оглозгали дотогава чакалите.
32
6
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Доста глупости си написал. Хората в планината вървят в група само ако имат еднакво темпо. Никой няма да забави за да изчаква, освен ако не става въпрос за ранен или болен човек. На тия двамата никой не им е виновен, че са качили върха посреднощ и само след 4 часа са тръгнали да слизат уморени. Затова са били и по-бавни.
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера колко трябва прооост , че да оставиш тия двамата, а не да вървите в група при такива условия.------- Ти какви хова мислиш, че ходят по планините? Всичките са корави егоисти, които смятат, че ще живеят 150 години ако непрекъснато подтичват и се катерят и дишат планински въздух. Откъде накъде ще се грижат за някакви любители по маратонки? Да ***, няма да си нарушаваме темпото! Те и тия, дето сега ги търсят, работят главно за егото си и да не си седят вкъщи.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с маратонките се оказа журналистическа измислица, Хората, които са ги видели на върха и с които са слизали не го потвърдиха. Но дори и с най-добрата екипировка да се тръгне нагоре в това време е глупост.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31 Самият факт, че са вървяли до върха през нощта говори много колко са си повярвали тия, а като сложим и маратонките...няма какво повече да се добави!Никаква жал не изпитвам към такива дето се правят на Джон Рамбо.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялото изкачване е било много зле планирано. Стъпили са на върха в 3 сутринта, което значи, че са тръгнали от Паниците по тъмно. Да правиш нощно изкачване, зиме и при прогноза за рязко влошаване на времето си е меко казано безумно. Поч1ивали са само няколко часа и са тръгнали да слизат при много лошо време. Това е и последната им грешка...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27 Точно на 2 км от връх Ботев е пълно с широколистни дървета, бе пумпал!
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 26 Не са само тия, имало е още двама идиoтa с тях, но ония са напреднали, а тия са изостанали и са се изгубили. Аз не мога да разбера колко трябва прооост , че да оставиш тия двамата, а не да вървите в група при такива условия.
25
9
 
9
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Крайно време е да се въведе разрешителен тежим за тия преходи и изкачвания.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около върха изобщо няма да видиш дървета защото е доста над горския пояс, но нали сте все специалисти...
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насред зима, прогнози за студ и сняг, а на теб единствената мисъл, която да протече в тиквата ти е да заведеш сина си на връх Ботев за разходка. Хората са изгубили способноста да мислят. Такива не знам и какво да мисля за тях, в будна кома ли са, откровено *** или какво.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24 Около връх Ботев трудно ще видиш дървета отрупани със сняг по това време, защото са широколистни. Ако са иглолистни- да!
21
3
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 9Пуснаха ви веднъж мухата с тези термокамери и решихте че те решават всички проблеми.Когато са облечени с дебели зимни дрехи или са под дърветата отрупани със сняг камерата няма да ги види.Ако са се скрили под някоя скала на завет също няма да ги види.Термокамерата не е рентген
20
7
 
5
 
! Отговори
4i40 asen преди 4 години
i ko tarsat tam tezi samoubitsi
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе такива защо изобщо ги търсят. Те сами са си написали присъдата.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рамбо в планината може да беше с голи ръце до рамото и един брезент за шуба, но краката му бяха в кубинки.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа това не случайно написах "...в първите часове след сигнала..." В първите часове все още има голям шанс хората да са живи и камерата ще свърши работа. Ясно е, че след смъртта няма какво да се търси с тази камера. Да не говорим, че подобно решение би спестило обикалянето на сляпо на всички тези хора ден след ден.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да са паднали в Джандема.