Въпреки молбите - съсед гори огромни количества боклуци

И още сигнали от Helpbook: Бездомни кучета, опасни шахти
12 фев 2020 09:04, Анисия Иванова
30

Снимка: Helpbook

Строги мерки предвижда законът за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Въпреки санкциите и солените глоби, проблемът продължава, особено през зимните месеци. По такъв повод ни потърси наш потребител в платформата на Helpbook.info.

В сигнала описва как ежедневно родителите му са тормозени от недобросъвестни съседи в плевенско село. Редовно изгаряли огромни количества боклуци от всякакво естество - животински фекалии, листа, хуми, запалвайки ги с остатъчни нефтопродукти. Редовно се чувствали като затворници в собствения си дом, тъй като миризмата е задушлива, а дима гъст и черен. За нормално пране и проветряване на дома не можело да става и дума. При инициирането на нормален разговор за изясняване на ситуацията и молба горенето на боклуци да престане, съседът започнал да отправя обиди и заплахи. Нашият потребител моли отговорните органи да вземат мерки ежедневното обгазяване да престане.

За проблем с бездомни кучета ни сигнализираха от град Кюстендил. Ето какво пише в сигнала: "Искам да сигнализирам за глутница от кучета, които безстопанствено се разхождат по улицата, като освирепяло нападат други кучета и ги убиват. Спускат се по хората. Преди година удавиха и моето кученце, за малко и комшийското щяха, но за щастие успяхме да го спасим, нападат и убиват всяко друго куче и това всичко се случва пред очите на деца. Аз лично имам две деца, с които ме е страх да изляза на улицата, това е пред дома ми. Вече години наред сме под напрежение какво може да се случи. Моля Ви вземете някакви мерки."

Завършваме днешния обзор със сигнали за опасни шахти в столичния район "Младост". Първата се намира непосредствено до оживена пешеходна пътека и поради ерозията на решетката съществува реален риск съвсем скоро да се продъни.

Другото проблемно съоръжение се намира недалеч. Според информацията в сигнала шахтата е със сравнително нови капаци, но е оставена необезопасена дупка, в която без никакъв проблем може да хлътне нечий крак. Молбата е за спешни мерки, тъй като осветление в района липсва, човекопотокът е голям, а вечер много хора си разхождат кучетата в района.

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
факт 2 преди 4 години
Съседката прие посланието и се поправи, но 2 души в семейството ни са страстни пушачи и всяка сутрин и вечер пушат цигари на двора и под прозорците на къщата. Факт е, че аз отварям рано сутринта да влезе чист въздух и след малко влиза гнусен цигарен дим. Вечерта се повтаря същото... Ето това разкъсва душата ми и страдам, защото тези които обичам сами взимат бавна отрова и аз съм безсилен да помогна.Алкохол, цигари и наркотици са едно и също.
25
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 4 години
Всяка сутрин една съседка изгаряше две шепи слама от леглото на своите зайци насред улицата. Сламата беше напоена с урина и малки заешки лайненца. Един ден ми омръзна да затварям прозорците си на 30 метра от там и сложих 2 счупени клонки във формата на кръст върху тлеещите сламки. Посланието ми беше- заради Бог, спрете с този гнусен дим. Повече не са запалвали слама, уплашиха се от кръста. ...
24
2
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Не съм даже пушач, ама щом някой седи под абсорбатора да изпуши една цигара... и е проблем? Та той/тя е вече отзад заврян. Ти да не си експерт по миризмите? Към коя фабрика за парфюми работиш? Да не дрискашш парфюми на Шанел? И си оправете вентилацията. Задръстена е като съзнанието ти.
23
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Има едно чудо на технологиите нарича се въздушна възвратна клапа.Струва около 5 лева и се монтира зад вентилаторът/абсорбаторът или аспираторът.Това нещо пречи на въздухът да се връща обратно и позволява преминаване на въздушният поток само в една посока.За съжаление в България повечето хора са тарикати и считат тази сериозна инвестиция (5-6 лв) за нещо с което само балъци се занимават. Опитах се да обясня това на моите съседи но бях сразен със златният лаф "абе ти луд ли си тва струва пари"
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как става, с по малко хора, а повече *** и мръсен въздух? Е това не важи за София там хората са повече може би затова има повече проблеми с чистотата, но то не може всичко да е хубаво.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масов случай е да се пуши пред абсорбатора в кухнята и цялата воня от цигарите влиза в останалите апартаменти. Това не се различава много от случая описан в новината.
20
7
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
По времето на соца, през 1986 година си купих Вартбург 12 дни след като си направих вносната за него. Брат ми си купи Трабант комби месец преди мен, като го купи в същата седмица, в която си направи вносната. Та така с 10-20-30 годишното чакане за кола по времето на соца. Само за Лада се чакаше повече, а за другите се чакаше да дойде поредната партида.
19
6
 
