Helpbook алармира за междублоково пространство, станало на сметище

И още сигнали - разбити пътища, счупени плочки...
16 фев 2020 07:15, Анисия Иванова
18

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за състоянието на парк в междублоковото пространство в квартал "Тракия", Пловдив.

От години на незаконен път между блоковете се изсипват опасни строителни отпадъци, докарвани със самосвали. Пространството се е превърнало в сметище, складиране на амбалаж, импровизиран паркинг, включително за изоставени автомобили. На територията на зелената площ от години съществува и нерегламентиран пункт за изкупуване на отпадъци, от който има допълнително замърсяване на района, а малкото останала растителност се унищожава.

Това се твърди в сигнала, а нашият потребител задава въпроси дали община Пловдив ще предприеме действия: - ще се осъществи ли незабавна защита на пловдивчани от опасни отпадъци, ще се предприеме ли възстановяване и облагородяване на парка. Как ще се предотвратят бъдещи посегателства към парка, ще се осъществи ли проверка на степента на замърсяване на почвата с опасни химикали и ще се санкционират ли извършителите?

Получихме многобройни сигнали за състоянието на пътната инфраструктура в район "Красна поляна". В ж.к. Хиподрума има нужда от спешна намеса по отношение на тротоарите. В квартала се забелязват множество разбити и изместени плочки, както и изоставени коли. На едно от кръстовищата в района тротоарът е пропаднал, а наличните шахти са опасни.

Изпратиха ни снимки за състоянието на ул. "Георги Софийски“, където има пешеходна пътека, която е  некачествено ремонтирана. Видно е, че плочките са положени без необходимата за това настилка, в резултат на което са пропаднали и разместени, а преминаването през тях е почти невъзможно.

В район "Илинден" проблемът с тротоарите също е налице, но далеч по-опасна се оказва огромна дупка на пътя, която е пълна с вода и по тази причина не е ясна дълбочината й, което може да се окаже фатално, ако някой автомобил хлътне в нея.

Завършваме днешния обзор със сигнал от центъра на Столицата: "Сигнализирам за опасно дърво, чиито клони са надвиснали почти до отсрещната страна на улицата и при вятър, сняг и дъжд създават реална опасност за преминаващите хора и автомобили, а също така и за автомобилните, ползващи зоната за паркиране. Освен това, падащите плодове (дървото е черница) замърсяват ужасно много улицата, тротоара, пешеходците и автомобилите. Надявам се на своевременна реакция за отстраняването на тази опасност, за което предварително благодаря!"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
Себайтин преди 4 години
Няма да дойде общината да ви изчисти мизериите, които вие сте натрупали около блока. Ако ще и на 10 хелпбука да пишете. Запретнете ръкави, живущите *** в блока и си оправете вие мазалото. Сега границите са отворени, разходете се на една екскурзия до бивши соц. страни, като Чехия, Полша или Унгария и вижте там, дали хората си хвърлят бо//*** а около жилищата. Нещастници
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да стане страхотна градинка, ако не я унищожавате с личните ви коли.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да съдя съседната кооперация заедно с Инспектората, че седмици наред се носеше воня на разложен труп от занемарената им градинка.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цяла България е така
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алармирам че има един камион пълен с бо..*** дет обикаля всеки де.трябва ли да го снимам? миризмата е непоносима и обикаля целият град. от възмутеният български народ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен това поле или трябва да се затреви или да се асфалтира. Искам да попитам тук запознатите, дали джанките са защитени, мерси предварително.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сведение на бизнесменката с джипа на тротоара, която иска да бъде отрязана черницата, щото замърсявала, всички черничеви дървета са в режим на защита. Въпросното дърво е било засадено много преди да се пренесете в София и да почнат да ви идват идеи как да унищожим това и онова, щото опасно било дървото - голямо е, разрошва ми прическата, падат чернички, заради него не мога да си паркирам под прозореца на хола и трябва да седя в спалнята и да наглеждам джипа.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тарикати - общината да им оправя мазалото! Я инспектората да се поразходи и да тресне една глоба на блока, другия месец пак и пак.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калта около блока си е от вас, драги аларми. И счупените плочки, натрупаните буклоци и унищожените храсти. Със сигурност знаете кой от вас е докарал купчината асфалт. Сега община Пловдив ще трябва да тресне една глоба на целия блок и да даде срок на домоуправителя да бъде възстановена разораната градинка.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЛАДОСТ В СОФИЯ ЗАПРИЛИЧА НА СМЕТИЩЕ.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пловдив няма да инвестира в облагородяване на зелената площ, вандалски унищожена от живущите в блока. Даже са се приготвили да насипват престърган асфалт, да не си накалят анцунга при слизане от москвича. Плочките са помляни от коли на същите тия "граждани", които почват да сигнализират, когато някой друг спре до жигулата под прозореца в розите.
1
1
 
13
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Нищо ново,цяла София е така