От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба

Майката платила 21 лв. глоба, посъветвали я да подаде жалба
12 фев 2020 12:01, Анисия Иванова
110
От Варна: Чаках детето от училище, сложиха ми скоба
Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
0
 
! Отговори
Бо преди 4 години
Ееее голям проблем! Що не си е платила за сина зона! Но иначе пак щеше да мрънка, че като няма зона не може да паркира!Няма угодия!
96
6
 
1
 
! Отговори
хъша преди 4 години
вероятно там от където идва не е свикнала с правила
95
0
 
0
 
! Отговори
до 99 преди 4 години
Щом употребяваш "понякога", значи не ги мразиш.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законът трябва да се спазва. Не може да се заобикаля постоянно. Занимавате ни с простотии, ми да си плати. Че то 21 лв. каква глоба е за тия .... майки.
93
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
на мен ми ВДИГНАХА колата докато придружавах една съседка-стара жена до регистратурата на болницата.ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ!!!!!Най-нагло ме принудиха да им дам 50 лв за това,че съм проявил елемнтарно ЧОВЕШКО отношение към болен.Слава Богу,от известно време не мяркам КАРУЦИТЕ на кака Гинка ...Вероятно е захапала по-дебел кокал и ,или не са се разбрали с кмето за отчисленията..
92
0
 
2
 
! Отговори
Людмила преди 4 години
Шулика е украинска фамилия,така че на Путин няма смисьл да се оплаква.
91
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом майката има пари за кутия цигари от 6лв. на ден и ноктопластика от 45 лв. ще има 1 лв.да ПАРКИРА щом притежава ППС.който няма пари ,няма кола.
90
8
 
13
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
Ами синя зона е, какво очаква рускинята.Не мразя руснаците, но понякога се държат много нагло.За това са законите, за да се спазват, но по нашите ширини, всеки си прави каквото си поиска.
89
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се оплаче на Путин, какво е седнала да реве по българските медии?
88
6
 
10
 
! Отговори
Неутрал преди 4 години
Доколкото знам имаш право на престой до 3 минути и да си на аварийни светлини
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
взимайте си децата пеша
86
13
 
19
 
! Отговори
офса преди 4 години
Това все едно да влезеш на платен паркинг и да искаш да си излезеш след някакво време без да платиш, защото не си слизал от колата?!?! Тая блондинка за мезе ни взема. Друг е въпросът доколко са законни/конституционни тия измислени зони ама нали вече са факт, стадото си траеше, когато го таковаха, сега се усетиха, че ги боли отзад ама късно вече
85
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз из синята зона само карам, няма спиране, няма паркинг. Ако има спрял по пътя, той да му мисли- мачкам и толкова. Като вземам жената от работа, намалявам, скача в движение и засилвам до разрешените 50км/ч. Ако може да сложи скоба, да слага. Най се ядосвам на светофари в синя зона, защото трябва да спирам. Там докато се усетя и скобата закачена.
84
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бай *** само права му дайте. Искал заплата като в Европа, ама нищо не може да прави и ако може по цял ден да спи на работа! Искал закони като в Европа, ама да са за другите за него да не важат! Нагла овца - има си правила и са за всички! Много малко са я глобили!
83
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз само за малко, не преча, Аз само да питам, Защо да нямам справо да спитам в градинката пред блока, като няма къде да се спира?....позната ли ви е милата родна картинка. После питаме защо държавата е в подобно състояние. Ами за това...всеки е убеден, че винаги е прав, законите са за балъците и Аз имам права и ше се оплача
82
6
 
6
 
! Отговори
Кво речи!? преди 4 години
всеки ден се губят хиляди часове в чакане на деца от училище.Един познат винаги си кара работата и детето му пуска СМС 15 мин преди да излезе и той тръгва , а ако засъснее детето ще го почака . Какво е това да киснеш пред училище, ама и в испания са същите
81
6
 
14
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Ако може да ми сложи скобата, докато се движа метър напред-метър назад - да заповяда.Естествено, в мафиотска Варна всичко е възможно. Там нормалните хора са безпавни.
80
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е или нагла или ***. Това, което е правила в колата не е престой. И книжката да й вземат, че утре ще спре насред магистралата да си престоява за селфи.
79
4
 
17
 
! Отговори
Австриец преди 4 години
Един път трябваше да закарам на шефа майка му до аптеката да си вземе лекарствата/това в Австрия, един ски курорт /Спрях пред аптеката, щот е възрастна жена и казах, че ще я чакам. Точно след 2 минути се появи някакъв от общината/не беше полицай/. Глоба 150 еврака, нямам право така, обясних му всичко, не не става така, когато бабата се върнела от аптеката и чака, можело да я взема, ама щом си спрял/някъде където не може/и чакаш изгаря.
78
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си плати таксата за паркиране като чака детето. Това не е извинение.