3
 
! Отговори
до ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУ преди 4 години
По времето на СОЦа, трабанчетата и варбурзите бяха кът и се чакаха с години... тъй че недей да сравняваш едното с другото.... Сега може да си го купиш като "ново" и да ти мине еко нормите при ГТП. Проблема е че станаха много "трабанчета". Но на теб явно проблема ти е темата СОЦ....
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От горчив опит знам, че молбите не водят до нищо.Ид.ио.та разбира само езика на тоягата.
17
0
 
11
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
До Анонимен 17Научи български език, пише се кОмин.
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълно забраняване на кумините в градове над 50 хил.
15
2
 
36
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Май посвършиха мъжете и затова helpbook се пука по шевовете. Едно време тихо и кротко се решаваха подобни проблеми, а сега от скубане на вежди и оформяне на талибански бради забравиха пола си
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5:Най-мразим да мислим а в твоя случай да четем. Прочети статията още веднъж но много внимателно ... пропускаш 2-3 важни момента. Виж коментарите след теб ... може да ти помогне.
13
18
 
8
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 4 години
ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА, ОТ АУСПУСИТЕ НА ВАРБУРЗИТЕ И ТРАБАНТИТЕ, ИЗЛИЗАШЕ ЧИСТ КИСЛОРОД. КОМИНИТЕ НА ТЕЦОВЕТЕ И КРЕМИКОВЦИ ПУШЕКА БЕШЕ ОТ РАЙСКИ ГАЗ, И МИРИШЕШЕ ПРОЛЕТЕН БРИЗ, КАЛЯВАХА НИ С ЧЕРНОБИЛСКА РАДИАЦИЯ, И ЗАТОВА НАРОДА НИ БЕШЕ ОПИАНЕНО ЩАСТЛИФТ.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега има санкции за нерегламентирано разпореждане, вкл. изгаряне, на отпадъци.Къде ги контролните органи и докога ще оправдават безхаберието си с каквото им падне?Защо получават заплати?
11
0
 
19
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Има глоби за горене на *** 500 кинта мисля , жалба до общината и те ще си го рендосат, може и други съседи да подадат жалба
10
2
 
25
 
! Отговори
До №5 преди 4 години
Г.лупако, ти разбираш ли какво четеш? Не се касае за отопление с твърдо гориво, а за палене на животинска тор, имаш ли представа какво е това и как гори(т.е., само тлее и трови въздуха). Явно си от платените *** на ГЕРБ, *** си като вожда си!
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както моите съседи-пушачи казаха, когато ги помолих да си направят навес, за да не влиза дима в къщата ми, понеже те пушат през 5 минути, а у нас после вони на лисичарник - вкъщи са си и ще правят каквото си искат, така и този си е вкъщи и прави каквото си иска.Не може да си малък или голям ***. Все си ***. Просто ви пречи мащаба на простотията, вместо да я заклеймите изцяло. Пък и като не е за вашето дупе, винаги е лесно.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То с молби не става и кандардисване... Като се оплачат на полицията , какво става, казват им , оправяйте се по съседски.
7
10
 
10
 
! Отговори
Едно преди 4 години
Защо в нашия квартал няма кучета? Сами си действаме, просто съвет.